»

Odgovor na zlom zaščite PS3 spletno preverjanje licence

vir: Heise
Heise - Ker so hekerji z Geohotom na čelu razbili zaščito PlayStation 3, tako da je sedaj mogoče podpisovanje poljubnega kosa programske opreme, so se založniki iger pred masovnim kopiranjem zaščiti drugače. Večina jih ima na internetu avtentifikacijske strežnike, kamor se mora konzola po namestitvi igre povezati in preveriti legalnost kopije, da jo sploh lahko igrajo. Tak primer je nedavno izdana Bionic Commando Rearmed 2, ki je sploh ni moč zagnati, dokler se uporabnik ne poveže s strežnikom podjetja Capcom in preveri avtentičnost, čeprav igra nima večigralskega načina ter s tem potrebe po povezavi z internetom. Capcom je želel podoben sistem uvesti že v prejšnjih inačicah svojih iger, a so si bili zaradi javnega neodobravanja premislili.

Še več prahu je dvignila...

60 komentarjev

Ameriška carinska uprava kupuje igralne konzole PlayStation

Slashdot - Kot poročajo na Slashdotu, je center za kiberkriminal na ameriški carinski upravi kupil 20 PlayStation 3 igralnih konzol, načrtujejo pa še nakup dodatnih 40.

Vendar pa igralnih konzol ne bodo uporabljali za igranje iger, pač pa za razbijanje gesel na zaseženih računalnikih. PS3, ki stane 300 USD, namreč lahko preizkusi 4 milijone gesel na sekundo in je precej bolj učinkovita od namenskih Tableau/Dell strežnikov, ki so tudi dražji.

Za preverjanje gesel z grobo silo je seveda potrebna precej velika računska moč (za 6-mestno geslo je 281474976710656 kombinacij), vendar pa je gesla mogoče razbijati tudi z bolj učinkovitim napadom s slovarjem oz. z nekaj poznavanja načinov kako ljudje izbiramo gesla. Zato vsekakor ni odveč kakšen nasvet glede izbire kvalitetnega gesla.

Seveda pa gesla ne potrebujete, če nimate česa skrivati...

34 komentarjev

PS3 kot TiVo

Slashdot - V začetku prihodnjega leta bo v Evropi na voljo PlayTV, Sonyjev TV-sprejemnik in snemalnik za igralno konzolo PlayStation 3, ki bo omogočal shranjevanje televizijskih vsebin na trdi disk konozle, torej bo v kombinaciji s PS3 nekakšen evropski TiVo.

Kasneje bo izdelek na voljo tudi v ostalih delih sveta, zagotovo pa sprva samo na območjih z televizijskim standardom PAL. PlayTV bo vseboval dve kartici z zmogljivostjo 1080p, ki se poslužujeta evropskega standarda za oddajenje digitalne zemeljske televizije (DVB-T). Posnetke bo moč prenesti in predvajati tudi na PSP.

Izvirna novica.

16 komentarjev

Podrobnosti o PS3

Slo-Tech - Ken Kutaragi, vodja Sony Computer Entertainment, je na PlayStation Business Briefing 2006 na Japonskem izdal nekaj podrobnosti o igralni konzoli nove generacije.

Potrdil je govorice, da bi izid konzole preložen zaradi zapletov pri zaščiti nosilcev iger za PS3, zdaj že znani Blu-Ray. Kot datum svetovnega izida (konzola iz tabora konkurence je postopoma izhajala na različnih delih sveta) je napovedal začetek novembra 2006. Ob izidu naj bi bile proizvodne zmogljivosti 1.000.000 enot mesečno, do marca 2007 naj bi izdelali 6 milijonov enot.

Za omejitev piratstva bodo vse nove igre izšle izključno na Blu-Ray medijih, vendar bodo podprti tudi CD-ji in DVD-ji (za igre oz. filme), konzola pa bo popolnoma kompatibilna z igrami za PS1 in PS2 ter bo prikazovala vse igre (tudi stare) v HD resoluciji.

