»

OCZ predstavil nov vmesnik za polprevodniške pogone

X-Bit Labs - Vmesnik SATA je dovolj hiter tudi za najhitrejše trde diske, medtem ko se pri polprevodniških pogonih, še zlasti če jih povežemo več skupaj v polje RAID, lahko pojavi ozko grlo. Da bi nas vmesnik ne oviral pri hitrosti, je OCZ predstavil nov vmesnik za priključitev. Imenuje se HSDL (High Speed Data Link).

Implementiran je s posebnim krmilnikom, ki se na računalnik priključi prek vodila PCI Express. Diski se priključujejo s priključki SAS, zmore pa ta vmesnik 20 gigabitov na sekundo. Uporablja iste protokole kot PCIe, tako da več vzporednih kanalov poveže v en sam virtualni kanal.

OCZ je prve primerke s HSDL-jem predstavil na Computexu prejšnji teden na Tajvanu. Ali se bo HSDL prijel, bo pokazala prihodnost.

8 komentarjev

T-2 lansiral video na zahtevo

T-2 - T-2 je prehitel svojega največjega konkurenta - SiOL - in predstavil novo storitev, imenovano video na zahtevo. Uporabnikom bodo ponujali spletno izposojo filmov in serij (trenutno jih je na voljo 206) po ceni 1-2 evra na posamezno vsebino, ki jo bo možno neomejeno uporabljati še 24 ur po izposoji.

Zaenkrat so uradne informacije bolj skope, v naslednjih dneh bo najbrž znanega kaj več, kljub vsemu pa je storitev že polno delujoča, tako da se vsi uporabniki T-2 TV storitev že lahko seznanijo z vmesnikom in pričnejo z uporabo.

50 komentarjev

T-2 praznuje prvo obletnico

Slo-Tech - Prvega oktobra lani je z delovanjem pričel T-2. V deželi visokih cen in arogantnega obnašanja obstoječih operaterjev so ponujali sanje. Visoke hitrosti, relativno nizke cene, poceni pogovori, ... brez vezave.

Čez kakšen teden se je izkazalo, da je realnost malo drugačna. Operater ni bil sposoben niti odgovarjati na povpraševanja uporabnikov, kaj šele, da bi interneta željne množice pričeli priklapljati v razumnem roku. Izkazalo se je, da so pogodbo o sodelovanju s Telekomom podpisali šele nekaj dni pred javno objavo ponudbe. Telekom se je posluževal vseh dovoljenih (dolgi pogodbeni roki) in nedovoljenih (varovalke, zasedene kapacitete, ...) metod za oviranje nove konkurence.

T-2 je počasi priklopil prve uporabnike, ugotovil, da je parazitsko življenje na tujem omrežju težko, v sodelovanju z Gratelom pričel graditi optično omrežje in končal leto s slabo milijardo tolarjev bilančne izgube.

Sčasoma so se stvari nekako uredile. APEK je kaznoval Telekom zaradi nedovoljenega...

109 komentarjev

T-2 s TV sporedi

T-2 - Uporabniki IP televizije T-2 lahko od včeraj naprej spremljate nadgrajeni vmesnik. Z vmesnikom lahko sedaj ob vsakem preklopu programa vidite, kaj je na sporedu. Obenem lahko s pritiskom na eno tipko vidite naslednji dve oddaji, ki sledita, v meniju pa lahko spremljate spored za sedem dni nazaj ter naprej in na časovni osi primerjate sporede petih programov.

Trenutno je na voljo 29 programov, za katere lahko gledate spored, na nekaterih drugih forumih se pa šušlja tudi to, da naj bi v prihodnosti ponujali spored za še večje število programov.

Slike novega vmesnika si lahko ogledate v PDF dokumentu z navodili.

Definitivno korak v pravo smer! Čakamo na odgovor pionirja IPTV v Sloveniji, SiOL, ki svojega vmesnika za IPTV sprejemnike ni nadgradil že dve leti. Od vsakega koraka v pravo smer profitiramo mi, uporabniki.

31 komentarjev

Princesa Mononoke jutri v Koloseju

Animeslovenija - Dve leti po tem, ko je na Liffu požel uspeh, prihaja prvič v Sloveniji na reden kinematografski spored anime (japonski risani film) Princesa Mononoke slavnega Hajaoja Mijazakija (Hayao Miyazaki).

Za spored si nujno oglejte Kolosejevo podstran ter si seveda ne pozabite prebrati prispevka na Animesloveniji. Zna se tudi zgoditi, da bo na jutrišnjo predstavo prišel del Slo-Techove ekipe. Mogoče [:D].

7 komentarjev