»

Za nameček...

Geek Extreme - Poglejmo iz te plati. Včeraj je bil božič, kar je bil zadosten razlog za žuriranje v vseh koncih sveta. Res je že, da se je post-božični Maček™ pri nas že skril, a pomnite -- ZDA so 6 do 9 ur za nami. Od tu sledi pomanjkanje novic [:D]. Zato hitro kliknite na hudomušno povezavico, na kateri boste lahko zapeli geekovsko inačico pesmice The night before Christmas. Frag! [:D]

2 komentarja

13 diskov na test je šlo...

X-Bit Labs - Sicer je tole "že" dva dni star članek, a ne mi zameriti njega objave, ker je res koristen in zanimiv ter ima veliko vrednost. Na x-bit labs so namreč stestirali kar 13 (nesrečna številka? [:8)] ) diskovnih pogonov in jih med seboj primerjali. Ogled priporočam vsem, ki se odločate za nakup novega trdega diska pa tudi tistim, ki le želite biti na tekočem s stvarmi. Tukaj!

0 komentarjev

Spisek

Overclockers Australia - Za novince in tiste, ki se še niste naučili osnov uspešnega iskanja z Googlom, bo gotovo prišla prav ta stran, kjer se nahajajo povezave do (skoraj) vseh člankov o navijanju in testov, kjer so bili testirani procesorski hladilniki ali kakšni drugi hladilni pripomočki. Zakaj sem uporabil besedo "skoraj"? Zato, ker v povezavah ne najdem naših OC popotovanj in testa hladilnikov, ki ga je za Slo-Tech spisal Goorx. Eh ja, nekaj tisoč slovenskih računalniških navdušencev ne naredi pretiranega vtisa na milijone tujih navdušencev .

0 komentarjev

Sreča?

ChillBlast - To je pa dosežek... Chillblast nam prinaša poročilo, nekakšno OC popotovanje, na katerem so 1000 MHz Athlon navili na zelo impresivnih 1.47 Ghz. Odlično, moram priznati. Na rit me je pa vrglo, ko sem videl, kako so navijali. Brez vodnega hlajenja, brez modificirane osnovne plošče! Na 1.85V z malo izboljšanim zračnim hlajenjem! Jojmene, ta procesor ima še rezerve za 150 MHz ali več! Neverjetno, a resnično. Klik za slin!

3 komentarji

BlowHole vodič

CaseEtc - Čeprav je takšnih in drugačnih vodičov za izdelavo BlowHolow (če mi nekdo najde pameten slovenski prevod dobi liziko!), je ta na CaseEtc zares vreden ogleda. Fantje so se članka lotili pošteno in uspelo jim ga je napisati na zelo jasen in informativen način. Ogled priporočam vsem, ki jih mikajo modifikacije ohišja, ogled pa ne bo škodil niti starim mačkom, saj bodo zagotovo izvedeli kaj koristnega. Priporočam!

4 komentarji

eraserr strikes again!

Jaz - Ne, eraserr ni neki nevaren virus (no ja nevaren je kvečjemu svojim lastnim komponentam [:))]), temveč eden izmed najbolj zagrizenih Slo-Techerjev. Če vam ni bilo dovolj njegovo OC popotovanje, si sedaj oglejte še kako je modificiral svojo ABIT KT7 matično ploščo, da je dosegel višjo voltažo.V bistvu gre za zelo uporaben trik, saj je glavna pomanjkljivost vseh SocketA matičnih plošč nizka maksimalna voltaža. Znano je namreč, da SocketA procesorji potrebujejo zelo visoke voltaže za dosego maksimalnih overclockov, in ta trik bo pomagal vsem lastnikom ABITovih platk (in tudi drugim!), da končno izpolnijo svoje sanje [8-)].

2 komentarja

Predogled Asetekovega socket kompleta

DeezTech - Asetekov Vapochill si je med najbolj ekstremnimi ( in bogatimi... ) overclockerji že zagotovil skoraj kulten status, saj so edini, ki ponujajo koliko-toliko dostopno in preprosto enoto za freonsko hlajenje. Sedaj so program razširili tudi s socket varianto, katere predogled si lahko ogledate na DeezTechu. Delovanje je v bistvu enako, le da bodo sedaj temperatur od -10 do -20 stopinj celzija deležni tudi socket procesorji. Pa še ohišje sedaj izgleda precej bolj kulsko [8-O].

1 komentar

OC Popotovanje 3

Jaz - OC Popotovanja so vedno eni izmed najbolj priljubljenih člankov, saj gre za nezahtevno in zelo zanimivo branje. Današnji dan vam bo s svojimi izkušnjami polepšal eraserr, ki je v 3. OC Popotovanju na Slo-Techu opisal svoje izkušnje z vodnim in freonskim hlajenjem Duronov. Članek je resnično zanimiv, tako da ogled priporočam vsem, še posebej pa tistim, ki vas zanima kaj je potrebno, da iztisnete še zadnjo kapljico moči iz procesorja! Hitro kliknite na povezavo v desnem meniju ali pa kar sem!

2 komentarja