»

Še stoprvič: Radeon 9700 PRO

Explosive Labs - Na Explosive Labs so opisali že nam dobro znano grafično kartico: ATi Radeona 9700 Pro, ovešeno s 128 MB pomnilnika. Kot po navadi, so kartico preizkusili s kopico testov (3D Mark, Comanche 4, Quake 3, Serious Sam 2, DroneZ, Jedi Knight II in Code Creatures Benchmark Pro), preizkusili pa so jo tudi na novem vodilu AGP 8x. Seveda so prišli do zaključka, da kartica kraljuje ter pohvalili ATi, da je izdelal tako zmogljivo kartico, a opozarjajo na prihod NV30, ki se kani zgoditi v prvih mesecih 2003, saj bo le-ta izdelan v 0.13 mikronski tehnologiji in bo uporabljal DDR-II. A ATi seveda ne bo sedel križem rok. Le še klik stran...

Dodatek by McHusch: Tudi pri HardOCP so testirali enako kartico.

0 komentarjev

Morgan zunaj

Slo-Tech - To novico nam je posredoval frudi.
Včeraj je AMD izdal svojega novega Durona - deluje pri 1 GHz in se ponaša z novim Morgan jedrom. In že danes je na Tom's Hardware na voljo test tega procesorja. žal test ni pretirano temeljit, saj obsega le Q3, DroneZ in Sysmark, a vseeno da približno sliko, česa je novi AMDjev 'value' procesor zmožen. Še link.

2 komentarja

Test trojk

Tom's Hardware - Pri Tom's hardwere so tu pripravili test sedmih GeForce3 grafičnih kartic. Na test so vzeli ASUS V8200 deluxe (tudi na Sergiovem testu), Elsa Gladiac 920, Gainward CARDEXpert GeForce3, Hercules 3D Prophet III, Leadtek WinFast GeForce3 (tudi na Sergiovem testu), MSI Starforce822 in Visiontek GeForce3.
Ker je stric Tom bogat človek, si je lahko privoščil test na dveh različnih platformah. Na Athlon 1200 in Pentium 4 1500. Kartice so morale prestati naporne teste v Quake III Arena, Evolva, MDK2, Aquamark, Quake 3, DroneZ, MBTR, 3D Mark 2000 in 3D Mark 2001.
Ugotovitve? Najboljši pack ponuja ASUS, ker ima veliko dodatne opreme. Najboljše strojno opremljena kartica je Gainward CARDEXpert GeForce3, ki ima ogromno vhodov/izhodov... Najboljša value/performance pa naj bi bila MSI Starforce 822. Poglejte in preberite.

5 komentarjev

Geforce II vs Geforce 3

HardOCP - Hmmm... Ja, saj verjamem, da je postavljanje takih testov aktualno ter zanimivo ter oh in sploh pokaže, kako je sajt najboljši, ampak dejstvo ostaja: Geforce 3 kartic še ni v trgovinah! Za njih še ni dostojnih gonilnikov, saj so še vedno v težki proizvodnji, tako da to pomeni, da je vsak test referenčne kartice bolj ali manj le pesek v oči, saj bodo ti testi najbrž odstopali od dejanskih zmogljivosti. Pa, pustimo že drugič navedeno dejstvo, da KARTIC V PROSTI PRODAJI NI! A vseeno . The American [T]rdići so se spravili primerjat Geforce 2 ter 3 v treh aplikacijah: 3D Mark 2001, Aquanoxu ter DroneZ. Nekateri testi pokrivajo DX, drugi pa OpenGL grafično knjižnico. Kolikor sem iz testa razbral, bo Aquanox še resna konkurenca 3D Marku 2001, a je na žalost nisem mogel sprobati, saj programa še ni na voljo za download, ker je še v testni fazi. Če vam še nisem vzel veselja do branja testa, kar pogumno. Če ste pa slučajno že brali kakšnega od testov referenčne Geforce3 kartulje, kaj novega...

8 komentarjev

Kdaj bo Geforce 3 na voljo?

Broken Pixel - Prevod predstavnika za VisionTek, enega od podjetij, ki bodo na svoje grafikulje spajkale Geforce 3 čip:
"Na podlagi prošnje, ki je prišla iz nVidiinih logov, ne bomo izdali Geforce3 kartice testerjem ter distrubuterjem, dokler nVidia ne proizvede uradnih gonilnikov. Gonilniki bodo pa zagotavljali, da bodo kartice testerjem čimbolj predstavile Geforceove funkcije ter izrazile najvišjo možno kvaliteto ter bodo identične karticam, ki jih bomo poslali končnim uporabnikom."

Če vam iz "komercialne slovenščine" prevedem to v jezik povprečnega računalničarja, ki ima moralne zadržke proti branju MED vrsticami, vam povem tako: nVidiini gonilniki, ki naj bi poganjali Geforce3 (10.80 ter 11.00) so trenutno, vsaj izgleda tako, še nezanesljivi ter ne podpirajo vseh možnosti, vgrajenih v GF3. Če pa mislijo testerjem poslati ENAKE produkte kot distributerjem, to pomeni, da VisionTek svoje GF3 kartice ne bo izdal še vsaj 3 do 4 tedne. Mar to pomeni, da so bili vsi dosedanji testi referenčnih GF3...

4 komentarji