»

Epsonov tiskalnik zavrže 20 odstotkov črnila

Ars Technica - Prepričanju številnih računalnikarje navkljub je opazka, da je črnilo za tiskalnike najdražja tekočina na svetu, apokrifna - najdražje so razne biološko aktivne substance. Drži pa, da črnilo še zdaleč ni poceni. Proizvajalci tiskalnikov kujejo visoke dobičke s črnilom in mimogrede uporabljajo različne taktike, da bi preprečili polnjenje kartuš ali uporabo neoriginalnih. Epsonovi tiskalniki javijo, da so kartuše prazne, ko je v njih še 15-20 odstotkov črnila.

Pri preiskavi tiskalnika Epson 9900, ki s ceno okrog 5000 evrov sodi med profesionalne modele, so ugotovili prav to. Ko je tiskalnik javljal, da je črnila še manj kot odstotek in ni želel več tiskati, so v podjetju Bellevue Fine Art iz Seattla dejansko odprli kartušo in pokukali vanjo. Ugotovili so, da je v 700-ml...

83 komentarjev

Kartuše se prehitro pritožujejo

Ars Technica - V nedavni raziskavi, ki jo je opravil TÜV Rheinland, je bilo ugotovljeno, da proizvajalci tiskalnikov svoje izdelke zelo pogosto izdelajo tako, da ne porabijo vsega razpoložljivega črnila. Najprej so problematične kartuše za barvno tiskanje, ki javijo, da so prazne, že če zmanjka samo ene barve, kar je sicer do neke mere razumljivo. Bolj zanimivo je dejstvo, da tudi enobarvne kartuše opozorijo uporabnika na menjavo, čeprav je v njih še več kot dovolj črnila.

Problem je bolj zaskrbljujoč, kot se morda zdi na prvi pogled. Najboljši od testirancev, Epson, se je začel pritoževati, ko je bilo v kartuši še slabih 20 odstotkov barve, medtem ko je poraženec Kodak za prazno označil kartušo s 64 odstotki črnila. Če k vsemu dodamo še astronomske cene in molzenje strank s poslovnim modelom poceni tiskalnik -- drag potrošni material, je jasno, da uporabniki najbrž ne bodo zadovoljni z rezultati raziskave.

Izvorna novica.

20 komentarjev

Epsonov uspeh v boju proti kompatibilnim kartušam

Slo-Tech - Photographyblog, sklicujoč se na izjavo za medije družbe Seiko Epson Corp. poroča, da je omenjena družba nedavno vložila tožbo proti britanskem podjetju CybaHouse Ltd., zatrjujoč, da slednji z uvažanjem in distibucijo kompatibilnih kitajskih tiskalniških kartuš (pod blagovno znamko IM JET) krši Epsonove pravice iz naslova patentov.

Epson je na predlog tožene stranke pristal na poravnavo, v kateri je bilo dogovorjeno, da bo družba CybaHouse opustila prodajo Epsonovih kompatibilnih kartuš, tožniku povrnila stroške spora ter plačala odškodnino za povzročeno škodo. Znesek odškodnine - tako kot druge podrobnosti poravnave - ni znan, saj je vsebina poravnave poslovna skrivnost.

Seiichi Hirano iz družbe Seiko Epson Corp. je dejal, da Epsonovi izdelki vsebujejo tehnologijo in oblikovanje, ki sta plod dolgoletnega razvoja in raziskav. "Za Epson je pomembno, da zaščitimo našo intelektualno lastnino ter zaščitimo naše izdelke pred uvozniki in izdelovalci izdelkov, ki kršijo naše pravice....

63 komentarjev

Epson preganja proizvajalce kompatibilnih kartuš

PC World - Po zaslugi podjetja Seiko Epson sta v preteklem tednu morala kar dva proizvajalca kartuš iz prodaje umakniti svoje proizvode, ki so kompatibilni z Epsonovimi tiskalniki.

Environmental Business Products je ustavil dobavo omenjenih izdelkov po izvensodni poravnavi, potem ko je Epson proti londonskemu podjetju sprožil sodni postopek zaradi kršitev številnih Epsonovih patentov in registriranih oblik. Poleg ustavitve prodaje bo britansko podjetje krilo tudi sodne stroške ter Epsonu plačalo stroške za povzročeno škodo (vsota še ni določena).



Že v začetku tedna pa je uspelo Epsonu doseči poravnavo s podjetjem Multi-Union Trading in podjetju iz Hongkonga preprečiti uvoz in prodajo kompatibilnih kartuš v ZDA. Japonski...

78 komentarjev

Microsoftova poravnava 'zavrnjena'

Slo-Tech - Še pomnite predloga poravnave, po katerem bi Microsoft 'ubogim' ameriškim šolam prispeval računalniško opremo, ter tako končal preko 100 tožb?

Nič ne bo: zvezni sodnik J. Frederick Motz je večmilijonsko poravnavo zavrnil. Mali Mečkač bo vsled tega s pogajanji moral začeti znova, 'iz nule'. Komu to koristi, pa presodite sami...

3 komentarji