»

Nova anketa: nadgradnja vaše strojne opreme zaradi Viste?

Slo-Tech -
Za novo leto bom:
drugje30%
(332)
doma24%
(267)
na prostem16%
(177)
v jarku15%
(168)
za računalnikom9%
(106)
v gostilni6%
(71)
Skupaj glasov: 1121


Tokrat vas sprašujemo o tem, ali boste morali zaradi novega operacijskega sistema MS Vista nadgraditi svoj računalnik.

Lahko si tudi naložite poseben program, ki vam bo pregledal vašo konfiguracjo in predlagal, katero različico Viste si kupite. Meni program svetuje nakup Windows Vista Business.

54 komentarjev

Windows Vista RC1

Microsoft - Izšel je Windows Vista Release Candidate 1. Na voljo je TechNet in MSDN naročnikom in vsem, ki so se javili za "Customer Preview Program" za beta 2, in sicer preko te povezave. V tej različici bi naj bil nabor funkcionalnosti že zamrznjen in do končne različice, naj bi le še izpilili delovanje in spolirali videz. RC1 je precej boljši od bete 2, od zanesljivosti, podpore strojne opreme, (ne)vsiljivosti..., ima pa tudi svoje "temne strani", ki si jih lahko ogledate tudi sami, če imate veselje s temi rečmi. Zdaj lahko le še stavimo, koliko RCjev in mesecev bo še minilo do uradnega izida.

22 komentarjev

Cene za Visto so tu, Vista še ne

golem.de - Na več straneh so vzniknile cene za prihajajoči nov Microsoftov operacijski sistem: Windows Vista. Tako Amazon že zbira prednaročila, kjer piše, da bo operacijski sistem dobavljiv 30. januarja naslednje leto. Cene se (v ameriških dolarjih) pričnejo pri:
- 199 za Home Basic;
- 239 za Home Premium;
- 269 za Business;
- 349 za Ultimate.
Po stari navadi razmerij ZDA in EU, lahko ameriške dolarje spremenite v evre. Lahko pričnete z varčevanjem.

Cene so "pobegnile" kanadski podružnici Microsofta.

83 komentarjev

Brezplačna nadgradnja v Windows Vista za božične kupce

Smarthouse - Večkratna preložitev prihajajoče različice Oken, imenovane Vista, je povzročila mnogo glasnega pritoževanja uporabnikov, pa tudi proizvajalcev strojne opreme. Po zadnjih napovedih naj bi novi Windowsi izšli šele v začetku naslednjega leta, kar bi lahko po mnenju nekaterih drastično zmanjšalo število kupljenih računalnikov v sezoni božičnih nakupov. Da bi omilil negodovanje prodajalcev in podjetij, je Microsoft v navezi s slednjimi izvedel poslovno potezo, v okviru katere bo v četrti četrtini letošnjega leta kupcem sistemov, pripravljenih na Windows Vista, podelil kupone, s katerimi bodo lahko ob izidu novega OS-a brezplačno izvedli nadgradnjo.

Dogovor med možmi iz Redmonda in proizvajalci je bil sklenjen že v juliju, na dan pa je nedavno prišel po neuradnih poteh. Informacija je precej občutljive narave, saj vse vpletene zdaj skrbi, da bo zaradi nje padlo trenutno povpraševanje in bodo stranke raje počakale do božičnih praznikov.

99 komentarjev

Prvi preizkus novega OS X 10.5 Leopard

MacRumors.com - Pred nekaj dnevi so pri Applu predstavili njihov prihajajoči operacijski sistem Mac OS X 10.5 Leopard. Obenem so vsem udeležencem konference podarili beta različico omenjenega sistema.

Pri MacBidouille so naložili in preizkusili novi OS X, ter podokumentirali vse omembe vredne novosti - od tega da so že pri inštalaciji dobili možnost ponovne vzpostavitve starega sistema, novih virtualnih namizij, novega Safarija, pa do novega sistema pomoči.

Končna ocena? Beta ni razočarala. Ima še par nadležnih hroščev, a vendar ima Apple še 8 mesecev časa (izdaja je napovedana aprila 2007), da jih odpravi.

Izvorna novica na Mac Rumors
Članek na Hardmac

Omeniti velja še to, da je Steve Jobs napovedal še več sprememb v Leopardu, ki pa jih še niso pripravljeni predstaviti svetu.

25 komentarjev

Microsoft bo zaračunaval Office Beta

CNet - Office 2007 Beta 2 je bil do sedaj prenesen že 3 milijonkrat. To naj bi bilo 5 krat več, kot so predvidevali pri Microsoftu. Zato bodo začeli prenose zaračunavati. Od srede naprej vas bo prenos bete stal 1,5 dolarja. Pri Microsftu še pravijo, da to ne bo postala stalna praksa. Za dosedanje uporabnike bodo tehnične osvežitve in nadgradnje še naprej brezplačne.

Za navdušence torej prihajajo zadnji dnevi za zastonj beta 2 verzijo. Z opozorilom, da bo normalno delala le do februarja 2007...

46 komentarjev

Windows Vista Beta 2 Customer Preview Program

Slo-Tech - Po nekaj tednih, od kar je na voljo zadnja verzija Viste, je Microsoft včeraj omogočil dostop do tega operacijskega sistema širši javnosti. Tu je treba poudariti, da gre za še nedokončan operacijski sistem, namenjen predvsem za testiranje, preizkušanje kompatibilnosti, novosti in podobno. Vsi željni preizkušanja si namestite sistem ločeno od sistema, ki ga uporabljate za dnevne obveznosti.

Podatki z navodili se nahajajo na uradni strani, kjer si je možno presneti iso sliko, katere velikost je odvisna od tega, ali gre za 32 ali 64 bitno različico Vista Ultimate. Za pomoč pri uporabi se lahko obrnete na uradno stran.

Pripravljeni?

152 komentarjev

Windows Vista Get Ready

Slo-Tech - Te dni je Microsoft objavil še nekaj več podrobnosti o strojnih zahtevah, prihajajočega operacijskega sistema Windows Vista. Na uradni strani se je tako pojavila stran, z imenom Get Ready, kjer so specifikacije (zahteve) razdeljene na dva dela.

Prva specifikacija je poimenovana Windows Vista Capable PC, ki predpisuje računalnik, z vsaj 800MHz procesorjem, 512MB spomina in grafičnim procesorjem s podporo DirectX 9. Druga specifikacija se imenuje Windows Vista Premium Ready PC, ki postavi minimalne zahteve še nekoliko višje, saj zahteva 1 GHz procesor, 1 GB spomina, grafično kartico s podporo za Windows Aero in 128MB spomina, 40GB velik disk, z vsaj 15GB prostora, ter še nekaj malenkosti, kot so DVD pogon, avdio podpora in dostop do interneta.

Prav tako je na TechNet strani objavljen spisek proizvajalcev strojne opreme, ki ustreza zgornjim zahtevam, skupaj s povezavami do konkretnih modelov grafičnih kartic in procesorjev.

Ste pripravljeni?

104 komentarji