»

nVidia in XFX se ločujeta

Expreview.com - Pri HardOCP poročajo, da naj bi se XFX in nVidia razšla. Novica je nadvse presenetljiva, saj je XFX eden izmed pomembnejših nVidiinih partnerjev za izdelavo grafičnih kartic ter je, podobno kot EVGA, za nVidio pomemben približno tako, kot Sapphire za ATI. Zanimivo je, da je govora le o evropskem delu XFX-a, ki bi izgubil potrdilo nVidiinega partnerja, a težko si je predstavljati, da bi XFX svoje grafične kartice izdeloval in prodajal povsod po svetu, razen v Evropi. Že pred dobrim letom so sicer pri XFX-u napovedali, da bodo začeli izdelovati tudi grafične kartice z ATI-jevemi grafičnimi čipi, kar so kasneje tudi uresničili, razlog za prekinitev sodelovanja z nVidio pa se...

59 komentarjev

HP kupil Voodoo PC

Slashdot - Večja podjetja ponavadi ne morejo posvečati veliko pozornosti podrobnostim, zato izdelujejo običajne izdelke za masovno potrošnjo, medtem ko najbolj luksuzni produkti prihajajo iz manjših delavnic, ki imajo zaradi tega veliko ugleda. Pojav lahko prepoznamo v avtomobilski industriji, v svetu mode, nedvomno pa tudi na področju računalništva, kjer smo v letošnjem letu doživeli mnogo prevzemom opisanih manjših podjetij s strani njihovih večjih konkurentov. Najprej je Dell kupil Alienware, potem se je ASUS smukal okrog XFX-a, sedaj pa se pridružuje tudi Hewlett-Packard, ki se je odločil za nakup Voodoo PC-ja. Slednje je podjetje, ki se, podobno kot Alienware, ukvarja predvsem z izdelavo vizualno privlačnih in zmogljivih namiznih ter prenosnih računalnikov.

o prevzemu poročajo Inquirer, OSNews, Register, NotebookReview, Slashdot in še mnogi drugi, najbrž najbolj obširno poročilo o zelo prikrito izvedenem poslu pa so spisali kar pri Voodoo PC.

Zahvaljujemo se MYTiX-u, ki je...

1 komentar

ASUS M2N32-SLI Deluxe Wireless Edition

vir: Bjorn3D
Bjorn3D - Na Bjorn3D so nam pripravili test ASUS-ove matične plošče za AMD AM2 procesorje, ki temelji na najnovejšem nVidiinem chipsetu nForce 590. Gre za izdelek višjega razreda, ki se ponaša z zavidljivimi performansami in obilico dodatnih funkcij. Med temi najbolj izstopa ena, ki ste jo nekateri morda razbrali že iz imena, mamaplata ima namreč integrirano brezžično mrežno kartico, ob nakupu pa dobimo tudi anteno. Naš PC lahko tako deluje kot access point, funkcija pe je omogočena tudi v sleep načinu, tako da lahko Skype ali druga VoIP ob pomoči ASUS-ovega izdelka nadomesti stacionarni telefon. Celoten članek na Bjorn3D.

0 komentarjev

XFX zanika prodajo

The inquirer - Včeraj smo poročali o govoricah, da bi Asus rad kupil XFX. Novica je izvirala z Inquirerja, ki je znan po svojem tabloidnem slogu pisanja, kar se je še enkrat potrdilo. Po tem, ko je novica zaokrožila po spletu, je podjetje za tisk uradno izjavilo, da o prodaji ni govora. Po lastnih besedah namerava XFX še naprej uspešno poslovati in pometati s konkurenco kot samostojno podjetje, ne pa pod Asus-ovo blagovno znamko, so se popravili pri Inquirerju.

1 komentar

Asus bi rad kupil XFX

Slo-Tech - V boju s Foxconnom je Asus do sedaj že kupil Gigabyte, vendar pa za tajvansko podjetje to očitno ni dovolj. Konkurenčni želijo postati tudi v razredu dražjih grafičnih kartic, zato se v zadnjem času zanimajo za XFX. Slednje je podjetje, ki sicer ni veliko, a je znano po dobrem sodelovanju z nVidio, še bolj pa po svojih nadstandardnih karticah. Ravno to Asus potrebuje -- podjetje z obilico prestiža, zato bo razplet gotovo zanimiv, Inquirer napoveduje nadaljevanje kmalu.

7 komentarjev

Bo Asus prevzel Gigabyte?

