»

Pocenitvam ni videti konca

VR - Zone - Po napovedanih padcih cen tako AMD-jevih kot Intelovih procesorjev za namizne računalnike so na vrsto prišli Intelovi procesorji za prenosne računalnike, saj se bodo drugega septembra znižale cene najzmogljivejših različic T7500 in T7700. Tako bo za prvega potrebno odšteti 241 namesto 316 ameriških dolarjev, medtem ko bo cena drugega padla s sedanjih 530 na 361 ameriških dolarjev.

Hkrati s pocenitvijo bosta luč sveta med drugimi zagledali tudi različici T7800 in Core 2 Extreme T7900 s frekvencama 2,6 oziroma 2,8 GHz, za kateri bo potrebno odšteti 530 oziroma 851 ameriških dolarjev. Poleg njiju bo Intel predstavil še različice Core 2 Duo T7250, Core 2 Duo LV L7700, Core 2 Solo ULV U2200 in U2100 ter Celeron-M 550. Še pred tem bo osmega julija krono najzmogljivejšega procesorja za prenosnike prevzel Core 2 Extreme X7800 s frekvenco 2,6 GHz in ceno 851 dolarjev.

Več o tem na VR-Zone

7 komentarjev

Fotoaparat in GPS za PSP

Digital Trends - Na sejmu Tokyo Game Show je Sony med drugim novinarjem in obiskovalcem predstavil dva nova dodatka za njihovo prenosno konzolo PlayStation Portable.

Prvi je majhen digitalni fotoaparat, ki se ga priključi na USB vtič, ki ga konzola premore, in je zmožen izdelovanja fotografij v ločljivosti 1,3 megapiksla. Zaenkrat ga ne bo možno uporabljati v povezavi z igrami, z njim bomo lahko izdelali le avatar za predstavitev na Sony-jevem igralnem spletnem središču, na Japonskem pa naj bi izšel drugega novembra in stal 43 dolarjev.

Najavljen je bil tudi GPS dodatek, ki bo tokrat uporabljen v bolj zabavne namene kot običajno. Poleg pomoči pri vožnji vam bo svetoval izbiro golf udarca, vas učil astronomije in nenazadnje deloval v povezavi z igrami -- za začetek s prihajajočo verzijo uspešnice Metal Gear Solid. Dodatek za satelitsko navigacijo bodo Japonci lahko nabavili za 52 ameriških dolarjev v začetku decembra, kdaj se bomo z gizmoma zabavali tudi zahodnjaki, pa poročevalci na Digital...

2 komentarja

Pocenitev PS3 in HDMI na vseh modelih

Kotaku - Po tem, ko je včeraj grdo nastopil proti Microsoftu, se danes Sony spravlja iz godlje. Za začetek so se odločili, da bodo na cenejši model njihove prihajajoče konzole kljub vsemu pricinili HDMI izhod (po spletu krožijo govorice, da je to posledica včerajšnje izjave, v kateri so med drugim omenili, da PS3 podpira HD igre out-of-the-box), kar je vsekakor vzpodbudno, poleg tega pa so napovedali tudi solidno pocenitev. Preden se začnete veseliti, naj povem, da se bo zgodila samo na Japonskem, kjer bodo cene cenejše inačice padle za 20 odstotkov in bodo po novem 429 dolarjev, Sony pa s to potezo namerava konkurirati Microsoftu, ki bo za podobno ceno ponujal svoj Xbox360 skupaj s HD-DVD dodatkom. Poroča Kotaku.

5 komentarjev

Sony Vaio serija N

Digital Trends - Dizajn je zadnje čase ena pomembnejših prodajnih točk -- neizpodbiten dokaz tega je uspeh podjetja Apple. Svoje izdelke, ki se od drugih bistveno ločijo zaradi zelo inovativnega dizajna (tako hardvera kot softvera), lahko kljub podobnim zmogljivostim prodajajo po višjih cenah. Sony se je odločil, da bo ubral podobno pot in predstavil linijo prenosnikov, namenjeno predvsem modno osveščenim kupcem, ki jih bolj kot zmogljivost izdelka zanima njegova vizualna privlačnost. Laptopi Vaio so bili že v preteklosti znani po dobrem oblikovanju, z novo serijo N pa je Sony trditev iz prejšnje povedi (vsaj po mnenju pisca) le še potrdil. Luč sveta naj bi ti računalniki ugledali oktobra, stali pa bodo od tisoč dolarjev...

11 komentarjev

Sony razkril dodatne informacije o splavitvi PS3

Daily Tech - Znanih je več podrobnosti, ki se tičejo lansiranja nove Sony-jeve konzole to jesen. Kot smo že poročali, bosta prvi na vrsto prišli ZDA (17. 11.) in Japonska (11. 11.), med kateri bo pol milijona primerkov razdeljenih v razmerju 4:1, evropske države pa bodo PS3 ugledale šele marca 2007. Na voljo bosta Core in Premium paket, ki se razlikujeta po ceni (Core $500 / Premium $600), velikosti trdega diska (Core 20 GB / Premium 60 GB) ter opremljenosti s priključkom HDMI, čitalcem spominskih kartic in Wi-Fi mrežno kartico (Core ne / Premium da). Sony namerava iz kupcev izmolzti čimveč denarja, zato se bo večinoma (80%) prodajal le Premium paket, trdi Daily Tech.

8 komentarjev

Znana vsebina paketa Xbox 360

Slo-Tech - Že dolgo se je po različnih forumih in ostalih kotičkih interneta šušljalo o vsebini paketa nove Microsoftove konzole Xbox 360, zdaj pa so tudi v Redmondu objavili uradne informacije. Razglasili so, da bosta na voljo dva paketa, imenovala se bosta Core in Premium, prvi bo stal 300 zelencev, drugi pa 400 (v Evropi bodo številke enake, ampak v evropski valuti).

Osnovni Core paket bo vseboval poleg konzole še en običajen kontroler, odstranljivo sprednjo ploščico konzole v beli barvi in pa standarden AV kabel za priklop na zaslon. V naprednejšem Premium paketu pa bo igralni plošček brezžičen, kabel bo malo boljši in bo podpiral HD standard, dodan pa bo še dvajset gigabajtni disk, Xbox Live Silver naročnino za medmrežno igranje, slušalke in v dodatni ponudbi ob začetku prodaje še Media Center daljinski upravljalec. Če vas zadeva bolj zanima, vsekakor preberite izvorno novico.

Zanimivo je, da niso nič omenjali HD-DVD pogona, čeprav je znano, da bodo kasnejše verzije namesto DVD...

6 komentarjev

Napster ponuja milijardo dolarjev

The Register - Hm ja, temu bi pa že lahko rekli obupanost. Napster je namreč ponudli kar milijardo dolarjev raznim založniškim hišam in neodvisnim umetnikom v upanju, da bo tako lahko še naprej deloval. Podjetje je ponudilo sistem plačevanja avtorskih pravic glede na prenos datotek. Tako bi v petih letih izplačevali po $150 milijonov letno, s čemer naj bi si zagotovili varno obratovanje. Seveda ta denar more od nekod tudi priti, in tako bodo uvedli plačljivo članstvo (o čemer smo že pisali). Na voljo bosta dva paketa, osnovni in "Premium". Za osnovnega bo treba plačati med $3 in $5 mesečno, obstajala pa bo omejitev prenosa. Premium članstvo bo stalo med $6 in $10, omogočalo pa bo neomejeno pretakanje datotek. Zaenkrat še nič ni dorečeno, tako da se lahko stvari spremenijo, predvsem pa bo potrebno počakati na odziv založnikov. Več tukaj!

1 komentar