»

MSI vrača Turbo

Daily Tech - Verjetno se večina izmed vas spominja gumba "Turbo" na starih x86 računalnikih. Omenjen Turbo se je tekom razvoja računalnikov opustil, vendar je MSI na letošnjem Computexu predstavil prenosnik GX600, na katerem poleg gumba za vklop računalnika najdemo tudi omenjeni Turbo. S pritiskom na gumb se poveča FSB procesorja in dvigne frekvenco procesorja za dvajset odstotkov, vendar pod pogojem, da je prenosnik priključen v električno omrežje. Srce prenosnika predstavlja Intelov Core 2 Duo procesor, za prikaz slike na zaslonu pa skrbi grafična kartica GeForce 8600M GT s 512 MB pomnilnika.

Več o tem na Daily Tech-u.

47 komentarjev

MSI-jeva KT266A plošča

X-Bit Labs - VIA KT266A postaja vse bolj priljubljen nabor med proizvajalci matičnih plošč. Tudi med tistimi, ki niso nikoli marali VIA naborov. Nekateri velikani, kot so npr. Gigabyte so celo izjavili, da v nadaljnje ne mislijo več podpirati hroščatih Viinih naborov, vendar so se kasneje, ko so si pobliže ogledali KT266A premislili, saj bo le-ta (vsaj po performansah sodeč) prava bomba med Athlon nabori. Temu priča tudi dejstvo, da je KT266A iz dneva v dan bolj priljubljen, saj ga podpira vedno več proizvajalcev - med drugimi tudi MSI, ki je pred kratkim predstavil ploščo z imenom K7T266 Pro2-RU. Plošča je narejena za ohišja ATX in vsebuje 3 DIMM reže v katere lahko vtaknemo do 3GB PC1600/PC2100 DDR SDRAM pomnilnika, ter 5 PCI, 1 CNR in 1 AGP 4x režo. Ker pa postaja navijanje vse bolj priljubljeno, se je MSI odločil, da v to ploščo vgradi tudi nekaj "lahkih" overclockerskih nastavitev, kot so spreminjanje FSB-ja in voltaže procesorja.
Za ostale razvajence, pa bo plošča ponujala opcijsko...

0 komentarjev

FIC-ove i845 matične plošče

X-Bit Labs - Čeprav so Petniumi4 v navezi z i845 prav nesramno počasni, se večina proizvajalcev raje odloča za ta nabor, kot pa za konkurenčni P4X266, saj se za slednjega še vedno ne ve, kakšna bo njegova usoda, če Intel dobi tožbo. Nekaj hazarderjev, ki računajo na srečen razplet je že najavilo P4X266 izdelke, medtem ko se drugi raje opirajo na Intelovo zvestobo in na malce slabše zmogljivosti i845. Tak je tudi FIC, ki samo za nas pripravlja naslednje plošče na i845:
  • VC11 bo ATX plošča, ki bo opremljena s tremi DIMM režami, ki bodo podpirale do 3 GB SDRAM pomnilnika, 1 AGP, 5 PCI in 1 CNR režo. Plošči ne bo tuja tudi podpora ATA/100 kontrolerja, AC'97 integrirana zvočna kartica in mrežna kartica.

  • VC31 bo MicroATX plošča, ki bo opremljena s samo dvemi DIMM režami, ki bosta podpirali do 2 GB PC133 SDRAM pomnilnika, 1 AGP4x, 1 CNR in 3 PCI režami.

  • Obe plošči bosta podpirali tudi FIC-ovo NOVUS tehnologijo, ki vključuje razne pripomočke, kot so Overclock Partner, Logo Genie, BIOS Guardian in Hot...

0 komentarjev

Nov GeForce iz MSI-ja

X-Bit Labs - MX400-VIVO 32 je ime kartice, ki jo bo MSI izdal v prihodnjem mesecu. Bazirala bo na Nvidia GeForce2 MX400 čipu. Imela bo 128-bit-no pomnilniško vodilo, frekvenco delovanja 175MHz in 32MB SDRAM-a. Imela bo še TV-Out priključek in posebno MSI-jevo funkcijo VGA Live BIOS. To je funkcija, ki sama zazna verzijo BIOS-ov na grafični kartici in, če je ta ni najnovejša, sama poišče "update" na MSI-jevi domači strani. V paketu bodo tudi MSI DVD (standardni softwere DVD predvajalec) MSI 3D!Turbo (za določanje nastavitev zaslona, navijanje in vrsto drugih nastavitev).

0 komentarjev

Nove MSI-jke

X-Bit Labs - Ta bo spet ena dolga novica. MSI je danes objavil svoj načrt za idelavo matičnih plošč v tem poletju. Spodaj naštete bodo šle v izdelavo in NE v prodajo!

