»

Indijska vlada bo morda kmalu imela kopije BlackBerry šifrirnih ključev

Schneier.com - Kot poroča Indiatimes, se je kanadsko podjetje Research In Motion na "prigovarjanje" indijske vlade odločilo, da bo indijski vladi izročilo kopije šifrirnih ključev s katerimi komunicirajo BlackBerry naprave.

BlackBerry naprave za komunikacijo med napravo in BlackBerry strežnikom uporabljajo 256-bitno AES šifriranje, močno šifrianje pa indijski vladi seveda ni preveč všeč. Zato so od podjetja zahtevali uporabo le 40-bitnega šifriranja ali pa kopije šifrirnih ključev. V nasprotnem primeru - so zagrozili - pa bodo prepovedali uporabo BlackBerry naprav v Indiji.

Po podatkih Indiatimes naj bi predstavniki podjetja Research In Motion v začetku maja letos indijski vladi pod vplivom "prepričljivih argumentov" (Indija predstavlja enega najobetavnejših trgov za BlackBerry) obljubili dostop do e-pošte, ki se pretaka preko BlackBerry naprav za vse njihove individualne (ne-poslovne) uporabnike.

Nagradno vprašanje: je indijska vlada prva, ki je prišla na idejo prepričevanja podkrepljenega s...

18 komentarjev

Francoski državni uradniki ne smejo več uporabljati BlackBerry naprav

Guardian - Kot poroča Guardian Unlimited, so francoski vladni varnostni strokovnjaki prepovedali porabo BlackBerry naprav v prostorih francoskih ministrstev in predsedniške palače.

Razlog? Strah pred zlorabo BlackBerry mobilnih naprav za prisluškovanje s strani ameriških tajnih služb. Kot poroča Le Monde, so v Franciji mnenja da se BlackBerry naprave povezujejo na ameriške in britanske strežnike, kjer lahko ameriška NSA izvaja prestrezanje.

In preko katerih povezav se v internet povezujejo slovenski BlackBerry uporabniki?

13 komentarjev

Lestvica iger

GameSpy - Ko se po medmrežju začenjajo širiti govorice o novih igrah, jih večina "igračarjev" nestrpno čaka. A kar nekajkrat se je že zgodilo, da so igre preveč napihnili, saj se je izkazalo, da si ne zaslužijo takšne hvale.

Na GameSpyu so uredili lestvico največjih razočaranj vseh časov. Niti ne tako presentljivo je bila v vrhu igra Black & White, medtem ko tudi Enter The Matrix ni bil daleč. Od odmevnejših iger pa so v seznam vključene tudi Neverwinter Nights, Quake II in Morrovind. Poleg same kritike iger so podani tudi komentarji administratorjev strani.

21 komentarjev

Bill Gates globoko v dre*u

Vnunet - Znanega mogotca, Billa Gatesa oz. njegovo rezidenco, so napadle gosi. Slednje naj bi dnevno na njegovo hišo odložile več kot 3 funte blata. Vodstvo priležnega parka se je odločilo, da bo 4.000 nadležnih gosi končalo svoje življenje, vendar motivi niso le ugajanje Mr. Bully, ups, Billyu, ampak tudi zagotoviti kar se le da prijetno uživanje turistov v obiskovanju parka. Flop! Good shooting, mister!

8 komentarjev

"Oskarji" za dosežke v industriji iger podeljeni

GDC - Na konferenci GDC so, poleg kupa seminarjev namenjenih programerjem računalniških iger, predstavili tudi "oskarje" s tega področja. IGDA podeljuje nagrade za: Najboljšo igro preteklega leta, najbojšo novo skupino, najbolj originalen igračkarski lik, zvok, design igre, najboljše stopnje, najboljšo kodo igre, grafiko in inovacije. Med nominirance za najboljšo igro so se uvrstili Black & White, Grand Theft Auto 3, Halo: Combat Evolved, ICO in Max Payne. Najboljša igra preteklega leta pa je... Tukaj :D!

2 komentarja

Alternativa tipkovnici in miški

PC World - Na PC Worldu sem zasledil zanimivo novico o raznih pomagalih, ki bi v prihodnosti utegnili vsaj delno nadomestiti miško in tipkovnico. Vsaj na papirju naprave izgledajo zanimivo, vendar ne smemo pozabiti, da smo take pripomočke videvali že v ne tako bližnji preteklosti, pa ogromna večina uporabnikov še vedno najraje uporablja klasično miško in tipkovnico. In kakšni umotvori se nam obetajo v prihodnosti?
Po mojem skromnem mnenju ponuja najuporabnejši pripomoček podjetje Essential Reality, ki je naredilo posebno rokavico, s katero se lahko sporazumevamo z računalnikom. V osnovi je sicer namenjena igranju iger (na misel mi pride Black&White, kjer je ta pripomoček kar lepo nadomestilo miški, saj krmilimo božjo roko), lahko pa jo bomo uporabljali tudi v Wordu. Rokavica pride v prodajo kmalu (če ni že v prodaji ;)), njena cena pa bo/je 129 $.
Drug izdelek nam pripravljajo pri podjetju Thrustmaster. Izdelek se bo imenoval Fighting Arena in bo namenjen uporabi v pretepačinah - točneje,...

0 komentarjev

Black inu White

GameSpot - Še novička iz igričarskih logov, če dovolite:)
Če že nekaj časa spremljate igričarsko sceno, potem enostavno morate vedeti, kdo je Peter Molyneux. Pobič je legenda in je ustvaril igre, kot so Populous, Syndicate, Theme Park in Dungeon Keeper. Torej je v srcu bolj ali manj zaprisežen strateg z milijoni norih zamisli, kako strateško igro narediti karseda zanimivo, inovativno ter nenavadno.
Res je, njegove igre nikoli niso bile "navadne", vedno so bile nekaj posebnega, nikdar ni nihče pred njim ustvaril podobne igre, kot jo je Pero. In tako mu je pred časom kapnila v bučo nora zamisel, da bi naredil sila zanimivo igro, v kateri bi igralec igral Boga (evil ali pa good, črno ali belo:), glede na njegove odločitve pa bi se ljudstvo razvijalo in z njim celotna igra. Natančneje, šlo naj bi za simulacijo Boga.
Špil je pred kratkim izšel, Molyneux in druščina pri njegovi hiši Lionhead studios pa so se z igro Black&White ubadali 3 leta. Zanimivo je, da je celoten projekt Pero financiral iz...

7 komentarjev

Izbira komponent za novi računalnik

Guru 3D - Velika večina tukaj vas točno ve, koliko živcev se da izgubiti ob kupovanju novega računalnika (razen če kupujete Aptivo... pri njej vas izguba živcev čaka PO nakupu ), še posebej če osebek ni ravno na tekočem z dogajanjem na sceni. No, pri takih težavah so v veliko pomoč razni nakupovalni vodiči. Enega si lahko ogledate na Guru3D in moram priznati, da je kar soliden, saj ponuja nasvete za sestavo računalnikov v treh cenovnih razredih. Vseeno pa morate vedeti, da Ameriški Low-End sistem pri nas velja za že kar zelo spodobno mašino .

0 komentarjev