»

Ericsson testiral VDSL2 in dosegel 0,5 Gbps

Slashdot - Ericsson poroča, da so v prvi demonstraciji delovanja VDSL2 na svetu dosegli hitrost prenosa podatkov več kot 500 Mbps prek bakrenih paric. Za ta dosežek so hkrati uporabili šest vodnikov, podatke pa so z načinom vektoriziranega VDSL2 prenašali pol kilometra daleč. Nova tehnologija vektorizacije, ki zmanjša presluhe, omogoča sočasno uporabo več paric in zmanjša porabo energije, še ni standardizirana, a naj bi jo uskladili do konca tega leta. Žal kakšnih hudih revolucij ni pričakovati, saj že pri razdaljah, ki so večje od 1 km, ADSL2+ deluje občutno bolje. Kot pravijo, je uporabnost tega dosežka predvsem povezava optičnih vodnikov, ki vodijo od DSLAM-ov, do končnih uporabnikov. Če imajo ti seveda več bakrenih paric, kar prav tako ni ravno pogost slučaj.

12 komentarjev

SiOL komunikator na voljo

vir: SiOL
SiOL - Pred kratkim se je tudi SiOL odločil zapluti v vode programov za hipno komuniciranje ( instant messaging). Tako so se odločili prirediti Eyeball messenger, ki je pod SiOL-ovimi barvami ugledal luč dneva kot SiOL Komunikator.



Sporočilnik se zna povezati z omrežji MSN Messenger, AIM, Jabber, Google Talk ter Yahoo Messenger. Prav tako pa lastniki SiOL paketov Duo in Trio dobite brezplačno zunanjo številko, za vsako dodatno pa boste plačali poldrugi evro mesečne naročnine. Naročniki ostalih SiOL-ovih paketov bodo morali plačati mesečno naročnino za vsako njihovo zunanjo številko, medtem ko tisti, ki nimajo s SiOL-om nobene pogodbe, ne bodo mogli...

42 komentarjev

SiOL ponudil ADSL2+

SiOL - Po skoraj dveh letih testiranja tehnologije ADSL2+ je SiOL končno objavil uradno ponudbo, tako sta nam poleg dosedanjih hitrosti na voljo še dva nova paketa - 10 mbps / 768 kbps in 20 mpbs / 768 kbps. Za prvega boste morali k osnovnemu, kateregakoli si boste že izbrali, doplačati dobre štiri tisočake, za drugega pa slabih devet. Vse podrobnosti o kombinacijah paketov in doplačilih za višje hitrosti lahko najdete na SiOLovem ceniku, velja pa omeniti tudi, da nove cene veljajo tako pri popolno kot tudi pri delno razvezanem dostopu (ISDN ali PSTN). Nove in stare naročnike nas bo morebitni prehod na sveže pakete priklenil na SiOLove storitve za 2 leti, več podatkov je na voljo tukaj.

76 komentarjev

Telemach hitrejši in cenejši

Finance - Po včerajšnji spremembi cen Trierinih storitev se stvari premikajo tudi pri Telemachu - prišlo je do izdaje novih paketov, ki so v povprečju cenejši za 7%, medtem ko so se hitrosti prenosa povišale za ogromen faktor 2,6 (torej 2,6-krat hitrejša povezava za 7% nižjo ceno kot prej).

Tako bo osnovni paket, ki je do nedavnega deloval pri 512/128 kbps, po novem omogočal hitrosti 1536 kbps do in 385 kbps od uporabnika za malenkostno nižjo ceno sedmih tisočakov. Objavljena sta tudi dva nova paketa, in sicer Trojka (3072/512 kbps) za 8.700 SIT mesečno in Petka (5120/768) za 9.900 SIT mesečno. Obstoječi naročniki boste lahko na nove pakete prešli brezplačno, z naslednjo položnico bo namreč v vaš poštni nabiralnik prispel še aneks k obstoječi pogodbi za dve leti. Preverite še natančnejšo predstavitev paketov.

Telemach se je torej pridružil boju in končno napada z vsemi sredstvi. Vojna v svetu širokopasovnih povezav se uradno začenja!

210 komentarjev

SiOL ADSL le za 4 SIT (ni prvoaprilska šala!)

