»

Nintendo DS s 40 GB trdega diska

vir: Gizmodo
Gizmodo - Gizmodo poroča o zanimivi modifikaciji. Mladeniču, ki se skriva pod vzdevkom Natrium42, je uspelo svojo prenosno konzolo Nintendo DS predelati tako, da je uporabljala 40 gibibajtov velik trdi disk. Za začetek je uporabil napravico, ki se namesto diskete vstavi v DS in omogoča branje s CompactFlash kartice, nato pa je z nekaj dodatne strojne opreme na vse skupaj priključil majhen trdi disk. Po opravljeni modifikaciji se avtor samo še sprašuje, kako naj to kapaciteto izkoristi.

8 komentarjev

Nintendo DS Lite v novih barvah

Slo-Tech - Druga inačica najbolj popularne prenosne konzole na svetu bo 13. septembra letos na voljo v dveh novih barvah - roza in črni (tržni imeni - Onyx in Coral Pink). Slednja je bila pri nas sicer že na voljo, saj jo je Nintendo poslal v evropske trgovine ob tukajšnjem uradnem začetku prodaje konzole, 23. junija letos, po novem pa se bodo s črnimi DSji lahko zabavali tudi Američani. Z novimi oblekami naj bi proslavili izjemno uspešnost igre New Super Mario Bros., če vas zanima še kaj več, pa preberite izvorno novico na uradni strani gizmota ali si oglejte slike v poročilu s strani Puissance-Nintendo.


Do sedaj se je najbolj prodajal predvsem unisex DS v beli barvi, od septembra dalje pa bodo lahko z izbiro spolu bolj ustrezne barve svojo pripadnost pokazali tudi fantki in punčke, ki si tega prej niso mogli privoščiti.

13 komentarjev

Nintendov Wii ne razume oznake "off"

Schneier.com - Bruce Schneier v svojem blogu piše, da lahko Nintendova nova igralna konzola Wii sodeč po specifikacijah komunicira z internetom, tudi ko je izključena. Nintendo je navedbe potrdil z besedami, da nov servis WiiConnect24 omogoča prenos novih presenečenj ali popravkov iger, tudi če uporabnik konzole ne uporablja. Vendarle pa zanikajo, da bi lahko Nintendo igro na daljavo deaktiviral, če bi se tako odločili.

Zanimivo je, pravi Schneier, da je Nintendo dal nov pomen besedi off, ki je bila doslej sinonim za izključeno. Očitno odslej pomeni le on standby, torej v pripravljenosti. Če želite Wii dokončno izklopiti, uporabite staro in preverjeno metodo - iz vtičnice izvlecite kabel.

18 komentarjev

E3: Sony vs. Nintendo

GameSpot - Verjetno veste, da se te dni v Los Angelesu odvija eden največjih svetovnih sejmov na temo zabavne elektronike - Electronic Entertainment Expo. Med mnogimi prezentacijami izdelkov in napovedmi za prihodnost sta bili največje pozornosti deležna Sony in Nintendo, ki sta obiskovalcem predstavljala svoji prihajajoči konzoli.


Sony je začel že včeraj in izdal nekatere novosti, ki jih lahko pričakujemo v PlayStationu 3, žal pa je konferenca veliko večino gledalcev razočarala. Predstavljena je bila kopica novih iger, vse novosti pa so bile zgolj kvantitativne. Povečala se je grafična in procesorska zmogljivost konzole, kar bo prineslo bolj prepričljivo grafiko, sistem pa bo tudi zmožen...

53 komentarjev

Nintendo Revolution bo odslej Wii

Slo-Tech - Težko pričakovana Nintendova konzola, ki smo jo doslej poznali pod imenom Revolution, je dobila uradno ime: Wii. Po besedah proizvajalca, ime Wii, ki zveni enako kot we (angleško: mi), predstavlja, da je nova konzola namenjena vsakomur, poleg tega poudarjajo, da si besedo Wii z lahkoto zapomnijo vsi, ne glede na jezik, ki ga govorijo. Več o Nintendovi novi konzoli, ki bo predstavljena predvioma letos novembra, lahko preberete tule.

Izvorna novica na Nintendo-Europe.

28 komentarjev

Nintendo GameBoy Micro

PC World - Majčkene stvari so očitno v modi. Tako je Nintendo predstavil najnovejšega člana družine GameBoy. Naprava je manjša od kompleta kart, Nintendo pa zatrjuje, da je prav tako zmogljiv, kot njegovi večji bratje.

Zaslon je po diagonali velik 2 palca, Nintendo pa pravi, da bodo izdali tudi različne plastične preoblekice, s katerimi bomo gizmota lahko polepšali. Micro bo izšel ob 20 letnici igre Mario Bros, zato mu bodo tudi priložene 3 igre iz te serije.

Več preberite TUKAJ

2 komentarja