»

GeForce 8800 GTS 512 MB zagledala luč sveta

Nvidia - Po prihodu na jedru G92 temeljoče GeForce 8800 GT je različica GTS dobila močnega konkurenta znotraj lastne družine, zaradi česar se je že dlje časa šušljalo o prenovi različice GTS, ki bo odslej temeljila na enakem jedru kot GT, le da bo jedro namesto 112 Shader enot imelo 128. Poleg jedra bo razlika med starimi in novimi modeli GTS tudi v frekvencah jedra oziroma pomnilnika, saj bo jedro nove grafične kartice tiktakalo pri 650 MHz, pomnilnik pa bo imel frekvenco 970 MHz. Nove GTS so sodeč po prvih testih, ki jih najdete na PC Perspective in Bit-Tech-u zmogljivejše od različic GT. Cena novih grafičnih kartic GeForce 8800 GTS 512 MB bo po besedah nVidie znašala med 299 in 349 ameriškimi dolarji.

Več o tem si preberite v nVidiinem sporočilu za javnost.

52 komentarjev

SLI brez strojnih dodatkov

Hexus - Že pred skoraj desetimi leti smo lahko s povezavo dveh grafičnih kartic ustvarili SLI navezo in povišali 3D performanse našega mlinčka, potem pa je za nekaj časa takšen princip pospeševanja utonil v pozabo, dokler ga nVidia pred ni ponovno obudila pod isto kratico z drugim pomenom.

Sočasna uporaba novejših kartic je sprva zahtevala uporabo posebnega mostička, s katerim smo obe grafi fizično povezali (če sta to seveda podpirali), a kmalu so se pojavile rešitve, ki so za majhno razliko v performansah omogočale bistveno bolj svobodno spajanje neidentičnih kartic brez mostičkov. Zaradi praktičnosti pri nadgrajevanju se je tovrsten način uporabe razširil, na strani Hexus pa so se odločili, da ga bodo temeljito pretestirali in ugotovili njegov dejanski vpliv na performanse.

5 komentarjev

GeForce Go 7700

Nvidia - Nvidia je predstavila novo grafično kartico za prenosne računalnike, GeForce Go 7700. Gre za prvo tovrstno nVidiino grafično kartico, izdelano v 80 nanometrskem procesu. Jedro GeForce Go 7700 tiktaka pri frekvenci 450 MHz in premore dvanajst Pixel cevovodov ter lahko upravlja z do 512 MB pomnilnika, pomnilniške širine 128 bitov. Po zmogljivosti naj bi se uvrščal med GeForce Go 7600 in 7600 GT, od slednjega naj bi bil namreč kljub oznaki 7700 počasnejši. Prvi prenosni računalnik opremljen z omenjeno grafično kartico bo Asusov A8Js.

Več o GeForce Go 7700 preberite v nVidiinem sporočilu za javnost.

1 komentar

GeForce Go 7900 GTX in GS

GeForce Go 7900 GTX

vir: Hartware.net
Hartware.net - Družina nVidiinih grafičnih kartic z oznako GeForce Go za prenosne računalnike je bogatejša za dva člana, in sicer za GeForce Go 7900 GTX in GS. Narejena sta v 90-nanometrski tehnologiji, kar pomeni zmanjšanje proizvedene toplote v primerjavi z GeForce Go 7800. GeForce Go 7900 GTX ima 24 pixel cevovodov ter 8 vertex shader enot, njegovo jedro ima frekvenco 500 MHz, njegovih 512 MB (256-bitno vodilo) pomnilnika pa tiktaka s frekvenco 600 MHz. Po navedbah nVidie naj bi bil od ATI Mobility Radeon X1800 XT hitrejši za približno 14 odstotkov v 3DMark05 in za okoli 30 odstotkov 3DMark06.



Njegov manjši brat, GeForce Go 7900 GS, ima 20 pixel cevovodov ter sedem vertex shader enot, jedru s...

8 komentarjev

SLI za prenosnike

vir: Nvidia
Slo-Tech - Povezava dveh grafičnih kartic s tehnologijo SLI na področju namiznih računalnikov ni nič novega, povezava dveh grafičnih kartic v prenosniku z omenjeno tehnologijo pa velja za novost. Eurocom in WidowPC sta že pred časom predstavila prenosna računalnika, v katerih sta bili v SLI povezani grafični kartici GeForce Go 7800 GTX .
NVIdia je danes tudi uradno predstavila SLI tehnologijo namenjeno prenosnim računalnikom, ki temelji na veznem čipovju nForce 4 za prenosne računalnike.



Proizvajalci kot so Sager, Alienware, Velocity Micro, in Voodoo so že pripravljeni na dobavo modelov z dvema grafičnima karticama. Prenosni računalniki...

34 komentarjev

GeForce 7600 GT in GS marca

VR - Zone - Po serijah GeForce 7800 in 7300GS, nVidia načrtuje, da bo predvidoma sredi marca, nekaj dni po CeBitu izdala novo serijo grafičnih kartic, GeForce 7600GT in GS. Prva naj bi imela 12 pixel cevovodov, šibkejši model, 7600GS, pa 8 pixel cevovodov.

Frekvence jedra in pomnilnika še niso poznane, najverjetneje pa bo šlo za višje frekvence, kot pri GeForce Go 7600 (grafična kartica za prenosne računalnike), ki tiktaka pri frekvencah 450 MHz GPU in 1000 MHz RAM. Tudi ostale specifikacije grafičnih kartic 7600GT in GS še niso znane.

Izvorna novica na VR-Zone: klik!

2 komentarja

Prenosniki z RAIDom

Slashdot - Intel namerava v svojo prihajajočo mobilno platformo, ki se zaenkrat razvija pod kodnim imenom Napa (naslednik Centrina) vgraditi RAID kontroler. Intelova Matrix RAID tehnologija domuje na obilici plošč z 9xx serijo veznih čipovij, sedaj pa se prav ta tehnologija obeta tudi uporabnikom prenosnikov. S tem pri Intelu ciljajo predvsem na poslovneže, ki v svojih delovnih prenosnikih potrebujejo varnost, RAID pa predstavlja pa tudi premik v igračarskem svetu, saj sprosti največje ozko grlo pri prenosnikih - disk. Večina se jih trenutno vrti pri samo 5400 obratih na minuto, obeta pa se vedno več 7200 rpm diskov, ki bi v RAID 0 polju delali z zelo visoko hitrostjo. Če temu dodate še Geforce Go 7800, dvainpol gigaherčen Pentium M in obilico pomnilnika, dobite odličen igričarski prenosnik. Obvezno preberite novico na bit-tech.net

"Dober dan, eno Napo prosim!"
"Kakšen štedilnik pa imate?"

15 komentarjev