»

Izid Dual-Athlon osnovnih plošč prestavljen

Ace's Hardware - AMD je na svoji strani objavil t.i. White Paper v katerem je opisal kompatibilnostne probleme z njihovim AMD-762 čipsetom ter VIA 686B Southbridge čipovjem. Če ta dva čipovja uporabimo skupaj lahko pride do problemov, ko se uporabi funkcija "Suspend to RAM" z Registered DDR-RAM moduli. Proizvajalci matičnih plošč se sedaj trudijo, da bi se napaka odpravila. Uporaba obeh čipovij je trenutno najcenejša opcija pri proizvodnji Dual-Athlon osnovnih plošč. Zaradi tega bo tako npr. MSI verjetno moral prestaviti izid svoje MSI K7D Master osnovne plošče, ki je bila prvotno načrtovana za avgust, na konec septembra.

0 komentarjev

Novi VIA 4 in 1 gonilniki

Slo-Tech - Tudi VIA se konstantno trudi z izboljšavami svojih čipovnih gonilnikov, kar lahko samo pohvalim. Tako je na VIA Hardware že na voljo nova različica, 4.31. Največja novost v teh gonilnikih je odpravljena napaka v 686B SouthBridgu. Fantje z VIA Hardware zatrjujejo, da gre za finalno različico gonilnikov, vseeno pa jih smatrajte kot BETA, saj jih ni na VIAini uradni strani. Najdete jih tukaj. Thnx mitja34.

0 komentarjev

VIA 686B obliž

Slo-Tech - Na VIAHardware se je pred kratkim pojavil novi obliž (patch) za VIA 686B SouthBridge. Obliž odpravlja nekaj pogostih težav, ki se pojavljajo pri uporabi, je pa precej specifično vezan na določene konfiguracije. Tako se bo zadevica pognala samo in le, če imate ploščo na KX133/KT133x čipovju in Creativovo zvočno kartico. Glede na to, da obliža še ni na VIAini uradni strani, ga obravnavajte kot BETA različico in uporabljajte na lastno odgovornost. Za download kliknite sem. Thnx, mitja34.

0 komentarjev

Popravek za VIA 686B southbridge

VIA Hardware - Včeraj so nekateri uporabniki VII-nih čipovij odkrili napako. Prihajalo je namreč do nesoglasij med ploščo, bazirano na 686B southbridge čipu in zvočno kartico SoundBlaster Live.
Ker problem očitno ni bil tako zapleten, se je popravek pojavil že takoj isti dan, ko je bil odkrit. Popravek pa je naredil sodelavec viahardwarea. Uradni popravek naj bi izšel naslednji teden. Thx VASkO!

8 komentarjev

Nove Gigabytove plošče

Jaz - Timon mi je poslal nekaj informacij o novih Gigabytovih ploščah, ki se bodo kaj kmalu znašle tudi pri nas. Moram priznati, da Gigabyte vse bolj postaja podjetje, ki je zanimivo tudi za nas overclockerje, saj so se začeli truditi tudi v tej smeri. Njihove nove matične plošče so tako opremljene z malim morjem nastavitev, ki jih prej od tega proizvajalca nismo bili vajeni. Poleg tega pa je za njih značilna tudi kvaliteta in nekatere zanimive funkcije (DualBIOS, STR in podobne). Torej, nove plošče so:
  • GA-7DXR: SocketA osnovna plošča, zgrajena okoli AMD 761 Northbirdga in VIA 686B Southbridga. To seveda pomeni podporo najnovejšim SocketA procesorjem, DDR pomnilniku in ATA 100 diskom.
  • GA-7VTX: Različica zgornje plošče, ki namesto AMD 761 Northbridga uporablja VIAin KT266. Ostale lastnosti so skoraj popolnoma enake.
  • GA-7ZXR (rev 2.2): SocketA osnovna plošča z VIA KT133A čipovjem, katere predhodnico že poznamo. Za razliko od njenih predhodnic pa je opremljena z morjem overclockerskih...

1 komentar

SB Live za Macintosh

Harmony Central - Hja, saj ni veliko za povedati. Od sedaj naprej bodo (boste) lahko tudi uporabniki Macintoshovih sistemov uporabljali Creativov SoundBlaster Live!. Zraven so vključili kar nekaj programske opreme: Mixman Studio za ustvarjanje digitalne glasbe, Cubasis AV Mac-Record za snemanje zvoka, sonicWORX Essential za dodajanje različnih efektov, igro Deus Ex in SoundFont Bank Manager za boljše MIDI skladbe. Klik!

5 komentarjev

Overclockerska AMD 760 plošča

OC Workbench - Če ste se spraševali kdo bo prvi z AMD 760 ploščo, ki bo dovoljevala spreminajnje množilnika ( jaz sem se [:))]), potem je odgovor Epox. Najavili so EP-8K7A matično ploščo. Zgrajena bo okoli AMD 761 NorthBridga in VIA 686B SouthBridga ( popularna kombinacija... ), imela pa bo 2 DIMM DDR, 6 PCI in 1 AGP režo. Poleg ATA100 podpore, ki jo nudi VIAino čipovje, bo na plošči tudi HPT370 ATA100/RAID krmilnik. Tisto, kar nas zanima najbolj, pa so overclockerske možnosti: spreminjanje FSBja v BIOSu ter množilnika preko DIP Switchev, možnost spreminjanja VCore in VIO voltaže, Debug zaslončka ( poznate ju vsi lastniki EP-BX6 plat ). Očitno bo šlo za zelo solidno...

1 komentar