»

Nove podrobnosti o Project Ara

Slo-Tech - Ob prodaji Motorole so pri Googlu obdržali ne le patente, temveč tudi t.i. ATAP, Motorolino skupino, ki je bila odgovorna za povsem nov in napredne koncepte, kot je Project Ara oz. modularen mobilni telefon. Z njim pri Googlu upajo, da bodo zmanjšali recikliranje mobilnih telefonov, saj bi namesto celega aparata lahko zamenjali le en sklop za zmogljivejšega. Obenem bi si uporabniki z izborom komponent zmogljivost prilagodili lastnim željam, vse skupaj pa bi podprli z nizko ceno, že od 50 dolarjev za najcenejšo kombinacijo.

Ekipa je pripravila svež videoposnetek, v katerem vidimo nekaj novih podrobnosti v povezavi s projektom. Vidimo npr., kako bo izvedeno zaklepanje modulov na ogrodje. Vemo, da bo to izvedeno z magneti, a nismo vedeli, da bodo ti v primeru ogrodja elektromagnetne narave (v modulih bodo jasno permamentni magneti). To pomeni, da modula praktično ne bo mogoče odstraniti, ko bo naprava delovala oz. dokler ta ne bo dovolila odstranjevanja. V videu je mogoče opaziti...

43 komentarjev

Samsung z gigabitnimi DDR-čipi

The Register - Samsung je včeraj objavil, da so začeli masovno proizvajati gigabitne DDR SDRAM pomnilniške čipe, ki so kot prvi dobili Intelovo uradno potrditev o ustreznosti in kakovosti. Čipi so grajeni v 0,1-mikronski tehnologiji na silicijevih rezinah premera 300 mm. Na voljo bodo s hitrostmi 266 in 333 MHz, torej za PC2100 in PC2700-module, omogočali pa bodo izjemno visoke kapacitete posameznih modulov -- vse do 4 GB, kar bo dovolj tudi za najzahtevnejše uporabnike. O cenah še ni podatkov. Več o tem.

5 komentarjev

Resničnih 217 MHz

X-Bit Labs - Corsair je predstavil svoja nova DDR pomnilniška modula, oznake PC3500, kar pomeni, da je njuna deklarirana hitrost 217 MHz oz. 434 MHz, če upoštevamo DDR tehnologijo!

Modula imata kapaciteto 256 megabajtov (oznaka CMX256A-3500C2) ter 512 megabajtov (oznaka CMX512-3500C2) in sta zmožna delovanja na CAS2 nastavitvi. Če pa k vsemu temu prištejemo še dejstvo, da lahko celotno zadevo malce navijemo, dobimo ultrapošast za prave hardcore overclockerje. Še cena, prav tako pošastna: 206 dolarjev za polgigabajtno izvedenko. Klik ter uradni klik!

3 komentarji

Intel škrtari

X-Bit Labs - Vsi vemo, da je Intel zelo prijazen in da zraven svojih Pentium 4 procesorjev daje 128MB (2 x 64MB) ali 256MB (2 x 128MB) RDRAM pomnilnika. No, žal vas moram razočarati z novico, da je Intel prenehal s prilaganjem RDRAM modulov. Razlog za to je preprost: Intel je ugotovil, da so se Pentiumi 4 ukoreninili med uporabniki in da promocija s prilaganjem RDRAM modulov ni več potrebna. Pa tudi cene RDRAMA so v zadnjem času padle na tako raven, da so moduli postali dostopni tudi preko običajne trgovske mreže. Prenehanje prilagnja pa je tudi logična poteza, saj se nam bliža predstavitev Brookdale čipovja, kjer RDRAM ne bo več potreben.

3 komentarji

Rami iz Leadteka

Tweakpc.de - Infineon, Samsung, Micron in Kingston dobivajo novo konkurenco. Leadtek naj bi začel z izdelavo PC150 SDRAM in tudi DDR-RAM modulov, ki jih bo uporabljal tudi na svojih grafičnih karticah. Leadtek pravi, da je to zanje velik korak naprej, saj so bili doslej odvisni od drugih proizvajalcev modulov. Poslej pa bodo lahko vgrajevali na grafične kartice svoje module, ki bodo zmožni delovati pri višjih frekvencah. Tako naj bi dosegli neko prednost pred ostalo konkurenco. Si predstavljate grafične, pri katerih bi ram deloval na kakih 50 MHz več kot pri ostalih?

0 komentarjev

Prvi CAS2 DDR moduli

Jaz - Corsair, znani proizvajalec izjemno kvalitetnih RAM modulov, je najavil izid prvih CAS2 DDR DIMM modulov na svetu. Gre za popolnoma pretestirane 128MB in 256MB module, ki bodo zadovoljevali najzahtevnejše uporabnike (in overclockerje, seveda ). 128MB moduli so že na voljo, 256MB pa bodo v roku nekaj tednov! Več lahko preberete tukaj. Thnx, Klemen!

1 komentar

O cenah RAMa

Jaz - Po e-mailu sem prejel nekaj informacij v zvezi s cenami RAMa v prihodnje. Zavedajte se, da takim podatkom nikoli ni 100% za verjeti, toda baje je info zanesljiv. Torej, po novem letu naj bi se cene pomnilnika pri nas še dodatno znižale in to ne za malo! 128MB moduli naj bi se prodajali tudi po cenah okoli 15.000 SIT, 64MB moduli pa naj bi kar izginili iz prodaje. No, bomo videli koliko od tega je res, vi pa le pazite pri nakupih!

5 komentarjev

Micron najavil začetek izdelave novega DDR in SDR pomnilnika

X-Bit Labs - Micron je danes najavil začetek izdelave 0.15 mikronskega pomnilnika, tako v DDR kot v SDR obliki. Prodaja se bo po vsej verjetno začela naslednje četrtletje, na voljo pa bodo tudi 512MB in 1GB DDR moduli, ECC in navadni. Istočasno se bo začela tudi dobava novih PC133 modulov v vseh možnih konfiguracijah. Upajmo, da bo to pripeljalo do razširitve DDR pomnilnika in spusta cen, ki so sedaj nekje na ravni PC133 SDRAMa pred Veliko Pocenitvijo.

0 komentarjev