»

Moderatorski poskus -- začasna sprememba pravil

Slo-Tech - Tekom tedna boste nekateri uporabniki pri nekaterih sporočilih zagledali gumb "predlagaj izbris". Funkcionalnost bo na začetku na voljo samo starim aktivnim uporabnikom. Uporaba je omejena na nekaj nominacij dnevno.

V prvi fazi lahko predlagate izbris samo za sporočila, ki so jih v zadnjih 24 urah napisali uporabniki z nazivi ali uporabniki, ki so registrirani manj kot 60 dni. Svojih sporočil ne morete nominirati za izbris. Izbris je trenutno implementiran tako, da se izvede samodejno, ko ga za določeno sporočilo predlaga dovolj različnih uporabnikov. Nominacije niso anonimne in so vidne avtorju izbrisanega sporočila.

Prosimo vas, da nominacije uporabljate v duhu naših pravil in v primeru dvoma sporočil ne nominirate. Če se vam zdi, da je bilo vaše sporočilo izbrisano brez razloga, uporabite pritožbe in moderator bo preveril izbris. Še vedno velja, da za uporabnike z nazivom PnG pritožb ni (oz. se jih ne upošteva).

Namen navedenega je zbrati dovolj podatkov za oceno, ali je...

196 komentarjev

Sprememba pravil

Slo-Tech - Zaradi v zadnjem času vse večjega navala uporabnikov, ki se ne znajo obnašati, in želja obstoječih članov, smo pripravili manjšo revizijo pravil uporabe Slo-Techa.

Sprememba se nanaša predvsem na postopanje moderatorjev do oseb, ki so si s svojo vztrajnostjo že prislužile kakšen naziv. Tako lahko od danes naprej moderatorji brišejo sporočila uporabnikom z nazivom persona non grata prosto po preudarku. Pritožba na tovrstni izbris ni mogoča (in bo prav tako izbrisana). Uporabnikom s tovrstnim nazivom se lahko vklopi tudi ena ali več izmed posebej za to priložnost pripravljenih funkcionalnosti (neprimerne barvne sheme, uporaba funkcije polepšaj nad vsakim sporočilom, ki ga napišejo, ...).

Uvedli smo tudi omejitve pisanja. Uporabniki z nazivom persona non grata tako lahko napišejo največ eno sporočilo na pol ure, uporabniki z nazivom persona rudis pa največ eno sporočilo na 10 minut.

Drugih sprememb ni. Upamo, da bodo nazivi sedaj bolj boleli.

157 komentarjev

Nova recenzija: Minority Report

Slo-Tech - Slo-Techov forum (Klik! [:D]) -- tako kot realni svet -- pozna določena pravila in ureditev. Pri nas so represivni organi poimenovani "Ministrstvo Ljubezni", ki ga vodijo Tajni policaji s pomočjo moderatorjev. Pripadniki se verjetno ne bi branili novega načina dela na principu predzločina: uporabniku bi bila pravica odgovarjanja odvzeta in substituirana z nazivom še preden bi ta sploh utegnil pomislit na smetenje ;-).

Naš DrSergioDJ si je delovanje tovrstnega sistema ogledal v filmu Minority Report; Spielbergova mojstrovina ga očitno ni pustila hladnega. Konec koncev -- v katerem drugem filmu brskamo po računalniku ob spremljavi Schubertove Nedokončane simfonije, zmrznjenim zaporničkom pa čas preganja čuvajevo igranje Jesu Piu na velikansko orglovje?

1 komentar

Majhen pregled

Slo-Tech - Samo toliko, da vas spomnim na štiri malenkosti na strani, ki so že dlje v veljavi:
  • Prešteli smo do 10.000! Čestitamo uporabniku z nazivom shock, saj je prvi poslal število 10.000!
  • Vsi prijavljeni imate sedaj na voljo nov oddelek z imenom "Zasebna sporočila", kjer lahko debatira z zaključeno skupino ljudi, brez da bi njegove umotvore bral celoten forum.
  • Hkrati so prijavljeni dobili na voljo nov oddelek z nazivom "Moje teme", kjer lahko pregledno brska po temah, v katerih je sodeloval, ter je v njih kaj novega.
  • Ne pozabimo tudi na to, da smo oddelek "DVD & Gibljive slike" združili s Kulturo, kar pomeni, da v ta oddelek spada tudi filmografija.
Kaj ste spoznali v tej novici? I, nič drugega kot to, da je prijava v sistem brezplačna ter zahteva le pet minut vašega časa. Se izplača [:D].

18 komentarjev

Dva MCSEja, sta se pozibavala...

The Register - V Kanadi se bijejo razprtije o upravičenosti besedice "Engineer" v Microsoftovem nazivu "Certified System Engineer". Sporna je menda predvsem klasifikacija inženirske titule, za pridobitev katere naj bi veljali višji pogoji, bili pa naj bi tudi odgovorni za posledice njihovega dela -- če se recimo podre kakšna stolpnica (ali dve [>:D]).

Microsoft pa takorekoč skoraj "podarja" inženirske nazive vsem, ki so pripravljeni zanj plačati ter imajo seveda potrebno znanje. Ti ljudje inženirskega naziva ne dobijo preko univerz in podobnega, pa tudi v primeru "napak" niso odgovorni primerljivo s "šolanimi" kolegi.

No, par zanimivih argumentov za in proti si lahko preberete v članku na The Register, najbolj zanimivo pa se mi zdi vprašanje, kako da lahko nekdo zahteva umik uporabe naziva, kot da bi ga sam -- patentiral. Sicer pa govorimo o Čezlužju...

"univ. dipl. iur" je registrirana blagovna znamka Univerze v Ljubljani.

2 komentarja

Pravila

Slo-Tech - Ker, kot kaže, naziv "persona non grata" ne deluje preveč dobro, smo se upravljalci te strani odločili, da posežemo po najstrožjem™ ukrepu™. Od sedaj naprej vas pri nadaljnjih kršitvah lahko dodeli vklop roza stila (nastavitve ne morete spremeniti).

18 komentarjev

Stili

Slo-Tech - Kot stranska posledica današnje prvoaprilske šale, ste dobili možnost, da si v svojih osebnih nastavitvah nastavite zaželjen izgled strani. Trenutno so na voljo naslednji stili:
  • dosedanji stil
  • bel stil
  • in seveda ne sme manjkati današnja prvoaprilska šala... "lila" stil

Sporočite svoje mnenje o tej dodatni možnosti... Poročila o napakah saj veste kam.

Mimogrede... zna se zgoditi, da bodo ljudje z nazivom "persona non grata" obsojeni na "lila" stil za čas trajanja tega naziva. >:D :D

23 komentarjev