»

Artic Cooling Accelero S1

Artic Cooling Accelero S1

Slo-Tech - Proizvajalec hladilnikov za procesorje in grafične kartice Artic Cooling je predstavil svoj najnovejši hladilnik za grafične kartice, ki sliši na ime Accelero S1. Gre za pasiven hladilnik s štirimi vročimi cevkami (Heat Pipe) in veliko hladilno površino.

Hladilnik je možno namestiti na Radeone serij X1950, X1900 in X1800 ter na GeForce serij 7950, 7900, 7800 in 6800. Priporočena cena hladilnika znaša 29 ameriških dolarjev oziroma 24 eurov, vendar v to ceno ni vštet davek na dodano vrednost.

Več o Accelero S1 najdete na uradni strani proizvajalca.

4 komentarji

Hladilni sistem Thermalright Ultra 120

AnandTech - Na AnandTechu so bili po dolgem času na testu resnično navdušeni nad nekim izdelkom. Tokrat je bil to Thermalrightov Ultra 120, ogromen pasiven hladilnik, za katerega so povedali, da je edini izdelek na trgu, ki lahko brez ventilatorja odvaja toploto s Core 2 Duo procesorjev. Z njim so dosegli tudi najvišji overclock (v primerjavi z vsemi ostalimi konkurenčnimi hladilnimi sistemi), za zdaj pa se mu skupaj s Tuniq Towerjem obeta častni naziv Izbor urednika. Veselo branje!

31 komentarjev

Test heatpipe hladilnikov za grafične kartice

Slo-Tech - Pri THG-ju so včeraj objavili dokaj zanimiv test hladilnikov za grafične kartice. Za podlago so uporabili eno bolj vročih kartic - Radeona X1900 XTX - ki se je opremljen s tovarniškim hladilnikom pod obremenitvijo ogrel do 90°C. Nadležno brnečo napravico so zato poskušali nadomestiti s petimi različnimi aftermarket izdelki proizvajalcev Zalman, Thermalright, Sytrin, Arctic cooling in Evercool ter medsebojno primerjali dosežene nivoje glasnosti in temperature. Če vas zanimajo rezultati, si vzemite 15 minut časa in preberite celoten test.

5 komentarjev

Nova Zalman hladilnika

Xtreme Systems - Nova modela, iz že znane CNPS družine, nosita oznaki 8000 in 9700. Prvi, 8000, je popolnoma nov hladilnik z aluminijastimi rebri, precej nizkega profila, za izboljšan prenos toplote pa skrbijo 4 bakrene vroče cevke. Vse skupaj ohlaja 92 milimetrski ventilator, ki se vrti med 1350 in 2600 obrati na minuto. Hladilnik je precej lahek, tehta namreč le 360 gramov. V izvorni novici oz. temi na XtremeSystems.org forumu pa že načrtujejo modificiranje tega hladilnika za uporabo na grafičnih karticah.




Druga novost pa je CNPS9700, ki je pravzaprav povečan CNPS9500. Slednji ima 92 milimetrski ventilator, pri novem hladilniku pa so ga zamenjali z nekoliko večjim, 12 centimetrskim, v skladu z...

17 komentarjev

Prihaja Zalman VF-900

Zalman VF900

Frosty Tech - Podjetje Zalman, ki je znano po izdelavi kakovostnih in zmogljivih hladilnih elementov za računalniške komponente, je na CES 2006 predstavil svoj najnovejši hladilnik za grafične kartice, Zalman VF-900. Hladilnik je izdelan iz bakrenih hladilnih reber, postavljenih v krog in dveh HeatPipe cevi. Za pretok zraka čez rebra skrbi 80 mm ventilator, z možnostjo nastavitev od 1350 do 2650 obratov na minuto. Dimenzije hladilnika so 96x96x30 mm, tehta pa skromnih 187 gramov.



Hladilnik bo primeren za hlajenje grafičnih kartic obeh gigantov, ATI-ja in nVidie, najverjetneje pa na voljo le z bakrenimi rebri, saj AlCu (kombinacija aluminija in bakra) verzije naj ne bi izdelovali. Poleg hladilnika...

16 komentarjev

A že spet nisi pobrisal prahu?

Slo-Tech - Tiste, ki si svojo kišto lastite že nekaj časa, bi ob odstranitvi pokrova znalo presenetiti kaj takega. Tudi pri računalnikih je čiščenje pomembno, saj lahko izboljša hlajenje in celo prepreči okvaro katere od komponent. Pa vendar je bolje spoštovati pregovor "Bolje preventiva kot kurativa", zato poskušajte čimbolj onemogočiti vstop prahu v ohišje. Zelo pametno je imeti več ventilatorjev, ki zrak sesajo iz ohišja, kot pa tistih ki ga pihajo vanj, prav pa pridejo tudi protiprašni filtri. Stare mamine najlonke delo sicer opravijo, a za tiste, ki želijo profesionalen izgled, nikakor niso dovolj. Aluminijaste Praholovilce™ so naredili pri JabTechu, prepihali pa so jih 3dXtremeovci. Puf!

8 komentarjev

Benchmark Clawhammerja

The inquirer - Nek bralec The Inquirerja je v centru Moscone "srečal" mašino s procesorjem Clawhammer in ker nikogar od pristojnih ni bilo v bližini je pognal benchmark, ki je vgrajen v Linux sistem. Procesor se je identificiral s 797,7MHz in 256k predpomnilnika, poganjal pa je sistem Mandrake Linux (kernel 2.4.18-24mdk).

Nedobudni računalničar je zadevo pognal in si hitro zapisal rezultate, nato pa jih je primerjal s Celeronom pri 400 megahercih. Če vas zanimajo rezultati si le oglejte tole.

0 komentarjev

Eden večjih za grafične karte

Mikhailtech - Končno en hladilnik za GPUje (no ja, ne popolnoma), ki mi je všeč. Zadnje čase prihajajo na tržišče samo še hladilniki na "radial fin" način ali na način "krneki", nič več tistih lepih, robustnih in dobrih štirioglatih reber z velikimi a tankimi ventilatorji na njih.

CoolJag je že nekaj časa nazaj izdelal zelo dobri nizko profilni hladilnik za procesorje (osrednje, ne grafične) in ogledali so si ga na Mikhailtehu. Hladilo ima kodno ime JAC311C copper in že takrat v testu si je avtor članka rekel, da bi se zadeva dobro obnesla na grafičnih karticah. Zato je malce priredil in porezal hladilnik ter dobil zares zmogljiv in dokaj tih hladilnik za svojo grafično kartico. Če vas zanima kako...

0 komentarjev