»

Tudi Apple MacBooki polnjeni s Core 2 Duo procesorji

Slo-Tech - Kot se je že nekaj časa šepetalo na strani Appleinsider, je Apple Computers Inc. sedaj nadgradil s Core 2 Duo procesorji še običajne MacBooke.



Ohranili so takt 1.83 in 2.0 Ghz dosedanjih Core Duo procesorjev. Najcenejši model stane 1079 evrov, v njem sedi 1.83 GHz procesor, s 512 MB DDR2 spomina, 60 GB trdim diskom, 13.3 palčnim zaslonom, CD pekačem/DVD bralnikom in integriranim Intelovim grafičnim procesorjem - GMA950. Za 200 evrov višjo ceno se dobi močnejši procesor, še enkrat večji delovni pomnilnik, 80 GB trdega diska in DVD dvoslojni pekač. Za še dodatnih 200 evrov (400 od osnovnega) se dobi 120 GB trdega diska. Še najpomembnejše: modeli z 1.83 in 2.0 GHz procesorji so v beli in 2.0 Ghz črni barvi. Vse ostale tehnične podrobnosti so dostopne na Appleovi uradni strani.

Apple pravi, da so tako...

3 komentarji

Nov eMac

Nov eMac

Slo-Tech - Po informacijah s spletne strani AppleInsider, naj bi Apple v letošnjem letu predstavil novega eMac-a. Ciljna publika omenjenega Mac-a so predvsem izobraževalne ustanove in šolarji sami, temu primerno naj bi zato čas predstavitve sovpadal z začetkom novega šolskega leta. Podatki o strojni opremi omenjenega eMac-a še niso poznani, najverjetneje bo šlo za Intelov Core Solo procesor in integrirano grafiko. CRT zaslon, vgrajen v starejše modele eMac-ov, bo zamenjal...

5 komentarjev

Apple izgubil tožbo proti spletnemu dnevniku

Yahoo News - Pri Jablani* so se določili, da jim ni všeč, da jim kvarijo presenečenja z novimi sadeži. Do izdajalskega črva so se hoteli prebiti preko tožbe spletnih blogov - dnevnikov, ki so objavila dotične podatke. Govora je bilo o nedozorelem sadežu, pod kodnim imenom Asteroids.

V ZDA novinarjem ni potrebno razkriti vira informacij. Zato so jabolčni odvetniki spletni dnevnik tožil pod pojasnilom, da pisci spletnih, blogovskih novic niso novinarji in niso upravičeni do te zaščite.

Kalifornijsko višje sodišče se je odločilo drugače. Nižje sodišče je pred tem že razsodilo v prid Jablani. Združenje Electronic Frontier Foundation je tako s pritožbo, skupaj s toženimi AppleInsider.com, PowerPage.org in MacNN.com, izborilo pomembno zmago.

Špeckahle lahko špecajo naprej, ne vedno uspešno. Zadnja takšna pobegla novica izpod krošnje Jablane, je prihod prenovljenega eMaca, v septembru letošnjega leta.

* Jablana - Apple Computer Inc

9 komentarjev

Hitrejši in cenejši eMaci

Novi eMac

OSNews - Apple je danes napovedal nove namizne računalnike iz serije eMac, primerne za rabo doma in v izobraževalnih ustanovah. Novi eMaci bodo opremljeni s procesoriji PowerPC G4 s frekvencami do 1.25 GHz, vsebovali bodo pomnilniške module DDR2 s frekvenco 333 MHz, posodobljene so tudi grafične kartice ATI in dodana vrata USB 2.0. Na voljo bosta dve različici, cenejša za 799 in dražja za 999 ameriških dolarjev.

70 komentarjev

Trije novi eMaci

eMac

vir: Digit Life
Digit Life - Podjetje Apple je dodalo tri nove modele k svoji že obstoječi seriji računalnikov eMac. Novi modeli bodo vključevali 17-palčne CRT monitorje, do 1 GHz PowerPC G4 procesorje, ATI Radeon 7500, do 80 GB trdega diska, 56 kbps modeme, USB 1.1 in FireWire vrata, 10/100 mrežno kartico ter različne optične pogone. Dražji in s tem bolj zmogljivi modeli bodo podpirali samo operacijski sistem Mac OS X, medtem ko bodo cenejši modeli poleg tega podpirali tudi Mac OS 9. Za večje podrobnosti se poglejte celotno novico.

9 komentarjev