»

Lian-Li PC-G50

Slo-Tech - Lian-Li je eden najbolj znanih proizvajalcev ohišij, njegovi izdelki pa dosegajo visoke ocene predvsem zaradi očesu prijaznega minimalističnega dizajna in precizne izdelave. XYZ Computing se je lotil enega njihovih značilnih aluminijastih modelov z imenom PC-G50. Ohišje je majhnega formata (mini tower), vključuje pa podoben koncept vgradnje komponent, kot smo ga omenili nekaj dni nazaj v novici o ohišju Sunbeamtech Zorro -- vse je zaradi boljšega hlajenja obrnjeno na glavo. Opisovalci so bili navdušeni nad kvaliteto izdelave, efektivnim hlajenjem in relativno nizko ceno, zmotila pa sta jih pomanjkanje prostora za...

9 komentarjev

Lian LI PC-V800, HTPC

Lian Li PC-V800

vir: Tech Report
Tech Report - Lian Li, zanesenjakom poznan kot izdelovalec vrhunskih ohišij, je pred časom predstavil novo serijo, ki precej spominja na Applove delovne postaje G5. Podjetje je očitno navdušeno na idejno zasnovo, saj je trgu ponudilo novo ohišje PC-V800, namenjeno za HTPC - Home Theater PC. Kot naši bralci verjetno vedo, so ti računalniki običajno nameščeni v dnevnih sobah in morajo zato izpolnjevati določene estetske in oblikovalske zahteve.

PC-V800 brez težav sprejme matično ploščo ATX formata. Ohišje je sestavljeno iz aluminija, kar zagotavlja, da tudi brez dodatnega hlajenja dosega, v primerjavi s konkurenco, nizke temperature ob polni obremenitvi sistema.

Trg HTPC ohišij se je očitno prebudil. Vsa znana podjetja ponujajo svoje oblikovalske in funkcionalne...

12 komentarjev

Lian Li na videu

3dGameMan.com - Lian Li je je eden izmed najkvalitetnejših proizvajalcev ohišij. Tokrat so si na 3D Game Man ogledali Lian Li PC 05. To ohišje sicer spada med "cenejše", vendar je v njem še vedno zbrana vsa kvaliteta prej omenjenega podjetja. Glavna značilnost tega ohišja je sama zgradba, saj je zgrajen iz aluminija, ki močno zmanjša težo. Poskrbeli so tudi za hlajenje, saj poleg ohišja dobimo tudi 3 ventilatorje, ki bi morali zadoščati povprečnemu uporabniku. Kratek videoposonetek tega ohišja je tako kot vedno na voljo v *.WMV in v *.MOV obliki.

2 komentarja

FireApple

The Register - Kratka: Apple, znan tudi kot eden najbolj zagretih podpornikov protokola FireWire (IEEE 1394), namenjeneu hitremu prinašanju podatkov (predvsem gibljivega slikovja), je prevzel podjetje Zayante. Slednjega so ustanovili sami stvarci omenjenega protokola, podjetje pa se je ukvarjalo z načrtovanjem silicijevih župic (torej čipovja) ter programja. Podrobnosti o transakciji niso znane, kar daje misliti na relativno nizko ceno.

0 komentarjev

Aluminijaste maske za CD pogone

Dan's DATA - Verjetno vsi poznate aluminijasta ohišja podjetja Lian Li. Ob aluminjastem ohišju sprednje strani CD in DVD pogonov ter disketnikov kar nekako kazijo celotno podobo ohišja. Rešitev za to so Lian Lijeve samolepilne "maske" za zgoraj omenjene enote. Iz narisa, po modifikaciji, enote zgledajo zelo lepo, s stranskih kotov pa malo manj lepo ;p. Test najdete tukaj.

1 komentar

Hlajenje malih strežnikov

Frosty Tech - Več primerov je, ko rabimo rackmount vgradni strežnik, a je le-ta velikosti 1U, kar pomeni točno 4.5 centimetre razpoložljive višine za manevriranje ter vgradnjo komponent. Sam sem imel v svoji sobi 1U strežnik, ki je v sebi imel kar dva 933 MHz Intel procesorja. Precej interesantno se mi je zdelo, da je bil računalnik celo stabilen, saj sta zrak po ohišju prenašala samo dva ventilatorja 4x4 cm, na procesorju sta pa zrak mešala dva bolj neugledna ventilatorja, pritrjena na neko amorfno kovino. Seveda se človek vpraša, ali je sploh še varno delati strežnike, ob vsej disipaciji toplote. Na FrostyTechu so stestirali Thermaltakeov procesorski hladilnik za 1U strežnike ter ugotovili, da se nimamo česa bati, saj zadevica za $20 ponuja zadovoljive rezultate. Sicer odsvetujejo vgradnjo najhitrejših Athlonov, a vseeno :D.

1 komentar