SiOL - SiOL je na zanimiv datum žačel ponujati ADSL za samo 4 SIT, pogoj pa je, da sklenete naročniško razmerje za vsaj 24 mesecev. Ponudba velja za vse, ki se bodo v mesecu aprilu zanimali za priklop ADSL. ISDN je še vedno predpogoj, koristite pa lahko 20% popust ob naročilu paketa ISDN.101 skupaj z ADSL. Glede na pričanje uporabnika, ki je klical na SiOLovo brezbplačno številko to ni šala, izvedel pa je, da naj bi 4 tolarska priljučnina veljala le za fizične osebe.
Da ne gre za šalo nam dajo misliti skrbno izdelane flash reklame in izjava v ADSL prijavnici:
Vsi, ki se boste za možnost vklopa zanimali v aprilu 2004, boste lahko sodelovali v akciji SiOL ADSL za 4 SIT.

Če ste zadnje čase razmišljali o nabavi ADSL je zagotovo zdaj tapravi trenutek za naročilo.
Take resnične prvoaprilske šale so nam zelo všeč (razen tistim, ki so pred kratim ADSL že naročili). Če pa gre le za šalo starega kova bo marsikdo jezen, morda tudi inšpektorji.

Hopnite na SiOL ADSL domačo stran in se...

32 komentarjev

Mobitel in SiOL ponujata brezžični LAN

SiOL -

Mobitel in SiOL sta začela poskusno ponujati javno dostopno brezžično omrežje (WLAN). Projekt ima ime Neo WLAN in je trenutno v testni fazi. Vsi Mobitelovi in SiOLovi uporabniki bodo oziroma že lahko uporabljate to storitev brez dodatnega sklepanja naročniškega razmerja.

SiOLovi uporabniki lahko uporabijo svoje uporabniško ime in geslo, medtem ko Mobitelovi uporabniki vpišejo svojo številko in dobijo geslo prek SMS. Prve takšne javne vstopne točke že delujejo v Mobitelovem centru v Cityparku v Ljubljani, v okolici SiOLove poslovne stavbe na Cigaletovi ter na Fakulteti za računalništvo in informatiko v Ljubljani. Do konca jeseni bo storitev za Siolove in Mobitelove uporabnike brezplačna. Več o tem.

2 komentarja

SiOL dobiva konkurenco tudi pri ADSL dostopu

24 ur - Če kaj spremljate stran naše največje komercialne televizje 24ur, ste gotovo opazili novico, da se na vstop v bitko za ADSL uporabnike pripravlja tudi Amis.Net, ki bi naj storitev pognal to poletje. Najprej naj bi storitev uvedli v Mariboru in Ljubljani in to le za pravne osebe, kasneje pa jo bodo razširili tudi na fizične. Pogoji in stroški naj bi bili primerljivi s SiOLovimi.

Za vsako konkurenco (še posebno pa Telekomu in njegovim hčerkam) je vredno reči 2x hura.... Klik!

7 komentarjev

Pravkar prišlo

SiOL - Pravkar sem na e-mail dobil mail. Prišel je iz Siola. Piše pa:
Spostovani,
spomladi smo v SiOL-u zaceli ponujati ADSL dostop do internetnih storitev. Ta omogoca neomejen dostop do nasega omrezja s hitrostjo 512/128 kbit/s, ki je nekajkrat visja od klasicnega analognega ali ISDN dostopa. Na ADSL dostopovno omrezje Telekoma Slovenije, preko katerega vam ponujamo dostop do interneta, je trenutno mozen dostop z ISDN prikljuckov na naslednjih lokacijah: Ljubljana - Center Ljubljana - Siska Ljubljana - Moste Ljubljana - Vic Ljubljana - Bezigrad Maribor - Tabor V prihodnjih tednih in mesecih bo moznost ADSL dostopa do interneta v vseh vecjih slovenskih krajih. Vabimo vas, da si vec o ADSL-u preberete na spletnih straneh na naslovu http://adsl.siol.net in da izpolnete obrazec za poizvedbo o moznosti priklopa na vasi telefonski stevilki. Lep pozdrav, SiOL, d.o.o.

Očitno se končno nekaj premika na področju ADSL-ja! Siol je očitno poslal vsem svojim uporabnikom promocijski e-mail, da bi jih...

23 komentarjev