»

Kosilo z Billom

Gizmodo - Peščica piscev s povezanih strani Kotaku, Gizmodo in Joystiq je imela včeraj čast kositi z enim najbolj znanih ljudi na svetu - Billom Gatesom. Po začetni sramežljivosti iz strahospoštovanja se je pogovor vendarle razvil in fantje so uspeli izvedeti marsikaj novega. Debatirali so tako o čisto računalniških temah kot o prostem času, najbolj zanimiva tema pa je bila tista o Billovi aretaciji (njegove slike iz policijske kartoteke že dolgo krožijo po spletu), ki se je izkazala za precej nedolžno - možakar (oz. takrat še mladenič) je zgolj nekajkrat prekoračil omejitev hitrosti.

Na koncu je skupina novinarjev ugotovila, da je Bill, čeprav to pogosteje slišimo o vodilnih možeh konkurenčnih podjetij, precej kul. Vsekakor vredno branja.

26 komentarjev

Test Sonyjevega bralnika knjig

Gizmodo - Že nekaj časa se na glas šušlja o elektronskih napravah, ki bodo bojda z uporabo e-ink tehnologije počasi izrinile s polic klasične knjige in jih preselile na pomnilniške kartice, seveda opremljene z ustreznimi zaščitami, ki bodo delovale predvsem v dobro založnikov.

Sony že nekaj časa razvija takšno napravo, sedaj pa so jo v testiranje prejeli na Gizmodu.



Naprava ponuja lepo berljiv 6 palčen zaslon z resolucijo 160 DPI, baterija pa naj bi prenesla do 7600 prebranih strani. Poleg Sonyjevih Memory Stick pomnilniških kartic, začuda podpira tudi SD kartice, bere pa cel kup formatov, poleg z DRM obogatenih e-knjig, še tekstovne dokumente ter RTF, PDF, JPG, GIF, MP3 in AAC zapise datotek. Poleg vseh teh podpira tudi...

60 komentarjev

Vodno hlajeni nogometaši

Slo-Tech - Na Gizmodu so objavili zabaven prispevek o uporabi napredne tehnologije v športu, natančneje ameriškem nogometu. Ekipa Dallas Cowboys-ov uporablja zelo zanimiv sistem za ohlajanje igralcev na klopi -- ščitniki, ki jih nosijo pod dresi, so delno votli in povezani med sabo, tako da se lahko prepotene člane ekipe, medtem ko počivajo in čakajo na vstop, priklopi na tekočinsko hlajenje. Princip je zelo podoben kot pri računalniškem ali avtomobilskem hlajenju te sorte -- črpalka požene po ceveh hladno tekočino, ta pa odvaja telesno toploto z igralcev. Opisan sistem naj bi bil sposoben sočasnega hlajenja do dvanajstih nogometašev, pravi izvorna novica.

18 komentarjev

Slušalke na sončno energijo

vir: Gizmodo
Gizmodo - Se v prihodnosti odpravljate na samoten, neobljuden otok? Potem ima Gizmodo pravo stvar za vas -- med njihovim običajnim lovom na inovativne izdelke so namreč našli čuden izum. Gre za set slušalk, ki si jih enostavno namestite na glavo, na zadnjem delu pa imajo majhne sončne celice, s pomočjo katerih se proizvaja električna energija za delovanje napravice. Na razočaranje vseh stvar ne podpira predvajanja MP3 datotek, zmožna je zgolj predvajati FM radijske postaje, tako da če bo na vašem samotnem otoku dovolj radijskih signalov in če vas slušalke ne bodo ovirale pri nošenju v kape vgrajenega ventilatorja na solarni pogon, kar izvolite odklikati na izvorno novico.

