»

Hadopi je mrtev

Hadopi je mrtev!

Slo-Tech - Zloglasni francoski HADOPI, zakon, po katerem naj bi ponudniki interneta kršilce avtorskih pravic po treh prekrških oziroma opominih izključili iz interneta, uvedlo pa bi se tudi blokiranje tim. spornih strani, je danes doživel dokončni udarec.

Zakon oziroma njegov sankcijski del je namreč zavrnil francoski ustavni svet (Conseil constitutionnel) in sicer zaradi omejevanja svobode izražanja ter zaradi kršitve domneve nedolžnosti. Po mnenju ustavnega sveta namreč lahko sankcijo odklopa iz interneta izreče le sodišče, ne pa ponudniki dostopa do interneta oziroma neka vladna agencija.



Zakon je najprej 9. aprila letos zavrnil spodnji dom francoskega parlamenta,...

31 komentarjev

NEST 06: Shark-357 zmagovalec v modanju računalnika

Shark-357-ov črni stolp

Slo-Tech - Ker je defragmentacija večine udeležencev letošnjega NEST-a še v teku, lahko zbrano govorimo samo o tistih delih dogodka, kjer je ta postopek več ali manj končan (strojni del).

Letošnji zmagovalec v modanju računalnikov je Shark-357, ki ga na našem forumu poznamo kot izvrstnega poznavalca drobovja računalnika, ki zna iz procesorja, matične plošče ali grafične kartice iztisniti še zadnji MHz. Shark je navdušenje žirije in, po številu slik različnih...

39 komentarjev

Vodno hlajena kištica

Club Overclocker - Pri ClubOC so na test vzeli vodno hlajeno ohišje. Le-to je že na prvi pogled nekaj posebnega, saj ima na sprednji stranici estetsko modro ali svetlo zeleno "šipo", prav tako ima na stranici tudi že tovarniško vgrajeno okno. Nad celotnim ohišjem so navdušeni, še posebej pa jim je všeč enostaven vodni komplet. Za N.I.T.R.O. vodno hlajeno ohišje boste morali (ako si ga želite posedovati, seveda), odšteti 399 ameriških zelencev. Več o tem izveste tu.

0 komentarjev