»

Windows 10 prikazuje oglase

primer oglasa

Slo-Tech - Nekateri uporabniki Microsoftovega novega operacijskega sistema Windows 10 so te dni presenečeno ugotovili, da se jim na prijavnem zaslonu (lock screen), ki ga vidimo ob zaklepu seje, prikazujejo reklame. Za zdaj gre za Laro Croft, ki jo lahko v novi verziji Tomb Raiderja kupimo v Windows Store. Minuli mesec smo videli tudi reklame za Minione. To ni prvikrat, da je Microsoft začel uvajati reklame v Windows, saj so se pojavljale tudi v meniju Start.

Odzivi na reklame na prijavnem zaslonu so bili različni, večinoma pa ljudje nad njimi niso bili navdušeni. K sreči se da to hitro urediti, saj jih je mogoče povsem enostavno in legalno izključiti. Vseeno pa ostaja grenak priokus, da je Windows 10 privzeto nastavljen tako, da reklame prikazuje ter umik terja dodatno delo, in ne obratno. Mogoča je tudi vmesna...

61 komentarjev

Uradne cene za Visto so zares tu

vir: Reuters
Reuters - Microsoft je sedaj tudi uradno objavil cene za Visto. Cene v ameriških dolarjih so torej:
- 199/99 za Home Basic;
- 239/159 za Home Premium;
- 299/199 za Business;
- 399/259 za Ultimate.
Prva cena je za polno verzijo, druga za nadgradnjo.



Glede na "pobegle" kanadske cene, sta se "podražili" le Business in Ultimate različica za 30, oziroma 50 dolarjev. Začetek prodaje naj bi ostal nespremenjen: za večje kupce že novembra letos, manjši od januarja naslednjega leta.

Release Candidate 1 pa naj bi bil dostopen vsaj 5 milijonom uporabnikom. Manjše skupine strank so ga že prejele.

24 komentarjev

Aero prek Remote Desktop

Slo-Tech - Steve Sinchak je med testiranjem Pre-RC1 verzije prihajajočega operacijskega sistema Windows Vista, prišel do zanimive ugotovitve. Pri Remote Desktop povezavi na računalnik, ki je preslaboten za prikaz Aero efektov, je opazil, da je kljub temu oddaljeno namizje brez kakršnega koli zatikanja bilo prikazano v Aeru, z vsemi pripadajočimi 3D efekti. Kako to?

Microsoftov protokol RDP je postal znan po temu, da v nasprotju z VNC in podobnimi protokoli ne pošilja zgolj stisnjenih zaslonskih slik, ampak predvsem informacije o samih oknih, tako da se zaradi lokalnega izrisovanja oken doseže večja odzivnost oddaljenega namizja ob manjši uporabljeni pasovni širini.



Pri...

27 komentarjev

Windows Vista Virtual Lab

Microsoft - Na Microsoftem TechNetu so za obiskovalce, ki bi radi v živo, a brez nadležnih namestitev in nastavljanja, preizkusili določene funkcije, ki jih prihajajoči Windows Vista prinaša, pripravili brezplačen virtualni laboratorij.

Po registraciji lahko izbirate med devetimi različnimi moduli s pripadajočimi navodili, nato pa se prek Remote Desktopa povežete na oddaljeno namizje, kjer lahko sistem po želji preizkušate.
Dolžina seje je omejena na 90 minut, lahko pa kadarkoli ponovno izkoristite novih 90 minut.

12 komentarjev