»

Bosejevo podvozje

Wired News - Tisti, ki kdaj pokukate v Hi-Fi debate, že veste, da sem Bose fetišist - znamka je nekaj, čemur se ne morem odpovedati, ker sem bil zvoku devetstoenk izpostavljen že od malih nog. Kasneje me je fasciniral tudi sam dr. Amar Bose, ki je pred kratkim ponovno presenetil. Izkazal se je na zanj čisto novem področju, razvil je namreč nov tip avtomobilskega podvozja.


Namesto hidravlike je uporabil linearne elektormagnetne motorčke za vsako kolo vozila, ki so seveda sposobni veliko hitrejših reakcij, kar posledično zagotavlja absolutno vodoravno držo v ovinkih in prijetno počutje potnikov. V intervjuju za Wired je povedal, da ni minil niti en sam dan, da se ne bi ukvarjal z umotvorom, pa...

44 komentarjev

Toyota Prius, osvežena in shekana

Wired News - Toyota si je očitno vzela k srcu sarkastične pripombe Jeremya Clarksona (Top Gear - njegov opis lahko preberete v temi Toyota Prius - mnenja, ocene) in opravila na svojem Priusu stilsko preobrazbo. Ta vključuje predvsem kvalitetnejše materiale v notranjosti, kjer si bomo lahko omislili tudi usnje. Del serijske opreme bo po novem nadzor pritiska v pnevmatikah in kamera za pogled nazaj ob vzvratni vožnji, po želji pa tudi mini audio vhod na zvočnem sistemu (podobno kot v Toyoti Aygo), kamor bo moč priklopiti prenosne predvajalnike. Preoblikovali so tudi prednje in zadnje žaromete, dodali LED zavorne luči, tako da je celoten spisek serijske opreme za modelno leto 2006 še bogatejši.

Prenovljeni avto pride v Evropo marca prihodnje leto, kot ste verjetno že zasledili v avtomobilskih revijah, tehnične detajle in ostale zanimivosti lahko najdete na Wikipediji.

Ker cene goriva rastejo tudi na drugi strani Atlantika, se do sedaj razvajeni Američani vedno bolj zanimajo za tovrstne...

7 komentarjev