»

Iskanje golf žogic za telebane

Gizmodo - Igralci golfa si bodo lahko omislili t.i. BPS - RadarGolf Ball Positioning System, za 250 zelencev.



Naprava deluje le z žogicami istega proizvajalca, ki imajo vgrajen poseben čip. Z ročno napravo lahko potem žogice iščete do razdalje tridesetih metrov. Zvočni signal in vizualni prikaz na LCD zaslončku vas potem usmerja do končnega cilja.

Klasični telebani si bomo raje omislili bolj "low-tech" sistem, ki uporablja obstoječe programje in opremo: vaše telo. Ta prirejena očala samo filtrirajo nadležne barve in do vaših oči prepuščajo le belo in rumeno. Tako lahko žogice hitreje najdete.

3 komentarji

Smrt za pasje ovratnice

engadget - Pri PetsMobility bodo v začetku naslednjega leta na tržišče lansirali vodoodporni GPS z mobilnim telefonom namenjen živalim. Naprava z imenom PetCell omogoča več različnih funkcij: lociranje geografske pozicije, postavitev elektronske ograje, najditelju omogoča klic na vaš mobilni telefon itd. Seveda se s svojim ljubljenčkom lahko pogovarjate tudi na daljavo.

Za našo lokalno uporabo morda malce pretirano, a zna biti nadvse priročno za lastnike večjih rančev. Vprašljiva je tudi energetska potratnost oz. avtonomija, tako da verjetno, na vrat na nos, ni smiselno menjati "kravjih zvoncev" domači čredi. Bi bil pa verjetno smiseln razvoj tudi v to bolj masovno področje.

Prva podjetja se pa že pripravljajo na lansiranje storitve PetFinder.

20 komentarjev

Objemi preko interneta (in morebitne posledice)

Reuters - Raziskovalci Singapurške univerze Nanyang Technological University (NTU) z oddelka Interaction and Entertainment Research Centre (po slovensko raziskovalni center vzajemnega delovanja in razvedrila) so odkrili, kako lahko preko interneta posredujemo občutek dotika. Prototip naprave trenutno pomaga razvijalčevi kuri prebolevati depresije in osamljenosti, on pa je lahko, namesto da bi bil s svojim hišnim ljubljenčkom, na univerzi, kjer razmišlja, kako bi lahko bil na dveh mestih hkrati. Je morda odkritju malce pripomogla tudi ptičja gripa? Kakorkoli že - vsekakor bi bilo možno izum prenesti tudi na ostale hišne ljubljenčke (sicer ne na vse, ribam v akvarijih verjetno ne bo do tovrstnih aktivnosti), kasneje pa tudi na ljudi. Zgoraj omenjeni znanstveniki že načrtujejo internetni objemalnik za starše in otroke, v ta namen razvijajo posebno vrste pižame, ki bo s pomočjo pritiska in temperature dajala občutek resničnega objema obema udeležencema.

Sledile bodo seveda še internetne...

9 komentarjev

Blondinke kmalu ne bodo več vir šal?

Hartware.net - Stereotipi o blondinkah se bodo morda kmalu prenehali. Nič več neskončnih šal o njih. Ženske znajo pridobiti tehnološko prednost pred moškimi. Futurolog Ian Peterson je namreč že pred meseci napovedal, da bodo vsadki za prsa, poleg silikona ali solne razstopine vsebovali tudi celo kopico uporabnih in manj uporabnih naprav. Z vgrajenim dlančnikom in wifi povezavo bodo vedno imele dostop do vsega znanja arhiviranega na internetu.
Dodatno predvideva, da bi z vgrajenim GPS sprejemnikom in vibracijami, lahko lastnicam novih prsi, kazale pot.
Prav tako bi bilo tako možno s seboj nositi kompletno kolekcijo MP3 skladb, ki bi jih potem preko Bluetooth slušalk prenesli do ušes. Glede slednjega ljudi že zelo skrbi, kaj se bo zgodilo, če bo kakšna skladba nelegalno prenešena na takšen MP3 predvajalnik? Tudi imena nove Applove linije predvajalnikov so "razkrita".
Poleg vseh ostalih idej o vgrajevanju, ki jih lahko preberete v izvornem razmišljanju, je tudi dokaj realen in koristen...

30 komentarjev

Odprtokoden film

Slo-Tech - Na Slo-Techu se je v debatah o piratiziranju pogosto omenjalo, da če ne bo več mogoče piratiziranje filmov, bomo začeli gledati/delati odprtokodne filme. To je mogoče prvi odprtokoden film, ki bo začel tradicijo.

Fundacija Blender in Nizozemski inštitut za umetnost sta pričela z ustvarjanjem 3D animiranega kratkega filma, ki ga bosta ustvarila z odprtokodnimi orodji Blender, GIMP... Film pa bodo tudi ponudili pod odprtokodno licenco GPL.



P.S.: Za vse, ki ste začetniki v Blenderju, je zelo koristna brezplačna knjiga Blender_3D:_Noob_to_Pro.

14 komentarjev

Otroci z oddajnikom?

več strani - V ameriškem podjetju Wherify Wireless so naredili še en korak več v razvijanju GPS opreme. Od sedaj naprej lahko kar preko interneta naročite zapestno uro z vgrajenim GPS oddajnikom in malim morjem bolj ali manj uporabnih zadevic, kot naprimer atomska ura, pozivnik, itd. Namenjena je predvsem "skrbnim" staršem, ki nikoli ne vedo, kje se nahaja njihov otrok. S to zadevico namreč lahko določijo njegov položaj na nekaj metrov natančno. Ah, Američani... Klik!

1 komentar