»

The Sims 3 dva tedna pred izidom že na spletu

Ars Technica - EA ima večne težave z uhajanjem iger. Najprej ji je ušla Spore, sedaj pa se zgodba ponavlja tudi s The Sims 3. Marca so razvijalci razglasili dobro novico, da kupcev ne bodo ubijali z DRM-jem, spletno aktivacijo in kakšnim drugim načinom avtentikacije, temveč se bodo zatekli le k dobri stari serijski številki. Te dni pa se je na spletu že znašla igra The Sims 3, čeprav je uradni izid oddaljen še dva tedna. Ker je EA tako velikodušno odstranil zaščite, ki so bile trn v peti tako legalnim kot nelegalnim verzijam, je razpečevanje in igranje igre postalo otročje lahko. Igra je na straneh s torrenti že velik hit, pri čemer večina prenašalcev trdi, da igre ne potrebujejo zase, temveč za svoja dekleta.

30 komentarjev

Varovalna shema StarForce na udaru

Slo-Tech - Varovalna shema za zaščito medijev StarForce, ki je kar lep čas veljala za najbolj trdoživo, je v zadnjih dnevih doživela pravcato PR nočno moro. Kot na svoji uradni strani za igro Galactic Civilization II: Dread Lords poroča razvijalec Stardock, je eden izmed zaposlenih na StarForce forumih objavil ilegalno BitTorrent povezavo do piratske verzije omenjene igre kot dokaz, da je upad prodaje iger, ki nimajo nobene varovalne sheme in medijske zaščite (v tem primeru igra Galactic Civilization II) tesno povezan.

Medtem so se prvi razvijalci že odzvali na omenjeno cvetko in tako igra SpellForce 2 v končni verziji ne bo uporabljala StarForce zaščite, kot je to bilo sprva načrtovano. ( vir)

Kakšen je smisel v uporabi medijskih zaščit, ki ne delujejo ter samo škodujejo končnemu uporabniku, pa presodite sami.

19 komentarjev

The story goes on

The inquirer - Skoraj ne mine teden, da ne bi poročali, kako se podjetja trudijo, nekatere mesece in mesece, z izdelavo zaščit proti kopiranju. To, da jih potem v trenutku s salotejpom obidejo vsi, ki jim le-te niso pri srcu, najbrž veste.
Sedaj je novo železo v ogenj poslal JVC v sodelovanju z japonskih Hudsonsoftom. In čim so poskusili tokrat?
V procesu tiskanja CD-jev se v medij vtisne poseben varovalni ključ, ki onemogoča, da bi medij kopirali, saj naj bi rezultat bil medij, poln napačnih podatkov. Zaščita naj bi delovala pri CD in DVD medijih, vprašanje pa je, če bo sploh delovala.

Nagradno vprašanje za bralce: Koliko časa bodo porabili od začetka trženja do obidenja zaščite bratje piratje?

8 komentarjev

MSI Titanium kartice

PC Stats - MSI je podjetje, ki se ukvarja predvsem s proizvodnjo matičnih plošč, zadnje čase pa se uveljavlja tudi kot proizvajalec zmogljivih grafičnih kartic. Podjetje se je proslavilo s svojo kartico Starforce na procesorju GeForce 3, sedaj pa nadaljuje tradicijo s karticami Titanium. MSI je tako ponudil tri kartice, ki bazirajo na enem izmed treh grafičnih čipov iz družine Titanium, ki jih je pred kratkim ponudila Nvidia. Kartice se poleg zmogljivosti razlikujejo po dodatkih, saj sta najzmogljivejša primerka opremljena tudi s 3D očali, ki sicer kvarijo oči sto na uro, vendar pa sta še vedno dobrodošel dodatek. Modifikatorji bodo veseli rdečega tiskanega vezja in nekaterih drugih lastnosti, kot so dvojni BIOS, bolj napreden design od referenčnega Nvdiinega, TV-Out in še kaj bi se našlo. Na strani PCStats, kjer so opravili testiranje so vse tri kartice pretestirali kolikor se je le dalo, jih primerjali s konkurenco in ugotovili, da je najboljši nakup še vedno GeForce 3 Ti200, najboljši za...

0 komentarjev

GeForcev še in še ...

več strani - Danes sem se odločil, da malo počistim svoj slavni "link database", in ugotovil, da se kar precej linkov nanaša na kartice z GeForce x čipom. No, ker so se nekatere GeForce kartice s čipi GeForce 2 GTS/Pro in GeForce 2 MX že tako pocenile, da si jih lahko privoščijo še tako škrti, tiste z GeForcem 3 pa se bodo vsak čas, sem vam za pomoč pri odločanju naredil nekakšen seznam. Do svoje porcije pa bodo prišli tudi tisti, ki kartice s temi čipi tudi navijajo. Gremo lepo po vrsti:

GeForce 2 MX: GeForce 2 GTS/Pro: Quadro 2 Go: GeForce 3:

0 komentarjev

Antipiratska zaščita @ Codemasters

Overclockers Australia - Danes je bil naporen dan, saj sem bil izredno športno aktiven (če koga zanima: naredil sem 100 km s kolesom). Ker sem precej sesut in mi je misel na novice zadnja stvar, bom danes malo bolj kratek.

Založniki že dolgo časa bijejo nedokončani boj s pirati. V obupu poizkušajo na vse načine zajeziti piratsko ponudbo, vendar jim to ne uspeva ravno najbolje. Ena zadnjih možnosti, ki bi lahko pokopala piratsko presnemavanje iger in drugih programov so razne zaščite, ki jih programerji vgrajujejo v sam program. Zaščite so videti obetajoče, vendar kaj, ko se na internetu najdejo cracki še preden je določena igra/program izdana (!). Revolucijo na področju antipiratskih zaščit naj bi prinesel Codemasterjev (Colin McRae Rally 1 in 2, Toca, ...) protipiratski sistem FADE. FADE bo preprečeval proizvajanje ponaredkov (kopije originalov). Njegovo delovanje pa bo precej preprosto: če bo FADE prepoznal igro kot že igrano od drugega človeka (ki si lasti original), bo na ponarejeno igro deloval do...

10 komentarjev