»

MSI-jeve matične plošče z beta BIOS?

X-Bit Labs - Dasiravno je MSI največji proizvajalec nForce2 matičnih plošč, poleg tega pa proda še zavidljivo število grafikulj in ostale računalniške opreme, si mnogokrat privošči neumne poteze in napake. Predvsem z BIOS. Za primer, pred poldrugim letom si so dovolili izdati nForce420 plošče s pokvarjenimi BIOS, ki niso dopuščali niti zagona računalnika niti reflashanja. Podobno se je dogodilo tudi tokrat, saj naj bi po poročanju X-Bit Labs MSI prodal večje število K7N2G-ILSR matičnih plošč s t.i. inženirskimi BIOS, ki naj bi povzročali nekaj težav s prepoznavo grafičnega sistema in manjše stabilnostne probleme. Informacije so zaenkrat še nepotrjene s strani MSI. Jejhata.

4 komentarji

NV31 na CeBIT

X-Bit Labs -

Trenutno najnovejša nVidiina stvaritev nosi kodno ime NV30 ter se v prodaji imenuje GeForceFX, inženirji pa že pripravljajo oz. imajo skoraj dokončano novo kartico -- NV31.

NV31 ne bo naslednica NV30, temveč nova kartica iz družine NV3x, po zmogljivostih pa naj bi konkurirala GeForceu Ti4600 ter Radeonoma 9500 Pro ter 9700 nePro. O datumu prodaje ali celo céni še ni informacij, kaj informacij, niti špekulacij ni, govorí pa se, da bo NV31 predstavljena na prihodnjem CeBIT-u. Vse informacije jemljite z zadržkom, saj so striktno neuradne in nepotrjene s strani nVidie. Klik!

0 komentarjev

AMD Thunderbird 1.4GHz 15. maja

X-Bit Labs - Kot smo že napovedali, bo AMD Thunderbird 1.4GHz izšel še v tej četrtini leta (Q2). Danes je slišati celo o točnem datumu: 15. maj. Procesorji bodi izdelani v boljši, Dressenski tovarni. O ceni ni še nič znano. Thunderbird 1.4GHz bo zadnji AMD jev procesor, zgrajen na Thunderbird jedru. Vsi naslednji bodo namreč na Palomino jedru. AMD očitno meni, da je iz Thunderbirda iztisnil vse kar ima. Izid Thunderbirda 1.4GHz je povezan še z manjšim škandalčkom. Mesec pred izidom, se je na ceniku neke nemške on-line trgovine pojavil procesor in cena zanj. Ali je šlo samo za nenamerno napako ali pa za zavedno provokacijo, ni znano.

4 komentarji

VIA in prihodnost

X-Bit Labs - Trenutno je Viin procesor za visoki cenovni razred 733MHz čip, ki ga je VIA predstavila marca. Letos bodo v Samuel 2 družini izšli še 750, 800, 850, 866MHz procesorji.
Do konca tretje četrtine leta (Q3), bo VIA predstavila nov procesor, katerega kodno ime je Ezra. Frekvenca čipa bo segala do 1GHz. Čip Ezra bo imel 128KB prvostopenjskega predpomnilnika (L1) in 64KB drugostopenjskega predpomnilnika (L2). Izdelan bo v 0.13 mikronski tehnologiji.
Kmalu za tem bo VIA predstavila popolnoma novo procesorsko linijo. Frekvenca čipa bo do 1.2GHz. Procesorji bodo imeli 128KB prvostopenjskega predpomnilnika (L1) in 256KB drugostopenjskega predpomnilnika (L2). Imeli bodo tudi popolno podporo SSE ukazom. Tudi ti procesorji bodo izdelani v 0.13 mikronski tehnologiji.
VIA namerava v bližnji prihodnosti vstopiti na trenutno zelo poln trg nizko cenovnih procesorjev. Načrtuje, da bodo njeni procesorji konkurenca Duron-om in Celeron-om. Ta cilj bo zelo težko doseči, ker so Duron procesorji nesporni...

8 komentarjev

AMD Thunderbird 1.4GHz že maja?

X-Bit Labs - Sodeč po tej informaciji, bo novi Thunderbird izšel že maja. Informacija je nepotrjena, a precej verjetna. Sedaj, ko hoče AMD tekmovati z Intel-om povsod, torej tudi v areni najhitrejših, oba proizvajalca mečeta na trg procesorje z vedno višjimi frekvencami skorajda vsak teden. Drugače pa ni na novem Thundrbird-u nič presenetljivo novega. Še vedno bo imel 128Kb prvostopenjskega in 256Kb drugostopenjskega pomnilnika.

6 komentarjev