» »

VIA in prihodnost

VIA in prihodnost

X-Bit Labs - Trenutno je Viin procesor za visoki cenovni razred 733MHz čip, ki ga je VIA predstavila marca. Letos bodo v Samuel 2 družini izšli še 750, 800, 850, 866MHz procesorji.
Do konca tretje četrtine leta (Q3), bo VIA predstavila nov procesor, katerega kodno ime je Ezra. Frekvenca čipa bo segala do 1GHz. Čip Ezra bo imel 128KB prvostopenjskega predpomnilnika (L1) in 64KB drugostopenjskega predpomnilnika (L2). Izdelan bo v 0.13 mikronski tehnologiji.
Kmalu za tem bo VIA predstavila popolnoma novo procesorsko linijo. Frekvenca čipa bo do 1.2GHz. Procesorji bodo imeli 128KB prvostopenjskega predpomnilnika (L1) in 256KB drugostopenjskega predpomnilnika (L2). Imeli bodo tudi popolno podporo SSE ukazom. Tudi ti procesorji bodo izdelani v 0.13 mikronski tehnologiji.
VIA namerava v bližnji prihodnosti vstopiti na trenutno zelo poln trg nizko cenovnih procesorjev. Načrtuje, da bodo njeni procesorji konkurenca Duron-om in Celeron-om. Ta cilj bo zelo težko doseči, ker so Duron procesorji nesporni vladarji nizkega cenovnega razreda. Ampak konkurenca nikoli ne škodi.

8 komentarjev

Huey P ::

Malo konkurence AMDju nebi škodilo...

element ::

Ja, pol bi cene duronov še bol padle 8-O!!! Hehe... Gut for us! :))

Alec999 ::

upam da jim bo uspel nardit spodoben procesor

Huey P ::

Po mojem mnenju bodo taka manjša podjetja procesorjev kot so AMD in Via nekoč zavladala potem bodo prišla spet nova podjetja in spet ona zavladala. Ker njihova tehnika je taka;
1. naredimo dober procesor za čim manj denarja
2. prodajmo ga zelo poceni, da izločimo konkurenco
3. ko zavladamo dvignimo cene, ker ni monkurence.
Intel pa dela glih obratno. Imajo procesorje, ki so slabši v primerjavi z konkurenco. Konkurenca znižuje cene vsak teden, njih pa boli kurac, ker mislijo, da so najboljši. Bomo videli kdo je najboljši, ko bo Intel šel v propad...

Paramedic ::

Sej ne morš pomagat. Ampak vedno se nekdo najde, ki lahko naredi cenejše in vsaj enako dobro. Mogoče je naslednja VIA? [:]

Boeing ::

god bless konkurenco !

linker ::

Še malo pa bo Intel povožen še od VIE! Svetovno

element ::

Upajmo, da ne bo noben povožen... Konkurenca more bit. :D Kaj bi blo, če AMDja nebi blo? Intel bi mel procesorje še zmer tok drage kot pred par mesci (predvsem P4) :D! :))


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

IBM predstavil procesor Power 5

Oddelek: Novice / Procesorji
142351 (2351) noraguta
»

Athlon-64 na policah

Oddelek: Novice / Procesorji
111753 (1753) AtaStrumf
»

AMD Opteron 242, dobrodošel v resničnem svetu!

Oddelek: Novice / Procesorji
92365 (2365) noraguta
»

Intel napada: Celeron udaril na 2 GHz

Oddelek: Novice / Procesorji
151910 (1910) mrTwelveTrees
»

EZRA

Oddelek: Novice / Procesorji
61658 (1658) zizi

Več podobnih tem