8 komentarjev

B&O hi-tech škatlica za tablete

vir: Gizmodo
Gizmodo - Bralci Slo-Techa so v povprečju precej mladi oz. so v fazi življenja, ko jim zdravje (še) ne povzroča pretiranih problemov, a ob trenutnih trendih previdnost ni odveč. Sladkorna bolezen je zelo razširjena, tu je še kopica drugih modernih obolenj, pa tudi, če se vsemu izognejo, pravim geekom vedno preostane CTS. Počasi bomo morali vsi, tako kot danes dedki in babice, s sabo nositi majhna prenosna skladišča najrazličnejših tablet, na srečo pa je tehnologija tu, da nam pomaga.

Običajne plastične škatlice za shranjevanje tablet so preteklost, Bang & Olufsen je namreč predstavil napredno tehnološko igračko z enako funkcijo. Stvar je opremljena z LED diodo, ki sveti zeleno, če smo pridno papcali tabletke, sicer pa se spremeni v rumeno in rdečo, ima pa tudi Bluetooth, s pomočjo katerega lahko pošlje signal na PC ali...

10 komentarjev

Tomy Life Box

Slo-Tech - Za vse, ki s svojim denarjem (tako kot jaz) na čase ne znajo ravnati popolnoma racionalno, je varčevanje zelo koristen koncept, a kaj, ko nas zanj nihče ne motivira. Minimalni odstotki, ki nam jih izplačajo banke, če pri njih hranimo denar, so redko omembe vredni, zato so japonski izumitelji pripravili zelo zabavno napravico, ki naj bi bolj efektivno motivirala potencialne varčevalce. Gre za šparovček, v katerega je vgrajen slabo desetletje star koncept virtualnega hišnega ljubljenčka (Tamagoči!), seveda s preobratom - za zagotavljanje kvalitetnega življenja pikslaste živalice je treba v...

7 komentarjev

Nintendo DS s 40 GB trdega diska

vir: Gizmodo
Gizmodo - Gizmodo poroča o zanimivi modifikaciji. Mladeniču, ki se skriva pod vzdevkom Natrium42, je uspelo svojo prenosno konzolo Nintendo DS predelati tako, da je uporabljala 40 gibibajtov velik trdi disk. Za začetek je uporabil napravico, ki se namesto diskete vstavi v DS in omogoča branje s CompactFlash kartice, nato pa je z nekaj dodatne strojne opreme na vse skupaj priključil majhen trdi disk. Po opravljeni modifikaciji se avtor samo še sprašuje, kako naj to kapaciteto izkoristi.

8 komentarjev

Xbox360 z bojnimi poškodbami

vir: Gizmodo
Gigabyte - Gizmodo je včeraj objavil zanimivo sliko predelane Microsoftove konzole Xbox360. Za razliko od večine modov, ki temeljijo na LED diodah, hladnih katodah, pleksi steklu in flouroscentnih dodatkih, je predstavljen izdelek povsem nekonvencionalen. Avtor je svojo Xškatlo namreč poskusil umetno poškodovati in obrabiti, tako da se sedaj zdi, kot da bi preživela izkrcanje v Normandiji, kar pa izgleda precej bolj impresivno, kot se sliši. Če si upate kaj več, kot le menjati plastično prednjo stranico vaše konzole, se sprehodite do izvorne novice.

6 komentarjev

PowerSquid razdelilec

Gizmodo - Ko sem zagledal ta izdelek, sem takoj pomislil: "Končno! Uslišali so nas!". Gotovo ste se ob priklopih različnih polnilcev in napajalnikov na domač razdelilec kdaj soočili s težavami zaradi dimenzij priključkov. Stvar zna biti precej moteča, ko na razdelilec s 5 priklopi lahko spravimo samo 3 ali 4 naprave.

Odlično rešitev problema so odkrili pri ThinkGeek in pripravili PowerSquid razdelilec, ki reši vse probleme z neizkoriščenimi vtičnicami! Zadeve ni potrebno opisovati, saj slike govorijo same zase, če vas je stvarca premamila, pa boste zanjo odšteli petnajst zelencev.



Zakaj se tako banalne zadeve nihče ni mogel spomniti prej?

15 komentarjev