»

Politični Zuni

Gizmodo - Microsoft je pripravil posebni izdaji večpredstavnih predvajalnikov Zune za republikanski in demokratski tabor, ki stopnjujeta vročico pred prihajajočimi predsedniškimi volitvami v ZDA. Seveda ne prinašata nobenih novih zmogljivosti, ampak je spremenjena zgolj njuna zunanjost. Kljub temu da se Zuna za obe stranki precej razlikujeta, jima je skupna okoljska tematika.
Pred slovenskimi volitvami ni pričakovati podobnih podvigov našega gospodarstva, ker je število strank preveliko. No, lahko pa se zgodi kakšna posebna polnitev piva.

10 komentarjev

Prodaja Zunea nad pričakovanji

Zune-Online.com - Robbie Bach, glavni med Microsoftovimi zabavljači, je ponosno povedal, da so uresničili cilj njihovega MP3 predvajalnika Zune še pred predvidenim rokom. Do konca julija so želeli prodati milijon primerkov, uspelo pa jim je že sedaj. San Francisco Chronicle je z njim naredil intervju, v katerem je med drugim omenil tudi, da jeseni prihajajo novi Zune izdelki, pokomentiral pa je še Zune mobilnik in nekatere druge malenkosti.

Izvorna novica ter intervju.

16 komentarjev

Jutri morda novi Zune

Gizmodo - Na Gizmodu pišejo o novici z iLounge, v kateri je omenjeno, da naj bi Microsoft za jutri pripravljal predstavitev novega modela prenosnega predvajalnika Zune v Redmondu. Za prihajajočo drugo generacijo je še prezgodaj, tako da bi po mnenju večine, če se bo dogodek res odvil, najbrž lahko šlo za manjšo različico s flash pomnilnikom, na katero Malimehki že nekaj časa namiguje. Kakorkoli, počakajmo do jutri.

Izvorna novica.

2 komentarja

Zune raztelešen in Microsoftova nenavadna poteza

Slo-Tech - Tako kot se vsem novim napravicam ponavadi zgodi, se je sedaj še Zune-u: podvrgli so ga mehanskem povratnem inženiringu. Verjetno so ga razstavili že na vseh koncih sveta, tu vam podajamo povezavo do korejske verzije raztelešenja.



Za vse, ki vas bolj zanima samo delovanje naprave, oziroma imate kakšno vprašanje, je tu Gizmodov spisek vprašanj in odgovorov o Zune. Bolj pomembno vprašanje je: Koliko iPodov je že, oziroma še bo ubil?

Napovedi pravijo takole:


Zune-u navkljub temu kolumnisti ne napovedujejo veliko uspeha. Po drugi strani je Microsoft naredil nenavadno potezo: velikim glasbenim založbam je obljubil del denarja od prodaje Zune-a. A se pri Wired, sprašujejo: "Kako je lahko Microsoft samemu sebi izvedel Microsoft"? S poslovnim modelom, da se...

34 komentarjev

Zune še nekaj časa ne bo zunaj

Slo-Tech - Vsaj na stari celini ne. Na oni strani luže naj bi čisto zares prišel ven 14. novembra. iPodov morilec se bo do nas prebil šele nekje v letu 2008, v idealnem primeru 2007. Microsoft bi namreč rad ponudil celoten paket, ki bi zmogel konkurirati obema velikima i-jema: iPod in ITunes, ter odgriznjeno jabolko spremenil v ogrizek. Na tem področju je pri Microsoftu že prišlo do zastoja, saj bodo z omenjenim datumom ukinili MSN Music stran in vsa povpraševanja preusmerili na Zune Marketplace in RealNetworks' Rhapsody. Bo pa ob svojem rojstvu Zune nekoliko posnemal iPoda: Zune namreč ne bo...

4 komentarji

Raztelešenje Shuffle-a 2G in ostale krvavo rdeče stvari

vir: Gizmodo
Gizmodo - Lepo je biti zaposlen pri Applu, Steve se je namreč ponovno odločil, da vsem zaposlenim podari drugo reinkarnacijo malega predvajalnika iPod Shuffle. Ta je uradno privekal na svetovno tržišče ravno na moj rojstni dan - 3 novembra, a sodobni svet hiti. Že naslednji dan je bila tu stran s podrobnimi navodili kako malčka razstaviti na sestavne dele. Kot je pričakovati, največ prostora zavzema (odštevši ohišje) baterija ter takoj za njo vtičnica za slušalke. Za tiste, ki enostavno morate vedeti - srce predstavlja ARM procesor z oznako: 337S3300 844A N05WDK01 0642, vsi sestavni delčki pa so vidni na sliki spodaj.Elektronsko-kirurških navdušencev je očitno poln svet, a tega vsekakor niso zakrivili Appleovi zaposleni, ki...

4 komentarji

Znane cene Zune-a

The Register - Microsoft je danes izdal podrobnosti o izidu njihovega prihajajočega multimedijskega predvajalnika. Napravica s kapaciteto 30 gigabajtov bo stala 250 dolarjev, kar je ravno toliko kot konkurenčni Apple-ov iPod, v ZDA pa bo na voljo 14. novembra letos. Kot najbrž že veste, se bo ponašala s podporo Wi-Fi, kar bo uporabnikom omogočalo izmenjavo datotek, ki pa bo žal omejena. Pesem, ki vam jo bo po zraku poslal prijatelj, boste lahko poslušali do trikrat v prihodnjih treh dneh, po tem obdobju pa ne bo več delovala, lahko jo boste le nabavili v spletni glasbeni prodajalni. To Microsoft namerava lansirati vzporedno s predvajalnikom, cene bodo spet podobne kot pri Apple-u -- za posamezne pesmi boste odšteli po en dolar, novost pa bo mesečna naročnina v višini 15 dolarjev, ki bo uporabnikom omogočala neomejeno poslušanje katerihkoli pesmi, ki bodo na voljo, za obdobje plačevanja naročnine. O dogodku poročata Register in Wi-Fi Net News.

7 komentarjev

Microsoft Zune je na poti

Digital Trends - Microsoft je razkril nekaj dodatnih podrobnosti v zvezi z njegovim prihajajočim multimedijskim predvajalnikom, ki naj bi bil konkurenca iPod-u. Gizmo z všečnim dizajnom bo v sebi skrival 30-gigabajten disk, bohotil se bo tudi s tripalčnim barvnim zaslonom (320x240), poslastica pa bo podpora za brezžično omrežje, s pomočjo katere bodo lahko uporabniki izmenjevali glasbene datoteke. Zune, ki bo na voljo v črni, beli in rjavi (?) barvi, bo po besedah njegovih ustvarjalcev izšel dovolj hitro, da bo na voljo med božično nakupovalno mrzlico, zagotavljajo na Digital Trends.



DODATEK: [ MYTiX] se je ponovno izkazal in nam posredoval posnetek Zune-ovega vmesnika v akciji. Še enkrat hvala!

31 komentarjev