Vsaka enota bo opremljena s 60GB trdim diskom, ki bo nadgradljiv. Omenjena je tudi podpora Linuxu, ki bo skrbel za povezavo med drugo zabavno elektroniko, hkrati pa bo ponujal možnost...

26 komentarjev

PSP odslej podpira RSS in WMA

PlayStation Portable

Monitor - Nova različica strojne programske opreme za Sonyjevo prenosno igralno konzolo PlayStation Portable prinaša podporo za priljubljeno tehnologijo spremljanja novic RSS in za Microsoftov zapis glasbe Windows Media Audio (WMA). Storitev RSS je dostopna preko gumba v omrežnem meniju, vendar ne omogoča prebiranja novic iz spletnih virov RSS, pač pa je namenjena izključno spremljanju podcastov. V prihodnje lahko pričakujemo tudi podporo besedilnim virom. Podpora zapisu Windows Media Audio omogoča predvajanje datotek WMA, nekatere oblike zapisa, med njimi WMA9 Professional, WMA9 Lossless in DRM zaščitene datoteke pa žal niso podprte.

5 komentarjev

Sony lahko izgubi do 1,18 milijarde dolarjev s PlayStation 3

X-Bit Labs - Podjetje Merrill Lynch, ki se ukvarja z raziskavami trga, je ocenilo, da bodo proizvodni stroški za izdelavo ene konzole PlayStation 3 (PS3) znašali 494$, Sony pa jo bo moral prodajati za 399$, če želi tudi konkurirati Microsoftovemu Xbox-u 360, ki naj bi stal 299$. Takšna cena bi bila vzrok izgube v višini 1.18 milijarde dolarjev v prvem letu.

Ceno so izračunali na podlagi predvidenih cen, ki jih bo Sony plačal za tri glavne komponente. Procesor Cell, Nvidiin grafični procesor RSX in BD-ROM bodo skupaj stali približno 300$.

Nižje prodajne kot proizvodne cene konzol niso nič neobičajnega. PS2 se je prodajal na Japonskem za 364$, v US pa za 299$. V prvem letu je PS2 povzročil 458 milijonov dolarjev izgube, že...

51 komentarjev

Izšel je Headline Tracker 2.0

Headline Tracker - Izšla je nova različica programa Headline Tracker, ki je namenjen pregledovanju novic na spletnih straneh. Podpira standard RSS in regularne izraze za strani, ki RSS-ja ne podpirajo. To je slovenski program, enostaven in zelo priročen za uporabo. Naj omenimo še, da ima tudi posebno okno, kjer se novice prikazujejo v živo, kot na reklamnem panoju.

Več o programu si preberite na predstavitveni strani.

9 komentarjev

PlayStation Portable že na prodajnih policah

Gneča ...

Google News - Japonci so v dolgih vrstah pričakali prihod Sonyjevega Playstationa Portable (PSP) na prodajne police. "Walkman 21. stoletja" je bil na Japonskem na voljo že v nedeljo, in sicer v 200.000 kosih, vrednih po 189 ameriških dolarjev. Tako je Sony vrgel rokavico Nintendu, ki je svojo konzolo DS predstavil pred destimi dnevi. A vendar, novi Playstation je na voljo le na Japonskem, medtem ko Nintendo svoje izdelke že ponuja tudi v ZDA, in to ravno v času nakupovalne mrzlice. Seveda pa se...

4 komentarji

PlayStation Portable

The inquirer - Sony namerava na tržišče poslati novo prenosljivo igralno konzolo, ki naj bi konkurirala Nintendovi in Microsoftovi. Imenovala se bo Playstation Portable (PSP), vsebovala pa bo visokozmogljiv procesor in 4,5-palčni LCD-zaslon. Zmožna naj bi se bila povezati na druge enake naprave, mobilne telefone, osebne računalnike in nenazadnje na navaden Playstation. Naprava naj bi primarno konkurirala Nintendovemu Game Boy Advance in Nokii, ki ima v tem poslu tudi velike načrte. Klik!

0 komentarjev