»

ATI prevzel Bitboys Oy

ATI - ATI je prevzel finsko podjetje Bitboys Oy, ki se ukvarja z razvojem grafičnih tehnologij za prenosne naprave. Vrednost nakupa se ocenjuje na približno 35, 2 milijonov evrov, celotna ekipa Bitboys-a pa bo vključena v ATi-jev oddelek za prenosne naprave. ATI od naložbe pričakuje nov zagon pri razvoju grafičnih tehnologij za prenosne naprave, predvsem pa podporo za OpenGL ES 2.0 3D ter OpenVG 1.0 2D vektorski grafiki.

Več o nakupu ter izjave vodilnih obeh podjetij lahko preberete v ATI-jevem sporočilu za javnost.

0 komentarjev

Nove grafične kartice

Slo-Tech - ATI je predstavil dve novi grafični kartici, namenjeni za profesionalno uporabo, ATI FireGL V7350 in V7300. Prva se ponaša s kar enim gigabajtom pomnilnika, medtem ko ga druga premore pol manj. Oba sta opremljena z dvema Dual Link DVI izhodoma, ki omogočata prikaz slike ločljivosti vse do 3840 x 2400 točk. Ostale specifikacije najdete na spletni strani ATI-ja.

Po poročanju The Inquirer-ja naj bi nVidia 22. marca predstavila novo grafično kartico družine GeForce 7600, in sicer šibkejšo različico z oznako GS. Kartica naj bi bila opremljena z DDR2 pomnilnikom, stala bi pa naj 149 ameriških dolarjev.

8 komentarjev

ATI prevzel del XGI-ja

ATI - V skladu s svojo napovedjo o prevzemu drugih podjetij, je kanadski ATI potrdil, kar se je že šušljalo. Prevzeli so del singapurskega XGI-ja. Vendar ATI ne bo prevzel celotnega XGI-ja, ampak le njegovo singapursko partnersko podjetje Macrosynergy in kalifornijsko ekipo XGI-ja iz Santa Clare. S to potezo ATI namerava okrepiti svoj položaj na kitajskem trgu in okrepiti svoj inženirski kader.

Več o tem si lahko preberete v ATI-jevem sporočilu za javnost.

8 komentarjev

ATI predstavil Mobility Radeon X1800 XT

ATI - ATI je predstavil svoja najnovejša grafična čipa za prenosne računalnike, Mobile Radeon X1800 in X1800 XT. Namenjena sta predvsem zagrizenim igralcem računalniških iger in tistim, ki pri svojem delu uporabljajo grafično zahtevne aplikacije.

Šibkejši model X1800 ima dvanajst pixel cevovodov in osem vertex shader enot ter tiktaka pri frekvenci 450 MHz. Njegov večji brat se ponaša s šestnajstimi pixel cevovodi in prav tako osmimi vertex shader enotami, njegova frekvenca pa je 550 MHz. Seveda obe podpirata DirectX 9 in Shader Model 3.0.

Več o novih mobilnih Radeonih si lahko preberete v ATI-jevem sporočilu za javnost in na ATI-jevi spletni strani

4 komentarji

ATI predstavil Imageon 2380 in Imageon 2388

vir: ATI
ATI - Kanadski ATI je v sredo uradno predstavil svoja nova multimedijska procesorja z imenom Imageon 2380 in Imageon 2388. Imageon multimedijski procesorji so namenjeni vgradnji v mobilne telefone. Najnovejša člana družine Imageon omogočata uporabnikom posebno multimedijsko in igralno doživetje, saj oba podpirata OpenGL ES 1.2. Le-ta omogoča izris bolj realističnih detajlov, osvetljevanja in objektov.

Oba nova Imageona omogočata snemanje videa do 30fps v MPEG-4 in H.263/H.263+ formatu. Poleg tega podpirata več kot sedemnajst audio formatov, med drugim AMR, AAC LC, aacPlus™ enhanced, MP3, Real Audio, WMA in MIDI. Omogočata tudi 3D Zvok, ter CD kvaliteto zvonjenja.
Tehnologija PowerPlay™...

13 komentarjev

ATi podaljšal pogodbo z Intelom

ATI - Kanadsko podjetje ATi je včeraj objavilo, da je podaljšalo pogodbo s gigantom vsega, kar je čip, Intelom. V podaljašni pogodbi pa si je ATi pridobil tudi licenco za izdelovanje integrirane grafike na Intelovih najnovejših vezjih, ki podpirajo prednje vodilo na 800 MHz. Eden izmed vodilnih mož pri Intelu je izjavil, da bo ta pogodba koristila tudi njihovim strankam, saj jim bo prinesla nove razsežnosti ter možnosti v razvijanju ter konfiguriranju njihovih Pentium 4 sistemov. Podobnih misli so tudi pri ATIju. Klik!

6 komentarjev

Detonatorji 12.20

Slo-Tech - Avstrijski igričarji so na svoj strežnik naložili novo razlilčico Detonator gonilnikov za Nvidiine grafične kartice, 12.20. Po njihovih besedah gre za gonilnike, ki so posebej optimizirani za GeForce3 in DirectX8. Seveda gre za neuradno različico, tako da jo uporabite na lastno odgovornost, na voljo so tako za Win9x, kot Win2k sisteme. Thnx Matej.

3 komentarji