»

Modifikacija iPoda Mini

vir: Gizmodo
Gizmodo - Na Gizmodu poročajo o precej trivialni, a zato nič manj zanimivi modifikaciji sedaj že nekajkrat nadomeščenega iPod-a Mini. Za razliko od trenutno popularnih Nano izvedenk je imel Mini, če slučajno ne veste, malce več skupnega s starejšim bratom, pesmi je namreč shranjeval na Microdrive. To je majhen trdi disk, ki je bil v preteklosti, ko so bile spominske kartice še precej omejene s kapaciteto, edina opcija za shranjevanje večje količine podatkov na medij minimalnih dimenzij, a v zadnjem času je na tem področju prišlo do korenitih sprememb.Za nekaj deset zelencev lahko v vsaki računalniški trgovini nabavite CompactFlash kartice zavidljivih kapacitet, kar je naredil tudi pisec...

15 komentarjev

5 svečk iPoda in novorojenček Apple MacBook Pro Core 2 Duo

Slo-Tech - Davnega 23. oktobra 2001 je na svet privekal prvi iPod, njegovo rojstvo je naznanil večno karizmatični Steve Jobs. Od takrat se je iz prvotne napravice razvilo kar nekaj različnih rodov, ki so dobesedno zavzeli svetovno tržišče MP3 predvajalnikov. Prebolel je tudi že kakšno otroško bolezen in pred dnevi celo okenski virus.



Tu je tudi nova zakrpa za...

6 komentarjev

5 najbolj čudaških iPod ohišij

TechEBlog - S svojo neizmerno popularnostjo v ZDA je iPod povzročil tudi razvoj ogromnega trga pripomočkov za ta MP3 predvajalnik. Prodajalci ponujajo malo morje najrazličnejših dodatkov, med katerimi lahko najdete ohišja, torbice, zvočnike, zaščitne nalepke, dodatne slušalke, daljinske upravljalnike, FM oddajnike in še bi lahko našteval. Stvar je šla v nekaterih primerih predaleč, kar je povzročilo nastanek napol bizarnih produktov, kar je v svojem prispevku potrdil tudi TechEBlog -- naredili so namreč izbor najbolj čudnih ohišij za iPod-e in na seznamu se je znašlo marsikaj, od kosmatih do neprebojnih.

3 komentarji

Brezplačni iPodi angleškim študentom

BBC - Na kolidžu South Kent so uvedli zanimivo novo učno metodo. 250-im študentom, ki redno oddajajo naloge in so prisotni pri pouku, so razdelili brezplačne iPod-e Nano, obenem pa jim je na voljo tudi veliko učnih gradiv v obliki podcastov. Tako lahko v primeru, da so manjkali na predavanju, študentje enostavno nadoknadijo zamujeno snov s poslušanjem posnetka. Nekateri se zgražajo nad potezo in komentirajo, da je to zelo slab način za porabo 25.000 funtov davkoplačevalskega denarja, a avtorji projekta so prepričani, da bo dolgoročno prinesel pozitivne finančne rezultate. Poroča BBC.

9 komentarjev

Novosti iz Appla

MacRumors.com - Mnogi navdušenci nad pečkato strojno opremo že nestrpno čakajo naslednji torek, ko naj bi Apple v San Franciscu novinarjem predstavil nekaj novih izdelkov. Zaenkrat je največ govora o napravi za video streaming, šušlja pa se tudi o osvežitvi iPod-ov, razširitvi spletne trgovine iTunes (uvedba prodaje filmov) in posodobitvi linije procesorjev (uvedba Core 2 Duo). Mobilni telefon iPhone, ki ga vsi že dolgo pričakujejo, naj bi bil v zaključni fazi izdelave, a ga 12. septembra skoraj gotovo ne bomo videli (The Register poroča, da bo na voljo v začetku prihodnjega leta)

Na veliko presenečenje vseh pa se je ena od posodobitev zgodila že danes, prišlo je namreč do posodobitve iMac-ov. Ti bodo po novem opremljeni z Intelovimi čipi Core 2 Duo, izboljšav bodo deležni tudi vgrajeni LCD-ji, največja novost pa je model s 24-palčno diagonalo. Med drugim so bili nadgradenj deležni tudi najmanjši modeli - Mac Mini - v katerih bodo od danes naprej tiktakali samo še dvojedrni procesorji. Kot...

17 komentarjev

Apple in Blackberry? 8Gb Nano?... U2 (iPod) ponovno tu

The Globe and Mail - Pojavila se je špekulacija, da sta Apple Computer Inc. in Research In Motion Ltd. predvsem znan po BlackBerry-jih, staknila glavi. Sodelovanje Motorole in Appla se na tem področju ni obneslo, ker sta obe strani hoteli imeti nadzor nad strojnim delom opreme. RIM ima seveda enake želje, zato zna biti to potencialno sodelovanje težavno.
Apple tudi na veliko kupuje NAND Flash pri korejskih proizvajalcih, kar daje vtis, da bo na tržišče prišel 8Gb Nano.

Medtem je Apple najavil ponovni prihod U2 iPoda. Gre za 30GB iPoda pete reinkarnacije. U2 iPod se je že pojavil v podobno črno rdeči obleki v prejšnji generaciji (G4).

Lepo je biti ameriški študent (ne v smislu višine šolnin) v primeru nameravanega nakupa iPoda in novega Maca z Intelovim procesorjem. Pod temi pogoji Apple namreč študentom povrne 179 $, kar je ameriška prodajna cena 2GB Nana.

Morda bo na ta način Apple le povečal tržni delež Macov. In še utopično vprašanje: Kdaj bo takšna akcija pri nas?

12 komentarjev

Zakaj iPod ne predvaja standarda vorbis?

Slashdot - Glasbeni predvajalnik iPod je postal zelo priljubljen med svojimi uporabniki predvsem zaradi prenosljivosti in možnosti predvajanja datotek v standardu MP3, ki zagotavlja majhnost datotek. Projekt Ogg, ki je na svet splavil standard Vorbis, pa nam je ponudil še manjše in bolj kakovostne datoteke kot MP3, zatorej se kar samo poraja vprašanje, zakaj ni Apple v iPod-e vgradil še podpore za standard Vorbis.

Hugo Fiennes, inženir pri konkurenčnem podjetju Rio Audio sklepa, da je razlog za to prepočasen procesor, ki ni sposoben dekodirati datotek, zakodiranih v tehnologiji vorbis. (Pre)počasni bi naj bili vsi iPodi prve, druge in tretje generacije, medtem ko bo naslednja generacija iPodov verjetno zmožna dekodirati datoteke ogg, a je vprašljivo, če bo Apple to opcijo sploh vgradil. Zanimivo razmišljanje, ki razjasni tudi razlike med različnimi procesorji, ki se uporabljajo v predvajalnikih.

28 komentarjev