»

Kar se Janezek nauči ...

Slo-Tech - Univerza v Ljubljani s svojo vlogo najvišje izobraževalne institucije predstavlja enega od stebra sodobne slovenske družbe. Vsakdo, ki je kdaj obiskal katero od uvodnih predavanj, je bil zagotovo deležen lekcije glede citiranja in spoštovanja avtorskega dela drugih. V primeru resnejših kršitev se vam mimogrede zgodi, da tudi po pol leta ne smete opravljati izpitov ali pa vam popolnoma prepovedo obiskovanje univerze.Žal so s svojim vzornim ravnanjem selektivni, kar pokaže že hiter pregled uradnih strani Univerze v Ljubljani. Na določenih podstraneh se namreč nahajajo slike z znane spletne strani iStockPhoto. S tem ne bi bilo nič narobe, če le ne bile ožigosane z vodnim žigom ponudnika fotografij.

Čeprav...

74 komentarjev

Nedosegljiv Šou-lj.si

Slo-Tech - Kot ste uporabniki verjetno opazili, so od sobote zjutraj nedosegljive strani ŠOU Ljubljana in strani, ki gostujejo na Kissovih strežnikih. Po navedbah Kissa je razlog vdor v strežnik, zanimivo pa je, da na naslovni strani storilci niso pustili "podpisa".

Izpad večjega števila študentskih strani in propad pogajanj z vlado ima presenetljivo dobro časovno usklajenost...

10 komentarjev

Domena uni-lj.si nedosegljiva do nedelje

Arnes - Arnes na svoji spletni strani sporoča, da od danes do predvidoma nedelje ne bosta dosegljiva oba glavna imenska strežnika (DNS) Univerze v Ljubljani in sicer za domeno uni-lj.si.

Arnesovo obvestilo pravi, da bosta strežnika nedosegljiva zaradi nujnih del v univerzitetnem omrežju Metulj. Zaradi tega bo moten dostop do vseh strežnikov na domeni uni-lj.si, torej dostop do fakultetnih spletnih strani, elektronske pošte na strežnikih v okviru te domene, itd.

Na nedelovanje omenjenih omenskih strežnikov Arnes nima vpliva. Računalniški center Univerze v Ljubljani je namreč do pred kratkim imel sekundarni DNS strežnik na Arnesu, kasneje pa so ga (po naših informacijah na lastno željo) prenesli v svoje omrežje. Omenjena imenska strežnika se danes nahajata na naslovu metulj.uni-lj.si (193.2.64.46) ter ns.uni-lj.si (193.2.64.45).

Posledice te odločitve bomo uporabniki čutili do nedelje.

96 komentarjev

RCUL dokončno ugasnil?

Slo-Tech - Včeraj je prehenal delovati RCUL - strežnik Univerze v Ljubljani. Uradnega obvestila o tem ni, neuradno pa se je izvedelo, da so ga upravitelji dokončno izključili iz omrežja, z čimer se je končala njegova dlje časa trajajoča agonija. Strežnik RCUL je namreč že nekaj časa deloval slabo in nezanesljivo, kar nekaj časa se je skozi njega pretakal spam, naslov za prijavo zlorab (abuse) ni deloval, pred svojim koncem pa so uporabnikom ponagajali še precej nenavadno nastavljeni protismetni filtri.


Kot posledica uradno nenapovedane izključitve so precejšnjemu številu uporabnikov, študentom in profesorjem, prenehali delovati elektronski poštni predali, izginilo pa je tudi kar nekaj...

39 komentarjev

Dela! :)

Slo-Tech - Z veseljem sporočamo, da smo "nekako" uredili težave s strežnikom. Kot ste najbrž opazili, ste od včeraj od 19:00 doživljali zelo moten dostop do naše strani. No, sedaj upamo, da je vse v redu. Posebna zahvala gre v prvi vrsti trgovini BOF, saj so nam izjemno pomagali. Uživajte [:D].

P.S.: Primož odtajan ter zdrav. Malo prehlajen. Vse pod kontrolo. [:D]

12 komentarjev

Izpad Metulja

Slo-Tech - Vsi tisti, ki se čudite kaj je danes narobe z internetom... Očitno so mrežni škrati po Siolu zagodli tudi drugim. Tokrat je padel Metulj. Iz ARNESa:
Danes, 05.02.02, je ob pribl.12:45 prislo do prekinitve povezave med omrezjem ARNES in omrezjem METULJ (Univerza v Ljubljani). Vzrok za prekinitev je okvara usmerjevalnika v omrezju METULJ. Od kontaktne osebe omrezja METULJ smo izvedeli, da dela na zamenjavi okvarjene opreme ze potekajo.

3 komentarji