»

Kohova: Samsung ni vedoma kršil Jabolčnih patentov

Sodnica Lucy Koh med branjem odločitve porote.

vir: CNet
muktware.com - Kot se spomnimo, je bil Samsung avgusta lani spoznan za krivega naklepnega kopiranja več Applovih patentov oz. modelov (dizajna), ter posledično razvrednotenja ajfonove premijske blagovne znamke. Porota jim je naložila plačilo malo več kot milijarde odškodnine. Obe strani sta se seveda pritožili - Samsung zato, ker naj bi bila porota pristranska in je povsem ignorirala vse njihove protizahtevke, Apple pa zato, ker je pričakoval vsaj še milijardo več in vsaj še kako kršitev, ki bi mu omogočala prepoved prodaje svežih telefonov - paradni konj SIII je namreč ostal povsem nedotaknjen, da ne rečemo, posvečen.

Sodnica Kohova je njune predloge obravnavala demembra in zdaj odločila, spet malo...

85 komentarjev

Varnostna luknja v Mambo portalu

reddit - Če imate kakšen portal z Mambo portalom, ki teče pod Linuxom, se pazite črva Mare.D, ki preko varnostne luknje v Mambo in PHP XML-RPC knjižnjici, odpre zlohotnemu napadalcu tri različne načine dostopa do vašega strežnika.

Jedro črva, spisano v C, samodejno išče ranljive sisteme in na njih naloži skripto, ki dolpotegne preostali malware.

Za vse uporabnike Mambo verzije 4.5.3 še povezava do popravka. Vsebuje dve datoteki, ki jih je potrebno skopirati v mambo inštalacijo (prepišete obstoječi datoteki)

Za vse ki pa še uporabljate verzijo 4.5.2, je priporočena nadgradnja na 4.5.3 (In nato namestitev popravka)

Če pa uporabljate sorodni sistem Joomla, bodite brez skrbi, saj le-ta ni v nevarnosti

10 komentarjev

Gmail ranljiv

Slashdot - Izraelska novičarska stran Nana poroča, da je domači heker Nir Goldshlagger odkril resno varnostno luknjo v priljubljenem Googlovem poštnem sistemu Gmail. Natančne podrobnosti o napaki sicer še niso znane, morebitni škodljivci pa naj bi imeli možnost kraje datoteke s piškotom. Ta bi jim ob poznavanju uporabniškega imena omogočala dostop do celotnega poštnega predala originalnega lastnika. Strokovnjaki za Gmail že odpravljajo napako, omeniti pa velja, da je sistem še vedno v fazi beta in temelji na sistemu povabil. Zgodbo prodaja tudi The Register.

Če popravek ponudite sami, dobite eno brezplačno povabilo za Gmail ;)

1 komentar

UserLinux izdal prvo javno različico

OSNews - UserLinux, na Debianu temelječa distribucija Linuxa, ki želi preprečiti pohod komercialnih distributerjev in ponuditi povsem brezplačen, odprt, stabilen, varen in zmogljiv Linux, je prvič uradno na voljo za prenos s spleta. Prva beta-različica je sicer izšla z zamudo, a na srečo z minimalno, tako da lahko že zdaj prenesete sliko ISO, ki obsega vsega 4,5 MB. Sistem zaženete z zgoščenke, tako kot pri Slo-Tech Linuxu ali običajni namestitvi operacijskega sistema. Med namestitvijo se paketi prenašajo s spleta, tako da je zagotovljena ažurnost programja. Klik!

5 komentarjev

Obliži gor, obliži dol

Slo-Tech - Za dobro jutro vam ponujamo še eno zgodbo o bližnjem koncu sveta oz. novem zalogaju Microsoftovih popravkov, ki se po resnosti lahko kosajo z napako, ki jo je izkoristil črv Blaster. Analitiki so že napovedali, da lahko podoben napad črvov pričakujemo že v roku naslednjih dveh tednov. Kot zanimivost naj omenimo še, da so pri Microsoftu za napako izvedeli že septembra. Popravila se prej niso lotili zato, ker so menili, da je še nihče ne izkorišča.

Doktrino poznega pošiljanja popravkov zagovarja tud Bill Addington v svojem članku na Computerworld. Mnenje je, da se večina virusov napiše šele po tem, ko je bil popravek izdan. Lažje je namreč razstaviti popravek kot se prebijati skozi celotno aplikacijo. Zato predlaga, da najprej vsem uporabnikom pošlje proizvajalec popravke v šifrirani obliki tako, da jih nepooblaščene osebe ne bodo mogle preučiti. Šele čez čas, ko ima večina uporabnikov ta popravek pri sebi podjetje izda še majhno datoteko, v kateri je ključ in vsem uporabniki so...

21 komentarjev