Pentuim 4
  • MS-6504
    i850 čipovje, socket478 ležišče, 4 plastni PCB, 4 RIMM reže, ena AGP Pro reža, pet PCI rež in ena CNR reža. Plošča bo imela tudi vgrajeno zvočno kartico (Creative CT5880). Kot je v navadi za MSI bo plošča podpirala PC2PC in D-LED monitorček.
  • 845 Pro2-R (MS-6528)
    i845 čipovje, socket478 ležišče, podpora za do 3GB PC133 SDRAM, 4 DIMM reže, ena AGP 4x reža, šest PCI rež in ena CNR reža. Vgrajen šest-kanalni zvok od C-Medie. Kot dodatno opcijo se bo dalo dobiti tudi ploščo z Promisovim RAID kontrolerjem. Tudi ta plošča bo podpirala PC2PC.
  • 845 Pro3-R (MS-6398)
    Izboljašana verzija zgornje plošče na Brookdale čipu. Tokrat s podporo DDR pomnilniku. Tri DDR DIMM reže, ki podpirajo do 2GB DDR SDRAM-a. Vse specifikacije so enake 845 Pro2-R (MS-6528). Čeprav se bo masovna produkcija plošče začela že letos poleti bo na tržišče,...

3 komentarji

MSI-jeva Dual Athlon osnovna plošča

uebertakten.de - Japonska Akiba poroča o predstavitvi MSI-jeve dual Athlon osnovne plošče. Govor je o MSI K7D Master-LR, ki bazira na AMD-jevem čipsetu AMD-760MP. Seveda naj bi podpirala plošča poleg AMD-jevih MP (Multiprocesing) procesorjev tudi navadne Athlone in Durone. Plošča na sebi ponuja 4 DDR pomnilniške reže, dve 64 in tri 32bit-ne PCI reže, eno AGP Pro in eno CNR režo. Plošča pa ima na sebi tudi RAID kontroler (Promise PD20265R). Predvsem pa je zanimivo to, da lahko osnovna plošča uporablja napajalnike po standardu ATX 2.01, ki so bili do sedaj potrebni le za P4 sisteme. Sama plošča bo na voljo avgusta.

0 komentarjev

MSI K7T Turbo Limited opis

VIA Hardware - Na VIAHardware se je pojavil opis MSI K7T Turbo Limited plošče. Gre za omejeno edicijo njihove precej popularne MSI K7T Turbo. Nova plošča se že na prvi pogled bistveno razlikuje od stare, saj je popolnoma rdeča, drugače pa se ne razlikuje tako zelo od svoje prednice.
Plošča se je odrezala dokaj dobro, saj je dobila naziv Editor's Choice.

Tukaj se pa nahaja opis.

0 komentarjev

MSI K7T Turbo "Limited"

Slo-Tech - Na VIAHardware se je pojavilo nekaj informacij o zanimivi plošči, ki nam jo pripravlja MSI. Gre za omejeno edicijo njihove precej popularne MSI K7T Turbo (njeno "normalno" različico smo testirali tukaj). Nova plošča se bo že na prvi pogled bistveno razlikovala od stare, saj bo popolnoma rdeča (če je to dobro ali slabo presodite sami ), MSI pa obljublja tudi nekaj drugih novosti ter boljše performanse. Opazna je tudi sprememba na pakiranju, saj je MSI škatli dodal ročko, podobno kot Epox svojim 8KTA3 ploščam. Zaenkrat ni znanega veliko več, tako da stay tuned... Thnx, mitja34!

3 komentarji

Posebna izdaja

X-Bit Labs - MSI bo v kratkem izdal posebno serijo K7T Turbo matičnih plošč. K7T Turbo je bazirana na VIA KT133A čipovju. Posebnost te extra serije bo živo rdeča barva in pozlačen (!!!) MSI hladilnik na čipu. Imela bo tri DIMM reže, ki bodo podpirale do 1.5GB SDRAM-a, 6 PCI rež, AGP 4x režo, in eno CNR režo. Posebna izdaja bo opremljena še z Promise Ultra ATA 100 kontrolerjem (po želji) in dvema USB vhodoma. Seveda bo tudi možnost priklopa dodatnih USB vhodov.
Kot vse MSI-jeve plošče, bo tudi ta imela vgrajeno MSI Fuzzy Logic 3 tehnologijo in Live BIOS. Še ena posebnost: posebna izdaja bo že serijsko podpirala povezavo dveh računalnikov skozi USB vhod. Zelo priročno za LAN party-je! Kabel za povezavo bo že priložen plošči. Komaj čakam, da zvem še kaj o tej rdeči zapeljivki. Pa vi?

3 komentarji

Gigabyte GA-6OXE

Hardware Central - No, končno se je pojavila ena plošča za Intelove procesorje, ki bo pospravila z starim, a coolskim BX naborom čipovja, ki je po mnenju mnogih še vedno najboljše čipovje za Intela (overclockano, seveda ). Ta plošča je tako zgrajena okrog i815EP (to kar bi mogel biti že i815E - brez integrirane grafike). Kaj je še zanimivega:
  • 4 dimm reže (512MB max)
  • 6 PCI rež, AGP 4x, CNR reža
  • Dva biosa (če vam virus enega povozi, ali če vam prvega ne uspe flesh-at)
  • 153MHz maksimalna frekvenca vodila
Slin, slin...

8 komentarjev