»

Test druge revizije Logitech G5

GotFrag Hardware - Logitech je svojo serijo G mišk in tipkovnic poslal na tržišče že kar dolgo nazaj, žal pa niso bili vsi najbolje sprejeti. Miška z imenom G5 je naletela na malce bolj hladen sprejem, saj se je v primerjavi s starejšo sestrico (MX518) kljub teoretično superiornemu laserskemu senzorju namesto LED diode slabše obnesla, za nameček pa so jo oropali enega od bolj uporabnih gumbov na levi strani.

No, po malce daljšem prerekanju in prošnjah uporabnikov se je Logitech le omehčal in nedavno (v ZDA se je izdelek pojavil v začetku aprila) na tržišče poslal posodobljeno različico njihove najmogočnejše miške. Prebarvali so jo v modro barvo, nam vrnili neznano kam izgubljeni stranski gumb ter popravili še nekaj malenkostnih tehničnih...

12 komentarjev

Več mišk na enem sistemu

InternetNews - Microsoftov razvojni oddelek v Indiji je razvil tehnologijo, imenovano MultiPoint, ki omogoča hkratno uporabo več kot ene računalniške miške na istem sistemu. Zadeva naj bi bila namenjena predvsem državam v razvoju, kjer izobraževalne ustanove ne morejo zagotoviti dovolj velikega števila računalnikov, da bi pokrili potrebe vseh otrok. Tako si pri pouku agresivnejši učenci izborijo mesto pred zaslonom, medtem ko jih njihovi bolj nebogljeni vrstniki le opazujejo in se s tem bistveno manj naučijo.

Po novem bo imel vsakdo od participantov v izobraževalnem procesu na voljo svojo miško, s katero bo po zaslonu vodil ločen, drugače obarvan kazalec, dodatna programska oprema pa bo zahtevala, da vsi uporabniki opravijo svojo nalogo, preden bodo lahko dosegli naslednji korak. Preberite več v izvorni novici ali v povzetku na Neowin.

Sam med drugim pričakujem tudi kooperativno igranje strategij v načinu split-screen.

22 komentarjev

Nove miške in tipkovnice iz Microsofta

Microsoft - V Redmondu so pred kratkim predstavili tri nove krmilne naprave iz serije 8000 - dve miški in en namizni komplet. Glodalca so poimenovali Wireless Laser Mouse 8000 in Wireless Notebook Presenter Mouse 8000, od tega je prvi precej običajen brezžičnik s standardnimi funkcijami (scrollanje v vse smeri, možnost polnjenja, dodatni gumbi in laser namesto LED diode), drugi pa je bolj inovativen. Brezžični Presenter je poleg običajne miške namreč še laserski kazalec, multimedijski daljinski upravljalec in pa naprava za upravljanje prezentacij (preklapljanje med slajdi).

Inovacij je bil deležen tudi tretji izdelek, Wireless Entertainment Desktop 8000, sestavljen iz zgoraj omenjene brezžične laserske miške in tipkovnice, ki je doživela precej izboljšav. Odlikuje jo prenovljen dizajn,...

12 komentarjev

Microsoft na japonskem trgu konzol

Ars Technica - Dežela vzhajajočega sonca je že od nekdaj trg, kjer gre Microsoft-u s konzolami bolj slabo. Razlog je dokaj preprost -- Japonci raje kupujejo domače izdelke iz tovarn Sony-ja in Nintenda, o čemer priča tudi dejstvo, da se je v letu 2006 na Japonskem prodalo več GameCube-ov kot Xbox-ov 360. Ta podatek je toliko bolj presenetljiv, če vzamemo v račun, da je Nintendova zadnja konzola ena slabše prodajanih, poleg tega pa je primerjani model Xškatle od nje celo za eno generacijo pred njo.

A Microsoft se ne bo predal tako enostavno, saj ima v rokavu še enega asa. Oskubljeni paket njihove konzole z imenom Core, ki se je do sedaj prodajal zgolj na Zahodu, nameravajo začeti prodajati tudi malim rumenim. Za lansiranje so izbrali zelo riskanten datum, približno teden pred izidom Sony-jevega paradnega konja, z namero, da mu odščipnejo košček pogače, znalo pa bi se zgoditi ravno obratno -- ljudje bodo enostavno počakali en teden, pravi Ars Technica.

4 komentarji

Latvijci se smejijo Microsoftovi Visti

Yahoo News - Kadarkoli kdo omeni Visto, se nas večina zgolj kislo nasmehne, ko pomislimo na vse obljubljene funkcije in datume izida, Latvijci pa niso takšni. Ob omembi novega operacijskega sistema bruhnejo v smeh - vista namreč v njihovem jeziku pomeni kuro oz. žensko, ki se jo poimenuje po tej domači, ne preveč bistri živali. Microsoft zaenkrat nima namena preimenovati operacijskega sistema in bo očitno še naprej skrbel za zdravje tega malega baltiškega naroda, nesporazum pa so sprejeli zelo optimistično. Menijo, da jim je pomagal doseči prepoznavnost brez obsežne medijske kampanje - vsekakor bolje od škandala z latinskoameriškimi Windowsi XP, v katerih sta bili opciji za spol moški in kuzla.

Enako skrb bi nam posvečal Volkswagen na področju Balkana, če bi za naslednika Lupa zadržal sprva predvideno ime -- Tupi. Sedaj ga lahko kupite pod manj zdravilnim imenom Fox. Moj email pred leti je očitno zalegel...

9 komentarjev

Microsoft Photosynth

Daily Tech - V MS Live Labs se med drugim potijo tudi pri razvoju novega urejevalnika in pregledovalnika bitnih slik, Photosynth. Po njihovih besedah bodo funkcije programa tako napredne in revolucionarne, da bodo postavile naše digitalne albume na povsem novo raven.



Nov urejevalnik foto albumov bi naj predstavljal ogromen korak naprej od klasičnih "slideshow" programov, saj se razvijalci trudijo pod pokrov spraviti celo konjenico zelo naprednih algoritmov računalniškega vida. Photosynth bi naj omogočal naslednje funkcije:
  • sestavljanje več slik v 3D prikaz poslikane okolice;
  • možnost sprehajanja po virtualnem prikazu in ogledovanja slik iz poljubnega kota;
  • nezatikajoče povečevanje...

23 komentarjev

Microsoft razkril nekoliko več o "Live Drive"

CNet - Microsoft je podal nekaj informacij o prihajajoči storitvi, imenovani "Live Drive", ki naj bi bila zastonj.

Vsak uporabnik storitve bo dobil približno dva gigabajta prostora, če mu pa to ne bo zadostovalo, bo lahko Microsoftu nakazal nekaj dolarjev za dodaten prostor. Cen, ter kdaj bo stvar na voljo za širšo uporabo, Microsoft še ni objavil. Znano je še, da bo storitev dosegljiva iz prihajajočega operacijskega sistema Windows Vista.

Google še ni javno potrdil, da bo ponujal navidezni disk, ampak se o storitvi, ki si je prislužila kodno ime "Platypus", že govori. Kasneje naj bi bila znana kot GDrive. Rezultati dela so že vidni.

Oba tekmeca, Google in Microsoft, pa že dalj časa ponujata par gigabajtov prostora namenjenega elektronski pošti.

32 komentarjev