»

Novi firmware navija PSP

TG Daily - Sony je svojim uporabnikom ponudil novo različico programske opreme za njihovo prenosno konzolo PlayStation Portable. Različica 3.50 prinaša dve ključni novosti: najprej je tu možnost brezžičnega povezovanja z veliko sestro (PlayStation 3), posodobljen pa je bil tudi takt procesorja v žepni izvedenki IgralnePostaje. Po novem tako znaša 333 namesto prejšnjih 266 MHz, razlogi pa niso čisto jasni.

Morda bomo v prihodnosti ugledali nove, naprednejše igre, ki bodo potrebovale višjo frekvenco. Lahko da se je Sony odločil pohitriti napovedano novo verzijo PSP-ja, pa zato enači še staro izdajo, da ne bi uporabniki bili užaljeni, a o vsem skupaj lahko le ugibamo. Zaenkrat je znano le, da bo trajanje baterije zaradi dodatnih 66 MHz pač malce krajše. Posodobitev bo zaenkrat možna le v severni Ameriki.

Izvorna novica.

19 komentarjev

Zune raztelešen in Microsoftova nenavadna poteza

Slo-Tech - Tako kot se vsem novim napravicam ponavadi zgodi, se je sedaj še Zune-u: podvrgli so ga mehanskem povratnem inženiringu. Verjetno so ga razstavili že na vseh koncih sveta, tu vam podajamo povezavo do korejske verzije raztelešenja.



Za vse, ki vas bolj zanima samo delovanje naprave, oziroma imate kakšno vprašanje, je tu Gizmodov spisek vprašanj in odgovorov o Zune. Bolj pomembno vprašanje je: Koliko iPodov je že, oziroma še bo ubil?

Napovedi pravijo takole:


Zune-u navkljub temu kolumnisti ne napovedujejo veliko uspeha. Po drugi strani je Microsoft naredil nenavadno potezo: velikim glasbenim založbam je obljubil del denarja od prodaje Zune-a. A se pri Wired, sprašujejo: "Kako je lahko Microsoft samemu sebi izvedel Microsoft"? S poslovnim modelom, da se...

34 komentarjev

Pirati ustanovili svojo stranko tudi v ZDA

Wired News - Očitno je inspiracija s stare celine, točneje Švedske, delovala, da so tudi v ZDA ustanovili svojo "piratsko stranko". Intervju s predsednikom Brentom Allisonom in njegovim podpredsenikom Davidom Segalom, si lahko preberete na Wired News.

Na kratko: podobno kot švedska piratska stranka, se bo tudi ameriška zavzemala za spremembe veljavne zakonodaje (predvsem o elektronskih medijih) in ne nujno legalizacije zastonjkarske izmenjave avtorskih del. Pirati na oni strani luže ugotavljajo, da je ozaveščenost na novi celini glede tega veliko manjša in očitno preveč zaupajo velikim korporacijam, katerih glas se žal najbolj sliši. Zanimiv je tudi v intervjuju omenjeni paradoks, ki ga je osvetlil Weird Al Yankovich. Njegov občudovalec, ga je vprašal ali naj kupi njegove albume v CD obliki ali preko iTunes? Yankovich je odgovoril, da ima osebno več koristi, če ljudje kupujejo CDje, čeprav založnike stane distribucija preko interneta veliko manj.

Prizadeti v raciji švedske policije pa so...

17 komentarjev

The Code Room: Breaking into Vegas

Microsoft - Filmi s hekersko tematiko? Marsikdo se ob naslovih Hackers, The Net, Swordfish,.. le sarkastično nasmehne. The Code Room: Breaking into Vegas je kratek "film", ki se trenutno predvaja na MSDN TV. Za razliko od prej omenjenih so v filmu realno prikazani možni načini in tehnike vdora (SQL injection, ID theft, session hijacking,..) ter post-intrusion aktivnosti. Film na preprost in zabaven način prikazuje delovanje ter rivalstvo Black hat in White hat skupine medtem, ko pokušata prevzeti nadzor nad online aplikacijo za denarne transakcije enega izmed las vegaških hotelov.

Download here (103MB, dolžina 28:30 min.)
Transcript

27 komentarjev

Računalniški program, ki bo napovedal uspeh filma

Ars Technica - Profesor Ramesh Sharda iz državne univerze v Oklahomi je napisal računalniški program, ki naj bi napovedal, ali bo nek film uspešnica ali ne. Program upošteva številne parametre, med drugim: oceno, konkurenco s strani drugih filmov ob trenutku izida, moč igralske postave, žanr, posebne učinke, ali je film nadaljevanje, v kolikih dvoranah bo igral ob premieri...

Program napovedi uredi v devet kategorij. Od "flop"-a (polomije), ki zasluži miljonček zelencev, do "blockbusterja" (mega uspešnice), ki studiu pridela 200 miljonov dolarjev prihodka.

Program je testiral na 800 že obstoječih filmih. Neverjetno, ampak program je v 37% pravilno uvrstil film. Preostalih 63% pa je v 75%-ih uvrstil le eno kategorijo višje ali nižje od dejanskega stanja.

Tako so prvi studii že pokazali zanimanje za program in mu obljubili dodatna sredstva, da svoj program še izpopolni. Prav tako podobni programi zanimajo tudi glasbeno industrijo. Kratko bodo spet potegnili filmofili in ljubitelji dobre...

17 komentarjev

10 najhujših programskih hroščev v zgodovini

Wired News - Verjetno vsi dobro poznate razne neprijetnosti povezane z napakami oz. "bugi" v kodi programov, ki jih poganjate na računalih. Seveda se programske napake pojavljajo tudi v vseh ostalih napravah, ki maličijo kak kos kode - kot so naprimer mobilni telefoni ali avtomobili. Vendar, katere so najhušje napake do sedaj?

Na to vprašanje poskušajo odgovoriti na spletni strani Wired, kjer so zbrali najhujše napake in zablode pri programiranju do sedaj. Seznam je zelo različen - od napačno sprogramirane vesoljske sonde, eksplozije plinovoda do z rentgenskimi žarki "spraženih" pacientov v bolnišnici, če naštejem samo prve tri favorite. Tudi v tem pogledu je...

22 komentarjev

Nedeljsko zatišje

Slo-Tech - Kot ponavadi, je nedelja čas, ko na spletu primanjkuje novic. Ker pa vas vseeno moramo nekako zaposliti, pridejo na vrsto vse zanimive novice, ki sicer ne bi bile objavljene. Je to slabo? Niti ne..

Verjetno vsi poznate Nitpickers, stran, kjer lahko najdete vse napake, ki se pojavljajo v filmih. Najboljše so seveda vse zanimivosti, ki jih filmarji pripišejo računalničarjem. Sedaj pa nekaj popolnoma drugega, bi rekli pri Monthy Phytonu. Podrobnega gledanja filmov se je lotila skupina navdušenih fizikov, ki s kalkutatorjem in ostrim očesom secirajo filme. Kako pa vas lahko Hollywood preseneti danes? Klik.

1 komentar