»

Katero grafično kartico izbrati?

ATI vs nVidia

vir: Tom's Hardware
Tom's Hardware - To vprašanje so si zastavili pri Stričku Tomu, kjer so se naloge lotili zelo resno in spisali obsežno primerjavo vseh trenutno najbolj popularnih kartic. Tako so med seboj tekmovale kartice dvanajstih različnih podjetij, od ABITa pa do Tyana. Izmed osemindvajsetih kartic zajetih v članku, se je na vrhu bohotila MSIjeva izvedenka GeForce-a FX 5600, ki sicer ni najmočnejša ima pa dobre multimedijske sposobnosti in je dober nakup za tako ceno. Takoj na branje!

5 komentarjev

Primerjava Detonatorjev

Slo-Tech - Ja, hej, tega opravila so se lotili tudi na Templin Techu, in sicer na Geforce2 grafični kartici. Za razliko od včerajšnje primerjave nVidiinih gonilnikov, ki so jo spisali na The Guru of 3D, so tukaj v primerjavi vse verzije "le" od 10.80 dalje. Sicer je pa postopek dobesedno enak - Q3A na treh različnih ločljivostih ter privzeti test v 3D Marku 2000 ter 2001. Testirna platforma je bila 1.33 GHz Thunderbird na (pazi to) EPoX 8KHA+ osnovni plošči, sparjeni z 256 MB PC2100 pomnilnika. Klik za rezultate. Nič, vidim, da bom spet moral zaposliti alien-wja, da bo pretestiral vse Detonatorje na GF3 Ti500 .

0 komentarjev

Novi Detonatorji

Slo-Tech - Kot da nVidia ne bi imela početi kaj drugega, vedno znova paca in izpopolnjuje, včasih na bolje, včasih na slabše, svoje gonilnike, Detonator imenovane. Tej, novi, hitrejši in še izboljšani verziji so pri nVidii dali zaporedno številko 12.40, izdali so jih pa za Win9x, Win2000 ter NT4 operacijske sisteme. Torej, vunpotegovanja polna bera, dobite jih na naslednjih lokacijah: To priložnost bi rad izkoristil še za nekaj drugega: alien-w, pisec članka primerjave nVidiinih Detonatorjev, je bil vdan v usodo. V teku prihodnjih dveh tednov pričakujte še teste vseh Detonatorjev, novejših od 12.00. Hvala, alien-w ter Mateju in Andreji za posredovanje novice.

9 komentarjev

Še ena primerjavica

Slo-Tech - Izgleda, da je alien-wjeva primerjava nVidiinih Detonatorjev navdihnila nove ljudi k istemu početju. Tako se je OCHack spravil primerjati Detonatorje 6.50 ter 11.01 v Windowsih ME. Primerjavo je izvajal na sistemu s procesorjem AMD Thunderbird 900, sparjenega z 256 MB pomnilnika ter Leadtekovim Geforcem 2 MX. Nameščene je imel DX 8.0a. Opravil je dva testa v 3D Marku 2001 na ločljivosti 1024x768 pik pri 32 bitni globini z vključenim triple bufferjem ter 24 bitnim Z-bufferjem. Prišel je do naslednjih rezultatov:


Ker sta tabeli sami preveliki, da bi jih dajal na stran v razmerju 1:1, za ogled rezultatov kliknite na malo slikico. Lepo je tudi vedeti, da se naši bralci ter uporabniki tako...

5 komentarjev

Detonatorji

Slo-Tech - Ko sva z alien-wjem premlevala, kakšen članek naj bi napisal, sva kaj kmalu prišla na idejo primerjave nVidiinih Detonatorjev med sabo. Vem, da je tema že izlajnana na veliki večini HW&OC straneh, ampak smo rekli, da se testiranje še iz n-tega zornega kota pač splača. Alien-w se je zadeve lotil zelo resno, tako resno, da je uvedel celo svojo enoto za merjenje hitrosti grafične kartice, tech imenovano. Če še vedno ne veste, katere Detonatorje za vraga namestiti, vam ogled močno priporočam.

12 komentarjev