»

Varnostna luknja v letalu?

Boeing 787

vir: Wired News
Wired News - Pri letalu znane letalske družbe Boeing, je bila odkrita kritična varnostna luknja, s pomočjo katere je lahko vsak potnik dobil dostop do nadzorne plošče. Problem je nastal zaradi internetne povezave, namenjene internetnemu priključku za potnike, ki ima dostop do nadzorne plošče, navigacijskega in komunikacijskega sistema ter do podatkov o zamudah zvezne letalske administracije. Natančneje gre za model Boeing 787.

Kot so povedali pri družbi Boeing, so se problema resno lotili, saj so že zasnovali rešitev, ki jo bodo kmalu lahko tudi že preizkusili. Sprejeli so še 800 naročil za isti model, vendar zvezna letalska administracija želi, da se napaka odpravi preden...

26 komentarjev

Voltmod novejših nVidiinih kartic

AOA - Za vse, ki se ukvarjate z umetnostjo ekstremnega overclockinga, so na Alliance of Overclocking Arts objavili obširen in izčrpen članek o modificiranju grafičnih kartic. Natančneje -- gre za izvedbo voltmoda na karticah iz serij 6 in 7, ki so izvedeni popolnoma programsko, kar je precej ugodno, saj je ponavadi treba za podobne rezultate opraviti nekaj večjih posegov v kartico. Več vam o članku ne morem povedati, tako da bo najbolje, da ga vsi, ki se bojite spajkalnikov, kar sami preberete.

13 komentarjev

Microsoft investira v raziskovalni center

Slo-Tech - Microsoft se je odločil, da bo svojim dosedanjim štirim raziskovalnim centrom, ki so postavljeni v Združenih Državah, na Irskem, v Indiji in na Kitajskem, dodal še petega. Seveda je to dobrodošlo za nadaljni razvoj Microsofta, a še bolj pomembno in lepo je videti, da bo nov center stal nedaleč od nas, v Beogradu v Srbiji.

Sama investicija je vredna 17 MIO €, prav tako pa v Srbiji pričakujejo nadaljne investicije v naslednjih letih. V samem centru se bodo ukvarjali predvsem z razvojem tehnologij za Tablet PC, natančneje gre za prepoznavanje pisave, ki jo omogočajo naprave z zaslonom, občutljivim na dotik.

Novica

7 komentarjev

ABIT Siluro GF4 Ti4200-8X OTES

Extreme Overclocking -

Na Extreme Overclocking so se ponovno zganili in spisali nov test. No, tokrat so testirali Abitovo grafično kartico iz družine Siluro, ki se imenuje ABIT Siluro GF4 Ti4200-8X OTES. Kot je moč razbrati, kartica podpira AGP 8x ter uporablja OTES sistem, ki ga najverjetneje vsi poznate

S kartico so bili zelo zadovoljnji, edino kar so ji zamerili, je glasen ventilator in dejstvo, da tehnologija OTES zasede eno prosto PCI režo, kar pa pri današnji integraciji ne bi smel biti problem. Če vas zanima, kako se je kartica obnesla v testnih programih, brž sem.

1 komentar

Navijanje grafične kartice

HardOCP - Procesor zna že skoraj vsakdo navit, z grafičnimi karticami je pa drugače - predvsem zato, ker nimamo nekega BIOS - a zanje, ki bi omogočal navijanje, poleg tega pa je ponavadi treba zato, da lahko kartico navijemo ali poseči v register(GeForce - i, Voodoo5 5500) ali pa dobiti poseben program, ki nam to omogoča (Voodoo3 Overclocker). Torej, za vse, ki se nameravate lotiti navijanja uboge grafične kartice, pa ne veste povsem, kako bi se tega lotili, vam priporočam ogled tega članka na HardOcp - ju.

0 komentarjev