DigiTimes - Po poročanju DigiTimes-a, naj bi se tajvanski proizvajalec matičnih plošč, Asus, spogledoval s prevzemom drugega tajvanskega giganta, Gigabyte. Za ta korak naj bi se Asus odločil zaradi vse večje konkurence s strani kitajskega Foxconna, ki je lani prodal kar 40 milijonov matičnih plošč, od tega kar 32 milijonov za OEM proizvajalce osebnih računalnikov. Letos naj bi Foxconn pričakoval še boljše poslovne rezultate, s čimer ogroža vodilni položaj Asus-a pri prodaji matičnih plošč. Z združitvijo z Gigabytom bi tako Asus utrdil svoj položaj, saj naj bi obvladoval kar 45 odstotkov trga z matičnimi ploščami.

Tako Asus kot Gigabyte sta novico o prevzemu zaenkrat zanikala.

Več o tem na DigiTimes-u.

16 komentarjev

Foxconn namesto Leadteka

Slo-Tech - Podjetje Leadtek smo na naši strani vedno čislali in v forumu so bile njegove kartice pogosto predlagane kot izbira pri nakupu. Navduševali so z zanimivimi (beri zmogljivimi) rešitvami hlajenja vedno prevročih grafičnih procesorjev in dobrim navijalskim potencialom.



Vendar kot kaže, se Leadtek umika kot proizvajalec grafičnih kartic. Namesto njega bo na trg vstopil Foxconn, ki ga je do sedaj zalagal z opremo. Podatkov, kaj bo podjetje počelo v prihodnje, kaj točno pomeni vstop Foxconn-a (bo šlo samo za drugo blagovno znamko?), še ni.

To seveda ni prvi umik iz vedno vročega trga grafičnih kartic. Pred leti je grafične kartice prenehalo izdelovati podjetje Hercules, s še bolj slavno (pestro) zgodovino, česar se starejši bralci gotovo spomnite.

30 komentarjev

Prihaja ASUS EAX1800XT TOP 512MB

ASUS EAX1800XT TOP 512MB

Hartware.net - Slab mesec po uradni predstavitvi ATI-jeve nove družine grafičnih kartic, je ASUS najavil predstavitev grafične kartice ASUS EAX1800XT TOP 512MB. Kot že samo ime najavlja, sodi ta izvedba v sam vrh glede hitrosti jedra in pomnilnika, saj je že tovarniško navita iz osnovnih 625/750 MHz na 675/800 MHz, kar naj bi glede na X1800XT, prineslo 10% pohitritev.

Poleg tega grafična kartica prinaša še eno novost in sicer priložen 80 W zunanji napajalnik, ki omogoča, da kartica ni priklopljena na sistemski napajalnik. Ta je zaradi tega manj obremenjen.

Po podatkih iz izvirne novice na strani Hartware.de, bo kartica v prodajo prišla konec novembra, cena pa naj bi bila okoli 529 Evrov, s...

38 komentarjev

Asus Extreme N7800 GT Dual

Slashdot - Se še spomnite Gigabyte 3D-1 ter Asus dual 6800GT grafičnih kartic? Od večine se namreč razlikujeta po dveh grafičnih procesorjih na eni kartici, ki sta povezana s SLI tehnologijo. Asus pa je izdelal novo revizijo 6800 GT verzije, saj na njej počivata dva G70 čipa. In dobili smo Asus Extreme N7800 GT Dual.

Kartico so testirali na Hot Hardware. Kartica pa ima tudi lep spominek iz preteklosti. Se spomnite zloglasne Voodoo5 6000? Ta kartica je nujno potrebovala eksterno napajanje, kar pri n7800 GT Dual sicer ni potrebno, a zraven kartice vseeno dobite 80 W napajalec, ki je z zadnje strani ohišja strani speljan na 6-pinski PCI Express prključek. Z njegovo uporabo lahko močno razbremenite...

16 komentarjev

AMDjevi novi procesorji

X-Bit Labs - AMD je imel predstavitev svojega dela in na njej so kazali svoje nove procesorje. Izbranci so tako lahko vrgli uč na dva serverja, ki sta imela za centralni procesni enoti 64-bitna Sledgehammerja (Opteron) in dve delovni postaji zgrajeni okoli ClawHammerjev. Uporabljali so 64-bitno verzijo Windows Server in celo 64-bitni Internet Explorer. Eden od namenov prikaza je bil tudi prikazati združljivost in dobro sodelovanje z 32-bitnimi aplikacijami. Če vas zanima več: klik ali klik.

Povedali pa so še nekaj o novih 32-bitnih procesorjih s Thoroughbred jedrom. Le-ti naj bi bili hitrejši od Palominov pri istih frekvencah. Vprašanje je le, če jim verjamemo. Sicer je pa vse že pripravljeno, le še marketing mora dati zeleno luč, da bo stvar izšla.

0 komentarjev