»

Adobe pokazal Muse

CNet - Adobe v zadnjem času kaže verzije programov, ki bodo izšli konec leta ali v začetku prihodnjega. Po Edgeu, ki je namenjen stavljenju spletnih strani neposredno v formatu HTML5, so pokazali se delujočo verzijo programa Muse, ki pa bo imel v končni verziji drugačno ime. Tudi Muse je namenjen oblikovanju spletnih strani, a na povsem drugačen način.

Muse je zgrajen na platformi AIR in je namenjen grafičnim oblikovalcev, ki se ne želijo poglabljati v HTML-kodo. Omogoča jim dizajn spletne strani na enak način, kot to lahko počnejo v InDesignu ali Illustratorju, medtem ko program kodo piše sam. Adobe pravi, da so se projekta lotili po analizi pripomb dizajnerjev, ki so se pritoževali nad potrebo po...

5 komentarjev

Retrospektiva

Overclockers Australia -

Torej, leto 2002 se je končalo. Včeraj smo obrnili še zadnjo stran, sedaj pa je napočil čas za različna preračunavanja ter analiziranja preteklega leta. Kar se tiče letošnjega leta z računalniške smeri smo na Slo-Techu že potegnili črto, nekatere spletne strani pa kanijo to storiti šele sedaj.

Tokrat imate pred seboj štiri poglede na preteklo leto:

  • Na The Tech Report so na treh straneh kratko in jedrnato opisali najpomembnejše lanske računalniške stvaritve, klik!
  • Na Bjorn3D so bili malce obsežnejši; lansko leto so si ogledali na osmih straneh ter se ozrli tudi v prihajajoče. Klik!
  • Na OC Addiction pa so se odločili podeliti svoje računalniške "oskarje" leta 2002. V kratkem in preglednem članku so tokrat našteli naj izdelke preteklega leta za vsako kategorijo, Klik!
  • Če pa vam ti "oskarji" niso povešči oz. jim ne verjamete, potem si lahko ogledate tudi izbor strani Hexus.

...

0 komentarjev

Hercules XPS 210 ter 510 zvočniki v navezi z Gamesurround Muse XL in Fortissimo II zvočnima karticama

Dan's DATA - Mogoče malce pozno, a vseeno. Pri Danu so se odločili stestirati Herculesove izdelke. Tako so v roke dobili dve zvočni kartici in dva seta zvočnikov. Za zvočniška sistema so ugotovili, da spadata med cenejše sisteme. Pri XPS 210 (kateri so 2.1 zvočniki), se vse komande nahajajo na wooferju, kar zna biti malce nerodno, so pa drugače privlačne črno-modre barve ;) Tudi pri XPS 510 se vse komande nahajajo na wooferju, so pa v celoti črni. Z zvokom obeh so bili navdušeni. Kar pa se tiče zvočnih kartic, bom krajši. Muse XL je ena izmed najcenejši (kvalitetnejših) zvočnih kartic na trgu, Fortissimo pa je za malce več denarja, tudi dobra kartica z "podporo" 5.1 zvočnikom. Kot grajo so omenili starost driverjev na priloženem CDju....

1 komentar

Čisto na kratko

več strani - Razmišljam, da bi uvedel novo sekcijo novic. Zna se zgoditi, da je bila kakšnemu produktu na naši strani že dodeljena novica z opisom (primer: odklepanje Athlonov XP, test Thermaltake Volcana 7, ipd). Tako se lahko zelo dobro zgodi, da vam gre že peta novica na isto temo že pošteno na Falus. Tako bom, ko se bom spravil pisati novice, v novico strnil kup testov, katerih ponovni opisi bi bili le ponavljanje stare slame. Pa pojdimo:

8 komentarjev

Guillemot Maxi Sound Muse

OCAddiction - Pri OC Addiction so v roke dobili zvočno kartico Guillemot Maxi Sound Muse ter jo dodobra pretresli. Prišli so do podobnih rezultatov kot jaz, ko sem jo testiral: zelo nizka cena, dobro razmerje price/performance, zgleden programski paket. Edino, kar se mi je zdelo že malo smešno, je to, da so skritizirali škatlo zvočne kartice. Mogoče se motim, ampak čisto nobena stvar še ni bila dobra zaradi svoje superiorno oblikovane šatulje, mar ne? Klik!

0 komentarjev

Guillemot Maxi Sound MUSE

Mr. PC Pro - Zvočna kartice resda ni prav nič posebnega, toda za 30$ kolikor novcev je treba zanjo odšteti, dobite prekleto veliko. Kartica podpira EAX 1.0 in A3D 1.0., nanjo lahko priključite do 4 zvočnike, ter kup bolj ali manj uporabnega programja za delo z zvočnimi posnetki. Po mojem mnenju res razmisleka vreden proizvod. Bravo Guillemot [:))]. Celoten članek se nahaja tukaj.

11 komentarjev