»

Danes izšel Zune HD

Zune HD

Ars Technica - Danes je dan D za Microsoft, saj na prodajne police v ZDA prihaja Zune HD, ki bo poskusil izvesti misijo nemogoče: izpodriniti iPod. Na ArsTechnici so se prikopali do enega primerka in ga natančno pogledali. Kot so obljubili, ima 3,3-palčni OLED-zaslon z ločljivostjo 480 x 272, na katerem grafiko izrisuje Nvidiina Tegra. Vgrajen akcelerometer skrbi za obračanje slike ob nagibanju naprave. Na spletnih straneh je na voljo tudi katalog aplikacij, ki jih lahko povsem brezplačno prenesete na Zune. Za zdaj so omejene na Microsoftove, odločitev o zunanjih še ni dozorela.

Zune je manjši, kot je bilo slutiti s promocijskih slik in tudi manjši od iPhona, a malenkost večji od iPoda. Podpira vse potrebne kodeke in brezžično povezljivost 802.11b/g, ne pa tudi najnovejšega...

37 komentarjev

Microsoftov Zune HD jeseni

Zune HD

vir: Microsoft
CNet - Microsoft je ta teden potrdil, da bo še letos jeseni izdal svoj Zune HD, s katerim bo konkuriral iPodu Touch. Preveč radodarni z informacijami v Redmondu niso bili, tako da kapacitete, cene in podobnih specifikacij niso razkrili. So pa povedali, da bo imel Zune HD na dotik občutljiv OLED-zaslon, Windows CE z Internet Explorerjem, flash pomnilnik in radijski sprejemnik. Obljubili so še, da bomo naslednji teden na sejmu E3, ki bo potekal v Los Angelesu, izvedeli več o z Zunom povezani storitvi za Xbox, ki bo počasi izpodrinila trenutni Xbox Live. Trenutno sicer prek Xbox kupljenih vsebin ne moremo predvajati na Zune, kar Microsoft priznava, da ni najbolje, zato je cilj z novo generacijo Zuna to harmonizirati. Kakšne bodo...

5 komentarjev

Microsoft spremenil izgled Windows Mobile

Ars Technica - Microsoft se je odločil, da bo pred izidom končne verzije svojega sistema Windows Mobile 6.5 še nekoliko predrugačil njegov izgled. Prejšnji mesec so v beta različici predstavili poseben uporabniški vmesnik, ki so ga poimenovali Honeycomb (satovje), ki pa pri preizkuševalcih ni naletel na odobravanje. Microsoft je uslišal želje bodočih uporabnikov in Honeycomb predelal ter prenovljen izgled predstavil na letošnjem MIX-u.

Ikone bodo sicer na istih mestih, a bodo po novem večje in brez nadležnih šesterokotnikov okoli njih (po katerih je Honeycomb tudi dobil ime), poleg tega pa bodo olajšali tudi pomikanje gor in dol (scrolling), ki se ne bo več odpeljalo na vrh ali dno seznama, temveč bo obstalo na prelomu strani. Očitno je moralo biti negodovanje zelo veliko,...

16 komentarjev

Zuni masovno umrli ob polnoči

Microsoft - Včeraj nas je na spletu presenetila množica protestov jeznih uporabnikov Microsoftovega Zuna 30 GB, ki jim je predvajalnik nenadoma umrl. Na tisoče Zunov naj bi se v noči s 30. na 31. december izklopilo ali ponovno zagnalo, nato pa obviselo med zagonom popolnoma neodzivno. Situacija je rahlo komična, saj se je to zgodilo skoraj vsem primerkom in to ravno v dneh, ko se prelamlja leto. Glavno vprašanje, ki so si ga uporabniki zastavljali, pa je seveda Kako oživiti Zune?

Microsoftovi inženirji so se zakopali v delo na silvestrovo in po nekaj urah dela odkrili napako. Problem je ležal v gonilniku, ki ga uporablja samo model Zune 30, in povzroči, da se zadnji dan prestopnih let napačno obravnava. Microsoft pravi, da so bo težava razrešila sama 1. januarja po lokalnem času. Vse kar morajo storiti uporabniki, je popolnoma sprazniti baterijo (kar ne bo težko, ker je Zune prižgan in neodziven), počakati na novo leto oz. raje do poldneva za vsak slučaj in znova vklopiti Zune 30 GB.

Do leta...

51 komentarjev

Zuna letos ne bo

Hartware.net - Poročali smo že, da se bo Microsoft odgovor na iPod imenoval Zune, kakšnih oprijemljivih specifikacij pa Microsoft še ni objavil. Trenutno se govori, da bo Zunov operacijski sistem Windows Mobile tekel na 400 MHz-procesorju s 30 GB diska, natančnejših podatkov pa še ni.

Hartware poroča, da so se govorice o začetku prodaje že sredi novembra izkazale za netočne. Microsoft Zuna še ni niti uradno predstavil, prav tako pa je zanikal napovedan začetek prodaje v novembru. Očitno bomo morali nanj počakati vsaj do 2007.

14 komentarjev