»

Will Wright zapustil Maxis

vir: Gamasutra
Gamasutra - Will Wright, ustvarjalec vseh reči Sim* in soustanovitelj znanega razvijalskega studia Maxis, je danes najavil, da prav ta studio zapušča. Vseeno pa mu ne bo dolgčas, saj se pridružuje klubu Stupid Fun Club, kjer bo lahko uporabljal svojo domišljijo na več področjih. Wright je klub iz lastnega žepa financiral že zadnjih 10 let, zdaj pa bo to postala njegova primarna zaposlitev. V teh desetih letih se je klub posvečal predvsem razvoju robotov in snemanju video posnetkov z njimi.

Klub se bo zdaj, za razliko od Maxisa, posvečal ne le igram, ampak tudi filmom, TV serijam, izdelavi spletnih strani in izdelavi igrač. Electronic Arts in Wright imata v klubu...

7 komentarjev

Procesorji v letu 2006

The inquirer - Ob nezadržnem približevanju novega leta so najrazličnejši kotički spleta polni člankov, ki povzemajo dogajanje prejšnjega, med njimi je seveda tudi obilica takšnih z računalniško vsebino. Na Inquirerju so tako naprimer spisali sestavek o dogajanju na področju procesorjev - roko na srce, letošnje leto je bilo, kar se teh komponent tiče, zelo pestro. Od AMDjeve dominance do popolnega preobrata in ponovne vrnitve Intela na vrh, če ste prespali leto gospodovo 2006, lahko vse preberete tukaj.

13 komentarjev

Simsi na letalih

The inquirer - Electronic Arts in DTI sta napovedala, da bosta začela v povezavi s 62 letalskimi partnerji v letala vgrajevati sisteme, s pomočjo katerih se bodo lahko potniki med letom kratkočasili z igricami. Vključili bodo nekaj enostavnih mini-iger, kar je razumljivo, preseneča pa dejstvo, da bodo na voljo tudi Sims 2. Ob tem se porajajo vprašanja v zvezi s strojno opremo, saj vemo, da gre za relativno zahtevno igro, ki bo potrebovala zmogljiv hardver. Na Inquirerju pozdravljajo novost in upajo, da je letalski prevozniki ne bodo preveč mastno zaračunavali.

7 komentarjev

Electronic Arts bo ponudil odlomke glasbe iz znanih iger

GameSHOUT - Pri Electronic Arts so sklenili partnerstvo z Network Music Group, saj načrtujejo izdajo albumov z glasbo iz najuspešnejših EAjevih iger. Tako naj bi bili do konca leta 2005 na voljo soundtracki iz Medal of Honor, SSX, The Sims, NBA Live 2004, Battlefield 2: Modern Combat, itd.

Steve Schnur, ki tesno sodeluje s podjetjem EA, je zagotovil, da bodo v prihodnje ob izdaji iger takoj na voljo tudi albumi z glasbo, ponudili pa bodo tudi melodije za mobilne telefone. Vse skupaj bomo lahko kupili zgolj v spletnih prodajalnah - ponudba bo izključno digitalna, morda pa bodo izkoristili še prednosti iTunesa in v skladu z nedavnimi potezami Appla ponudili tudi mini posnetke. Več v originalni novici.

14 komentarjev

Prescott 64-biten?

Slashdot - Pri Inquirerju špekulirajo, ali bo naslednji Intelov paradni konj, Prescott, že imel vgrajeno podporo za 64 bitnost. To jim je zagotovili vodilni pri Intelu, nato pa iz Intela ni pricurljala nobena izjava več, tako da določene stvari ostajajo nejasne, predvsem nabor ukazov, ki bi ga procesor uporabljal. Preberite si novico in sami presodite, ali je kaj na tem.

7 komentarjev

Uničevanje hardvera

vir: HardOCP
HardOCP - Da so američani čuden narod tako ali tako vemo že vsi, toda to presega že skoraj vse meje. Kaj se zgodi, če zmešate dve zelo popularni stvari v Ameriki: orožje in hardver? Uničevanje hardvera, seveda. Neki tip je postavil stran, na kateri objavlja slikice raznih delov hardvera, ki jih je prestrelil s svojo Big Kahuna pušketino. Še več, če hočete, mu lahko celo pošljete svoj hardver, ki ga bo zastonj uničil, pa še na strani boste omenjeni! Lame...

14 komentarjev