»

ZBoard

Tom's Hardware - ZBoard je ena izmed najzanimivejših tipkovnic, ki še vedno potrebuje PS/2 kabel. Ta tipkovnica je zagotovo ena izmed najbolj vsestranskih, saj jo lahko razdelimo na osnovo in na ploščo, ki jo lahko poljubno menjamo. Tako lahko tipkovnico priredimo, da bo primerna za igro kot je na primer MOHAA, če pa se odločimo delati v Wordu le stisnemo nekaj gumbkov in tipkovnica bo pripravljena za tipkanje.

4 komentarji

Svetleče tipkovnice

Slo-Tech - Ideja o osvetljenih tipkovnicah je že precej stara, toda do sedaj nismo videli praktično uporabnega masovno proizvajanega izdelka. Sicer so velika podjetja (HP, IBM, Compaq, Apple...) že nekaj poizkušala, toda stvar se ni prijela. Majhno podjetje z imenom Twenty-First Century Technologies (TFCT ali TCT ?) pa je prepričano, da se bo njihov izdelek Nite-Surfer prijel in "spremenil način uporabe PCjev" (oh, kako ljubim visokoleteče izjave). V bistvu gre za tipkovnico z osvetljenimi tipkami, ki omogoča uporabnikom tipkanje v temi tudi takrat, ko nočejo imeti prižgane luči. Glavna prednost pred konkurenčnimi izdelki pa je v tem, da sij s tipkovnice ne moti pri branju zaslona. Tipkovnica naj bi se prodajala po $49 (okoli 12K SIT), TCT (ali TFCT?) pa zaenkrat še išče strateške partnerje. Več tukaj. Thnx, -ROK-.

5 komentarjev

Odtrgana tipkovnica

Virtual Hideout - Se vam zdi vaša tipkovnica dolgočasna? Je vsa umazana, ker stalno jeste pred računalnikom? Ali pa mokra, ker imate slabo narejeno vodno hlajenje? Ja? Potem si oglejte to tipkovnico. Je vodoodporna, hranoodporna, dolgčasodporna. Izdeluje jo on-line trgovina Plycon in je zelo uporabna, če ne želite okrog nositi velike trde plošče. Lahko jo priključite na USB vhod ali na standardni vhod za tipkovnico. Dobite jo v modri ali roza barvi. Uf, zvenim tako kot Top Shop.

9 komentarjev

Šalterji na tipkovnici

Overclocked Hardware - Videli smo že veliko primerov krotenja ventilatorjev, a tale je eden izmed boljših, če ne upoštevamo amaterske in nenatančne izdelave. Ideja je zelo dobra. Zakaj bi se vedno, ko želite vklopiti kakšnega od ventilatorjev, morali stegniti do računalnika, če lahko to naredite na tipkovnici. Do tipkovnice vodi kabel, ki je pravzaprav tak kot podaljšani kabel za tiskalnik. Na tipkovnici pa je narejen lep priključek, na katerega se ta kabel privije. Od tega priključka naprej pa vodijo žice do stikal, ki se jih vgradi v tipkovnico. Izvirno, ni kaj.

2 komentarja