»

Alpha - iz pepela vstala Konica-Minolta

TweakNews.net - Sony je, tako kot se je predvidevalo, oživel nedavno preminule Konica-Minolte kamere. To je naredil tako, da je ustanovil novo znamko za D-SLR - Digital Single Lens Reflex kamere: Alpha. Ta bo uporabljala obstoječi Minoltin "bajonetni" sistem za menjavo objektivov in druge nedavno preminule tehnologije Konice-Minolte, znane tudi pod imenom Maxxum/Dynax. Najbolj razveseljivo je, da bo Alpha Sony naprej razvijal in proizvajal tako kamere, objektive in dodatke, ki so kompatibilni z obstoječimi Minoltinimi. Predseduje ji Yutaka Nakagawa, direktor Digital Imaging Business Group. Sodelovanje z Carl-Zeissom se bo seveda nadaljevalo.

Hkrati Sony že nudi podporo in servis obstoječim kameram in objektivom propadle navezave Konica-Minolta v ZDA.

Upam, da se bo reinkarniral tudi Aibo. S kitajsko ceno seveda.

11 komentarjev

Poraba CPUja?

LAN Addict - Saj poznate "Task Manager" v Oknih, ki vam pove, koliko je zaseden vaš procesor kajne? Tale zadevica vam omogoča prav to, le da jo lahko namestite kamorkoli hočete. Lahko ga prilepite na ohišje, na monitor ali na mizo. S to razliko, da je priklopljena na COM vhod in že vam števec, podoben tistemu za obrate pri avtomobilu, kaže zasedenost vašega procesorja. Uporabno, če vas venomer zanima, kako močno se trudi vaš procesor.

4 komentarji

AVC-jeva ekstravaganca

Frosty Tech - Že kar dolgo časa je minilo, odkar sem zadnjič obiskal stran FrostyTech, ki je vsaj za moje pojme ena izmed najboljših strani za testiranje hladilnikov, zato sem bil kar pošteno presenečen, ko sem si ogledal test AVC-jevega novejšega hladilnika. To podjetje sem v preteklosti že omenjal, njegovi hladilniki pa se niso kaj prida izkazali. Dosegali so dokaj običajne rezultate, pa še modifikatorjev niso mogli navdušiti s svojim izgledom. Tokrat se AVC popravlja, saj je izdelal zares lep hladilnik, ki je narejen iz bakra, krasi pa ga še popolnoma prozoren ventilator. Glede na to, da se je uvrstil na sedmo mesto Frostyjeve...

0 komentarjev

Zanimiva modifikacija Blue Orba

Mikhailtech - Tale modifikacija je nastala zaradi nesreče, ki se je zgodila Mikhailu pri modificiranju njegove GeForce 2 MX kartice. Kot po Murphyju mu je v Blue Orba od nekod zašla žica, ki mu je odtrgala krak ventilatorja in Blue Orb je bil neuporaben za hlajenje grafične kartice. Kaj sedaj? Ne preostane drugega kot zamenjava ventilatorja. Za vse tiste, ki se jim je zgodila podobna nesreča, ali pa si želite zgolj učinkovitejšega ventilatorja v vašem Blorbu, je Mikhail spisal zanimiv članek. Vse kar morate znati je, da ventilator snamete iz ležišča, od nekod izbrskate ventilator podobnih mer in ga prilepite tja, kjer...

6 komentarjev

Test ventilatorjev

Void Your Warranty - Pojavil se je še en test, ki tokrat ne testira vseh mogočih in nemogočih hladilnikov, pač pa samo 60 mm ventilatorje. Na test so vzeli ventilatorje treh proizvajalcev - Sunon, Thermaltake in Delta. Njihovo učinkovitost pa so preizkusili na hladilniku Thermalright SK6. Kolikor jaz vidim, precej radi natikate raznorazne ventilatorje na svoje procesorske hladilnike, zato oddeskajte sem in si popravite svoje morebitno zmotno mnenje.

0 komentarjev

Hercules zamenjuje ventilatorje

HardOCP - Zelo veliko kupcev Herculesovih GeForce kartulj se je pritožilo zaradi odpovedovanaj ventilatorja na hladilniku, zato je podjetje naredilo edino pravo potezo ter ponudilo zastonj zamenjavo ventilatorja. Vse, kar morate narediti je izpolnitev tega obrazca in že vam bodo poslali novi ventilator. Mimogrede, nikjer ne zahtevajo kakega potrdila o nakupu, tako da si zastonj ventilator lahko priskrbi kdorkoli [;)].Popravek: zadeva zaenkrat velja samo v ZDA, upajmo, da se bodo kmalu zmigali tudi v Evropi [:(].

3 komentarji