»

HP-jeva črnila stanejo več kot kri

vir: Gizmodo
Gizmodo - Gizmodov član Shaun je sestavil precej groteskno tabelico cen različnih tekočin. Zadeva ne bi bila nič posebnega, če ne bi bilo iz tabele razvidno, da so črnila za tiskalnike ameriškega globalnega proizvajalca dražja od človeške krvi, kot tudi nafte, vodke, Red Bulla... Če ste zaskrbljeni nad stanjem krutega kapitalističnega sveta, kliknite sem.

Upajmo, da HP ne kupi Shella...

30 komentarjev

Yahoo in HP bosta sodelovala

The inquirer - Podobno kot Dell in Google, ki sta nekaj časa nazaj sklenila pogodbo, v skladu s katero so Dell-ovi sistemi opremljeni z Google-ovo programsko opremo, sta se po dogovorila tudi HP in Yahoo. Namizni in prenosni računalniki podjetja, ki je zadnje čase na udaru novinarjev zaradi vohunskega škandala, bodo po novem vsebovali Yahoo-jevo iskalno vrstico v spletnem brskalniku, njihov program za takojšnje sporočanje in še nekaj drugih dodatkov, kar bo spletnemu gigantu predvidoma prineslo konkretno višji obisk. Več o zadevi lahko izveste v izvorni novici, ni pa še podatkov o tem, koliko bo moral Yahoo HP-ju odšteti za uslugo.

0 komentarjev

Nekaj novosti v aferi nadzorovanja vodilnih v HPju

Schneier.com - O aferi nadzorovanja vodilnih v HP-ju smo pred kratkim že poročali, tokrat pa je na dan prišlo še nekaj drugih dejstev.

Kaže namreč, da so zasebni detektivi, ki so preiskovali uhajanje podatkov iz HP-ja v medije, novinarjem skušali podtakniti trojanskega konja, ki bi omogočal nadzorovanje njihovih elektronskih sporočil, z čimer naj bi odkrili vir odtekanja podatkov.

Bruce Schneier se ob tem čudi, kako je mogoče, da takšno ravnanje ni sprožilo več ogorčenja. Če bi namreč namesto HP-ja kaj takega počeli hekerji, bi jih policija verjetno aretirala v najkrajšem možnem času, v časopisih pa bi brali predsodke o zlobnežih, ki ogrožajo svobodo tiska in nacionalno varnost.

Quod licet Iovi, non licet bovi.

4 komentarji

HP vohunil za vodilnimi

Wired News - Iz podjetja Hewlett Packard je v začetku tega leta nekajkrat pobegnila kopica informacij bolj zaupne narave, ki so bile znane samo osebju na višjih položajih, kar je povzročilo manjši preplah. Za začetek so s povsem konvencionalnimi metodami malce izprašali vsakega od osumljencev in jih opozorili na to, da je njihova dolžnost čuvati tajne podatke, ker pa rezultatov očitno ni bilo, so ubrali drugo pot. Najeli so zasebne detektive in namenili svojim delavcem malce več pozornosti, kar pa je bilo že na meji zakona, zato jim sedaj grozi tožba. Podroben opis celotne afere lahko najdete na Wired News, novico pa je objavil tudi rumeni Inquirer.

HP-jeve zasebne detektive je s svojo digitalno lupo odkril naš privatni preiskovalec Stepni Volk.

2 komentarja

HP-jev vpoklic baterij za prenosne računalnike

Slashdot - HP je začel z vpoklicem okoli 135.000 baterij za prenosnike, po tem, ko so prejeli poročila o 16 primerih pregretja in staljenja baterij, ki se uporabljajo v prenosnikih HP Pavilion, Compaq Presario, HP Compaq in Compaq Evo.

Baterije so se vgrajevale v prenosnike med marcem 2004 in majem 2005 in so označene s črtno kodo, ki se začenja oznakami GC, IA, L0 ali L1. Za natančnejša navodila pri indentifikaciji baterije in spisek modelov, ki lahko vsebujejo baterijo z napako, si oglejte tole objavo, izvirna novica pa se nahaja tukaj.

4 komentarji

HP PCji z Netscape-om

Neowin - Na Neowin.net lahko preberete novico o HPjevi najavi uporabe novega Netscape brskalnika na svojih osebnih računalnikih.

Že v preteklosti sta HP in AOL dobro sodelovala, včerajšnja najava pa je le potrditev tega zavezništva. HP je prvi po približno 15ih letih, ki se je odločil uporabnikom ponuditi alternativne brskalnike, saj se to od leta 1990 ne dogaja, v tem obdobju pa je bila vojna brskalnikov na višku.

Z uporabe Netscape 8 HP upa, da bodo uporabniki brskali po internetu bolj brezskrbno, saj Netscape 8 npr. že vsebuje zaščito proti spyware-u, zgrajen pa je na temeljih Firefoxa, podpira pa tudi Internet Explorerjev pogon. Dandanes je namreč veliko strani optimiziranih predvsem za Internet Explorer zaradi njegove množičnosti.

Mogoče pa bo HPjeva odločitev še bolj prevesila tehtnico v prid alternativnim brskalnikm.

15 komentarjev