»

NEC bo prodal Packard Bell

The New York Times - NEC se že nekaj časa trudi znebiti Packard Bella. Sprva uspešna znamka, se je po umiku iz tržišča ZDA v letu 1999, še uspešno zadrževala v Evropi. Zadnji letni promet naj bi bil 1.9 milijarde ameriških dolarjev z rahlim dobičkom.

Prodaja se bo zaključila konec tega meseca. Podrobnosti med kupcem Lap Shun Huijem (soustanovitelj podjetja eMachines) in NEC-om, naj ne bi bili na voljo javnosti. Za Packard Bell bo to že peta reinkarnacija v ZDA. Prvič so leta 1930 začeli s prodajo radijev.

3 komentarji

Ponaredimo podjetje! (giganta po možnosti)

Slo-Tech - Navajeni smo že, da se pirati spustijo v marsikatero pustolovščino (kar jim že pojmovno pripada). Nedavno smo videli celo (sicer zelo površno) ponarejene Aplove IPod nano prenosne predvajalnike.

Da pa so spiratizirali (ponaredili) celotno podjetje, in to ne kakšno eksotično in temu primerno majhno, pač pa giganta, je presenečenje za vse. Kot poroča Herald Tribune, so poskušali »ponarediti« NEC.

Ne samo, da so prodajali ponarejene izdelke, pričeli so celo z izgradnjo pravih tovarn in skladišč. Posnemali so torej podjetje samo. Do odkritja so prišli več ali manj naključno, oziroma zaradi dobrega preiskovalca, ki je raziskoval dolge lovke proizvajalcev ponaredkov. NEC zaenkrat še ne razpolaga s podatki, koliko je vzporedno podjetje zaslužilo.

Je moj NEC-ov pekač proizvedel NEC ali "NEC"?

Na novico nas je opozoril Poldi112.

18 komentarjev

France Telecom bo odpustil 22.000 zaposlenih

The Register - France Telecom (FT), za Deutsche Telekom drugi največji operater fiksne telefonije v Evropi, bo odpustil med 8 in 10 odstotki svoje delovne sile, kar znaša približno 22.000 zaposlenih, poroča The Register. Razlog za odpust naj bi bili nizki prihodki, katerih vzrok so nizke cene fiksne telefonije in malo fiksnih klicev. V zadnjem četrtletju lanskega leta naj bi bil francoski velikan še pod dodatnim pritiskom zaradi vse večje priljubljenosti internetne telefonije (VoIP).

Kljub ukinitvi 22.000 delovnih mest – večinoma v Franciji – pa naj bi France Telecom do leta 2008 zaposlil 6000 novih delavcev, 10.000 delovnih mest pa reorganiziral. Kot poroča International Herald Tribune, si Didier Lombard, predsednik uprave FT, želi predvsem mlajših ljudi, ki bodo pomladili delovno silo. Lombard je še napovedal, da se bo 40 odstotkov francoskih uporabnikov fiksne telefonije preselilo na VoIP.

France Telecom, bivši državni monopolist, ki ima v lasti mobilnega operaterja Orange in je za China...

12 komentarjev

BlueGene/L je najhitrejši na svetu

Overclockers Australia - IBM je spet osvojil prvo mesto na lestvici najhitrejših računalnikov na svetu. To jim je uspelo z novim prototipnim računalnikom BlueGene/L. V primerjavi z do sedaj vodečim NECovim Earth Simulatorjem, je bil razultat testa v Linpacku le nekaj odstotkov hitrejši, vendar IBM že načrtuje izgradnjo novega računskega stroja, ki se bo nahajal v Lawrence Livermore National Institute v Kaliforniji. Ta bo vseboval kar 130.000 procesorjev, kar je v primerjavi s trenutnim prototipom, ki jih ima "samo" 16.000, ogromno.

Zanimiv je tudi podatek o porabi elektrike -- trenutni prototip porabi kar osemindvajsetkrat manj elektrike kot leta 2002 zgrajeni Earth Simulator.

Računalnik nameravajo uporabljati v komercialne namene, najprej v naftni in biotehnični industriji.

16 komentarjev

Nanocevke za boljšo toplotno prevodnost

UniSci - Vse od odkritja nanocevk pred kakim desetletjem znanstveniki raziskujejo možnosti, ki jih odpira uporaba teh cevk iz čistega ogljika. Ena od najnovejših možnosti uporabe je zanimiva tudi za nas, ki si prizadevamo čimbolj spustiti temperaturo procesorja. Znanstveniki z univerze v Pennsylvanii so prišli do odkritja, da majhen dodatek teh nanocevk termalnemu epoxyju poveča njegovo trdnost za 3.5 - krat, hkrati pa poveča tudi njegovo toplotno prevodnost. Več o tem si preberite tukaj.

0 komentarjev