»

Novi Detonatorji

Slo-Tech - Kot da nVidia ne bi imela početi kaj drugega, vedno znova paca in izpopolnjuje, včasih na bolje, včasih na slabše, svoje gonilnike, Detonator imenovane. Tej, novi, hitrejši in še izboljšani verziji so pri nVidii dali zaporedno številko 12.40, izdali so jih pa za Win9x, Win2000 ter NT4 operacijske sisteme. Torej, vunpotegovanja polna bera, dobite jih na naslednjih lokacijah: To priložnost bi rad izkoristil še za nekaj drugega: alien-w, pisec članka primerjave nVidiinih Detonatorjev, je bil vdan v usodo. V teku prihodnjih dveh tednov pričakujte še teste vseh Detonatorjev, novejših od 12.00. Hvala, alien-w ter Mateju in Andreji za posredovanje novice.

9 komentarjev

Še ena primerjavica

Slo-Tech - Izgleda, da je alien-wjeva primerjava nVidiinih Detonatorjev navdihnila nove ljudi k istemu početju. Tako se je OCHack spravil primerjati Detonatorje 6.50 ter 11.01 v Windowsih ME. Primerjavo je izvajal na sistemu s procesorjem AMD Thunderbird 900, sparjenega z 256 MB pomnilnika ter Leadtekovim Geforcem 2 MX. Nameščene je imel DX 8.0a. Opravil je dva testa v 3D Marku 2001 na ločljivosti 1024x768 pik pri 32 bitni globini z vključenim triple bufferjem ter 24 bitnim Z-bufferjem. Prišel je do naslednjih rezultatov:


Ker sta tabeli sami preveliki, da bi jih dajal na stran v razmerju 1:1, za ogled rezultatov kliknite na malo slikico. Lepo je tudi vedeti, da se naši bralci ter uporabniki tako...

5 komentarjev

Detonatorji

Slo-Tech - Ko sva z alien-wjem premlevala, kakšen članek naj bi napisal, sva kaj kmalu prišla na idejo primerjave nVidiinih Detonatorjev med sabo. Vem, da je tema že izlajnana na veliki večini HW&OC straneh, ampak smo rekli, da se testiranje še iz n-tega zornega kota pač splača. Alien-w se je zadeve lotil zelo resno, tako resno, da je uvedel celo svojo enoto za merjenje hitrosti grafične kartice, tech imenovano. Če še vedno ne veste, katere Detonatorje za vraga namestiti, vam ogled močno priporočam.

12 komentarjev

Pa to je že smešno...

3D Chipset - nVidia meče ven gonilnike ko utrgana. Najbrž vsi vemo zakaj. Pripraviti se hoče na izid Geforcea 3 v maloprodaji, tako da sedaj paca gonilnike, ki bi z dotično kartico delali optimalno. Tako se je nVidia pomujala ter izdala beta gonilnike za WIndows 2000 operacijski sistem, ki si lastijo laskavi naziv Detonator 11.01 . Če ste zainteresirani (jaz osebno nisem), si jih vunpotegnite iz tega naslova.

0 komentarjev

Dual Thunderbird DDR

2CPU - Pred časom sem že pisal o pojavu večih osnovnih plošč s podporo dvoprocesorskemu delovanju, ki nosijo tudi podporo DDR pomnilniku. Danes je svojega aduta naznanil tudi EpoX. Z zelo originalnim imenom, EpoX D3VHA, bo probalo dotično podjetje pljuniti v skledo Asusu ter Gigabyteu. Bi se kdo slučajno branil dvakrat Tbirda 1.3 Ghz na osnovni plošči, sparjenega s 512 MB DDR2100 pomnilnika? Ultra slin? Jah, seveda, ampak preden bo Dežela Na Sončni Strani Alp ugledala dotične produkte, bo zadeva že močno razširjena. Vsaj menim tako.

0 komentarjev

alien-wjeve modifikacije

Jaz - Odkar sem objavil prvo predogledno slikico alien-wjevega ohišja ste med nonstop nadlegovali kdaj bo na voljo članek. No, ta srečni dan je prišel, alien-wjeva mojstrovina stoji razgaljena pred vami. Članek je vreden ogleda samo zaradi ostalih slikic, toda alien-w sej je res potrudil, tako da je povrhu še informativen. Pa še bonus: v njem boste izvedeli tudi, kako zbrusiti GOrba do zrcalne gladkosti in s tem pridobiti 4-6 stopinj C! Obvezen ogled, torej!

9 komentarjev