»

Odklepanje AMD-jevih procesorjev nekoliko okrnjeno

Jedro Phenom II X4, X3 in X2

vir: bit-tech.net
bit-tech.net - Ko je AMD izdal trojedrne Phenom II procesorje, ni trajalo dolgo, da so nekateri uporabniki odkrili, da jim je mogoče odkleniti še 4. jedro. Podobno se je zgodilo tudi s Phenom II X2 550 (in kasneje 555 ter 545), saj je celotna linija Phenom II zgrajena na štirijedrnih čipih, kjer je odvečno (ali odvečni) jedro zgolj izključeno (to seveda ne drži za šestjedrnike, a še niso dobavljivi). Ko se je celotno zgodbo raziskalo podrobneje, je skupnost prišla do ugotovitve, da je za odklepanje kriva povezava južnega mosta SB750 in procesorja, t.i. ACC (Advanced Clock Calibration), ki naj bi na prvih Phenomih serije 9xxx omogočil boljše navijanje.

AMD se je z odklepanje spopadel odlično, saj so uradno in javno izjavili,...

23 komentarjev

Urejanje videa

ExtremeMHz - Gotovo nas je kar nekaj, ki si lastimo digitalno kamero. Ponavadi imamo vse posnetke shranjene na TrdihMedijih™, ki pa niso večni in se radi izgubijo. V tem primeru lahko vse preljube spomine shranite na vaše računalo. V pomoč naj vam bo prvi del vodiča o zajemanju in urejanju videa. Izvedeli boste vse o strojni in programski opremi, ki je nujna za uspešno delovanje, v članku pa vam bo gotovo v pomoč kar nekaj slik, ki postopek prikažejo zelo nazorno.

0 komentarjev

O AGP-ju

Motherboards.org - Tukaj imate na dolgo in široko razloženo celotno zgodovino AGP standarda. Članek pokriva vse 1X 2X 4X 8X 1.0 2.0 Pro standarde in je, če niste res zainteresirani, malo dolgočasen.
Članek pa vam, če vas vsaj malo zanima računalniška grafika ali strojna oprema na višjem nivoju, priporočam. Čeprav je dolgočasen je zelo nazoren in poučen. Ja, res je. Govori tudi o prihajajočem AGP 8x standardu. Če ste radovedni, si ga preberite.

0 komentarjev

Kako spajkati

Mikhailtech - Tukaj si lahko ogledate vodič o tem, kako postati profesionalec pri spajkanju. Kot sami veste (vsaj tisti, ki ste kdaj modificirali računalnik), je zelo težko natančno prispajkati tisti majhen košček žice na pravo mesto. Ta vodič se loti točno tega problema. Kaj vse potrebujemo za uspešno spajkanje in kako se le-tega lotimo. Na žalost pa vodič nima niti ene fotografije, zato je bolj teoretične narave. So pa vsaj nazorni opisi...

1 komentar

Vodič o odklepanju AMD-jev

ChillBlast - Saj vem, saj vem. To pa ja vsi znamo, boste rekli. No ja, za tiste, ki niste popolnoma prepričani je tukaj vodič, kako odkleniti AMD-ja tako, da bo delal. Tudi tisti, ki stvar že obvladate, vam predlagam, da si stran ogledate. Vodič je namreč pripravljen zelo nazorno in ima veliko fotografij. Je eden mojih najljubšh te vrste, ker ni veliko dolgočasnega nakladanja, ampak so večinoma zelo nazorne fotografije, ki vam bodo natančno pokazale, kaj vam je storiti.

4 komentarji

Kam postaviti računalnik?

Overclockedcafe - Res je, da lahko z ventilatorji storite veliko. Res je, da lahko s peltierjevimi elementi in vodnim hlajenjem storite še več. Samo vse te modifikacije so zaman, če ste računalnik postavili zraven radiatorja. Zato si tukaj oglejte vodič o tem, kam je najbolje postaviti računalnik. Ne, vodič ne odkrije Amerike ali razcepi atoma. V njem je zapisano vse, kar lahko normalen človek doseže z nekaj zdrave pameti. Ampak vseeno je lepo biti 100%-en, da je vaš računalnik postavljen v pravi kot, a ne? Torej le hitro brat.

0 komentarjev