»

DSL struktura

The Register - Kot vse kaže, zadnje čase pišem samo še novice o DSL in podobnih povezavah. Kakorkoli, danes sem zasledil novico, kako se je v zadnjem času povečalo število uporabnikov, ki dostopajo do vsebin na internetu preko DSL povezav.
Čeprav bi lahko pričakovali, da je ob 25 milijonih DSL povezav na svetu v vodstvu katera od zahodnih držav, temu ni tako. Kot so ugotovili v tem članku, je na prvem mestu po pogostosti DSL priključkov Južna Koreja (s kar 25% le-teh), sledijo pa ji Tajvan, Honk Kong in Belgija (vse s približno 10%), ZDA so šele na 17. mestu. Podatka za Slovenijo sicer ni, samo verjetno ne bi bila visokem mestu. Smo pač e-država.

Slovenska vlada, sedi, nezadostno ena. Uči se pri Južnih Korejcih.

7 komentarjev

Varnost v Kiberprostoru

Cyberpipe - V torek, 23. aprila ob 18 uri bo v okviru Linux delavnice v Kiberpipi predavanje z naslovom "Varnost v Kiberprostoru". Avtor, Jure Koren, bo v prvem delu predavanja na kratko predstavil paradigmo 'security is a process', razložil 'social engineering' in kako spoznamo nevarne vsebine, kot tudi kako nam lahko razum pomaga pri odločanju medtem, ko smo "on-line". V drugem delu bo predstavil kako je moč izrabljati napake v računalnšskih programih, kot tudi izrabljanja človeške neumnosti. Pokazal bo tudi nekaj aktualnih primerov kot so verižna pisma, sodobni virusi/črvi (Code Red, Nimda, Klez, ..), ter zaključil z nekaj najbolj osnovnimi napotki za varno konfiguracijo operacijskih sistemov.
Mogoče ne bi škodilo...
Več o Linux workshopu pa tule.

0 komentarjev

Nov virus na pohodu (W32.Goner.A@mm)

Slo-Tech - Ker sem trenutno v šoli, se mi svojih novic ne ljubi pisat, zato objavljam vaše. Ta je od Mateja Kovačiča.

Spet nov virus, ki se širi podobno kot ostali iz družine @mm, le s to razliko, da ta virus uniči tudi antivirusni program in firewall - pobriše datoteke vseh znanih protivirusnih programov in požarnih zidov. Če se okužite, lahko zlobni hekerji vaš računalnik uporabijo za DOS. To jim sicer verjetno ne bo uspelo, saj naj bi administracija virusa potekala preko IRC kanala, ki pa je že zablokiran. Ocenjujejo, da je virus okužil že preko 100.000 računalnikov. Orodje za odstranitev virusa najdete tukaj!. Klik!

18 komentarjev

Opravičilo

Jaz - Hja, nekateri ste še zasledili novico o nekem novem virusu. Po manjšem raziskovanju pa sem ugotovil, da je to sporočilo najverjetneje samo eno od verižnih pisem. Tako da se vam za to novico opravičujem, če pa vseeno dobite pošto s takim naslovom je pa nikar ne odpirajte.

8 komentarjev