»

Cene padajo...

X-Bit Labs - Sicer ne hitro, vendar vztrajno. RAM se spet ceni. Koliko časa bo ta trend ostal in predvsem do kam bodo cene padle, pa seveda vedo samo Danny & Co. Kakorkoli že, upajmo, da cene padejo čim nižje in da ne bo spet kak potres 'navil' ceno:D .

7 komentarjev

O AGP-ju

Motherboards.org - Tukaj imate na dolgo in široko razloženo celotno zgodovino AGP standarda. Članek pokriva vse 1X 2X 4X 8X 1.0 2.0 Pro standarde in je, če niste res zainteresirani, malo dolgočasen.
Članek pa vam, če vas vsaj malo zanima računalniška grafika ali strojna oprema na višjem nivoju, priporočam. Čeprav je dolgočasen je zelo nazoren in poučen. Ja, res je. Govori tudi o prihajajočem AGP 8x standardu. Če ste radovedni, si ga preberite.

0 komentarjev

ATX še enkrat

GideonTech - Na Internetu je ogromno člankov kako dobiti energijo iz dodatnega napajalnika... Naš Sergio se je tudi lotil podobnega članka, le da je on naredil še samostojni vžig.
Problem, ko hočemo pripraviti ATX napajalnik, da bi delal brez matične plošče je, da noče. Zato morate uporabiti malo ročnih spretnosti in se ravnati po tem vodiču. Sicer je takih vodičev res ogromno, a ta ima največ fotografij. Pokaže vam tudi, kako vstaviti stikalo na to zunanje napajanje.

0 komentarjev

Vodič za kupce

AnandTech - Pri AnandTechu so objavili vodič, katere komponente kupiti, če niste ravno sin Bill Gatesa. Skratka - gre za Value sistem. Kot je v navadi pri AnandTechu, so v sklopu vodiča nanizali rešitev za tri vrste uporabnikov. Za profesionalno/domačo uporabo (IBM Aptiva ), igračkarsko mašino (Moja Ta Huda Mašina) in profesionalno uporabo.
Za igranje iger priporočajo KyraII, za profesionalno načrtovanje 3D grafike pa GeForce2 MX. Članek si oglejte tukaj.
Moje osebno mnenje je, da je tak vodič hvalevredna zadeva, a so fantje ponekod naredili tudi napake! Mogoče sem pa to samo jaz...

1 komentar

Sesuvanje

BoomGames - Vsi poznamo zloglasni Modri ekran (blue screen), ki ga Windowsi pokažejo, ko se nam računalnik sesuje. Potem so tu še izvedbe z okencem, ki ima v desnem kotu rdeč križec in tista, ki nam pokaže kaj je šlo narobe (čeprav tega ne znamo ne razumeti ne prebrati, ker vse piše v nekih čudnih kodah).
Kot resnični raziskovalci neznanega so se pri BoomGames tu spravili narediti spisek desetih razlogov, zakaj pride do sesutja računalnika. Težave so razdelili v 10 delov: premočno navit računalnik in vročina, problemi z električnim napajanjem sistema, defektni deli, priblemi zaradi delitve IRQ kanala, slabo vmeščena strojna oprema, poškodovani kabli, slabi gonilniki/programi, star OS, poškodovane komponente, hrošči v programski opremi. V vsakem od teh delov so zapisani simptomi "bolezni" in njeno zdravilo. Seveda tukaj ne gre za vodič tukaj-je-vse-zapisano-in-znam-rešiti-vsak-problem, ampak pomaga pa le. Če večkrat trpite, oziroma trpi vaš računalnik, za sesuvanjem, obešanjem,... si vodič le...

0 komentarjev

Vodič o odklepanju AMD-jev

ChillBlast - Saj vem, saj vem. To pa ja vsi znamo, boste rekli. No ja, za tiste, ki niste popolnoma prepričani je tukaj vodič, kako odkleniti AMD-ja tako, da bo delal. Tudi tisti, ki stvar že obvladate, vam predlagam, da si stran ogledate. Vodič je namreč pripravljen zelo nazorno in ima veliko fotografij. Je eden mojih najljubšh te vrste, ker ni veliko dolgočasnega nakladanja, ampak so večinoma zelo nazorne fotografije, ki vam bodo natančno pokazale, kaj vam je storiti.

4 komentarji