»

Ni miru za jekleno pest (2): Hulu ne brez kabelske naročnine

Podobne štose se je svojčas šla naša Ptička, z vezavo interneta na ADSL naročnino.

vir: The Wall Street Journal
New York Post - Še ena v seriji odločitev, ki ne prinaša nič dobrega za potrošnike, a zelo koristi staremu medijskemu establišmentu: Hulu, uradni hollywoodski ponudnik spletnega streaminga za filme in tv serije namerava v prihodnjem letu preklopiti z brezplačnega modela (+ oglasi seveda) na bonus storitev za obstoječe naročnike kabelske oz. satelitske TV, pri čemer servisa ne bo mogoče uporabiti, če naročnik ne bo dokazal, da je je naročnik ene od slednjih. Cilj prehoda je ohraniti čimveč naročnikov na profitabilnih mesečnih naročninah in ustaviti zdajšnji, že skoraj zaskljbljujoč trend "cord-cuttinga", kjer gospodinjstva na veliko odjavljajo vse telefonske in tv storitve v dobro mobilne telefonije in interneta.

Odločitev za ti....

26 komentarjev

Tudi Britanci brezžično

BBC - BT, ponudnik komunikacijskih storitev v Veliki Britaniji, začenja projekt, s katerim bodo dvanajst britanskih mest opremili z brezžičnim dostopom do interneta. Pogodbe imajo trenutno podpisane z mesti: Birmingham, Edinburgh, Leeds, Liverpool, Cardiff in Westminster v centralnem Londonu, za ostalih šest pa pravijo, da bodo kmalu (ne izdajajo pa, katera naj bi to bila).

Prve teste, ki so jih izvajali v Cardiffu in Westminstru, so že uspešno zaključili zato predvidevajo, da bo v zgoraj navedenih šestih mestih storitev na voljo v začetku leta 2007. V kolikor bo projekt pozitivno sprejet (če bo prinašal dovolj dobička), se ne bodo omejili "le" na dvanajst mest in bodo širitev postopoma nadaljevali tudi na druga mesta v Veliki Britaniji.

Uporaba omrežja seveda ne bo brezplačna, "deskanje" si boste lahko zagotovili s predplačniškimi karticami ali pa s fiksno mesečno naročnino. Operater pa uporabnosti takega wi-fi omrežja ne omejuje le na internetne storitve, ampak bo le-to lahko...

15 komentarjev

Telekom Slovenije po svojem omrežju ponudil kabelsko TV

Telekom Slovenije - Telekom Slovenije po svojem omrežju ponudil novo storitev. Poleg že obstoječih PSTN, ISDN, ADSL... tako ponuja še kabelsko TV. Telekomova 'kabelska' TV se do vas pretaka po optičnih ter koaksialnih vodih. Omogoča vam spremljanje 70-tih kanalov, poleg tega omogoča še spremljanje teleteksta ter poslušanje 24 radijskih frekvenc.

Cena je glede na ostale ponudnike kabelske TV kar povprečna, saj vas bo mesečna naročnina prikrajšala za 3.300,00 SIT za enostanovanjske objekte ali 3.100,00 SIT za večstanovanjske objekte.

Priključnina vas stane od 28.000,00 SIT pa tja do 81.000,00 SIT, odvisno v kakšnem objektu živite, koliko TV prikjučkov boste uporabljali ter če že imate sklenjeno kakšno naročniško razmerje za ADSL ali ISDN pri Telekomu, če, vam nudijo 20 odstotkov popusta pri priključnini.

Vec informacij najdete na njihovi strani.

41 komentarjev

IP-televizija na Slovenskem

vir: SiOL
SiOL -

Verjetno ste o tem že slišali, morda celo na našem forumu, a vseeno nakratko povzemimo. SiOL s prihodnjim tednom začenja tržiti novo storitev, ki sliši na ime IP TV. Gre za neposredno konkurenco kabelski televiziji. Storitev, ki bo sprva na voljo le v širši Ljubljani z okolico, kasneje pa tudi drugod, bo za svojo delovanje potrebovala ADSL priključek pri uporabniku, le-ta pa bo dobil možnost spremljanja sto desetih TV programov kakovosti digitalnega satelitskega signala -- preko klasične bakrene parice na analognem televizorju.

Teorija, ki za tem stoji, pravi nekako takole. Večino programov že njihovi distributerji dobavljajo v digitalni obliki, tako da...

48 komentarjev

Pričelo se je RC5-72 tekmovanje

Distributed.Net - Vsi navdušenci tega tekmovanja hitro po nove kliente, ki jih dobite tukaj. Za vse tiste, ki še ne poznate tega tekmovanja: namenjeno je razbitju nekega 72-bitno zakodiranega sporočila in opozoritvi na (ne)varnosti kodiranja. Več informacij najdete na tej strani.

Če se še vedno sprašujete zakaj sodelovati, vam povem, da zmagovalec dobi 1.000 dolarjev oz. 2.000 dolarjev, če ni v nobeni skupini, medtem ko dobi neprofitna organizacija kar 6.000-8.000 dolarjev.

3 komentarji

Vse več podpore KYRO/KYRO II čipom

Slo-Tech - Čeprav je kazalo slabo, se vse več proizvajalcev odloča za uporabo KYRO/KYRO II čipov na svojih grafičnih karticah. Gospod David Harold (PowerVR) mi je tako poslal seznam novih proizvajalcev, ki bodo predstavili KYRO/KYRO II izdelke:
  • SUMA: SUMA Kyro s 32MB pomnilnika in TV-Outom; SUMA Kyro II s TV-Outom in DVIjem
  • InnoVISION: Inno3D Kyro II 4500 s 32 ali 64MB pomnilnika in TV-Out opcijo
  • CHANCE-I: BLOOD2 Kyro II kartica s 32MB pomnilnika
  • Club3D: Club3D Kyro I CLK-1064TV s Kyro I čipom, 64MB pomnilnika in TV-Outom; Club3D Kyro II CLK-2032TV s Kyrom II, 32 ali 64MB in TV-Outom/DVIjem
  • Ennyah Technologies: Michelan Kyro I3D Pro K4000 in Michelan Kyro II 3D Pro K4500; obe kartici bosta na voljo z 32 ali 64MB pomnilnika ter z ali brez TV-Outom
  • Joytech: APOLLO Kyro 2 s 64MB pomnilnika ter TV-Outom in DVIjem
  • Kifer: Royal Kings KYRO-1 STG4000 KO4000S64-T0 (TV-Out) in KO4000S64-00 (brez TVja) na Kyru I ter Royal Kings KYRO-2 STG4500 KO4500S64-T0 (TV-Out) in KO4500S64-00 (brez TVja) na Kyru II
  • Lung...

5 komentarjev