»

Windows Server 2003 SP2

Microsoft - Danes je verjetno marsikdo, ki je pogledal sistem za posodabljanje Windows strežnikov, z začudenjem gledal v enega izmed zapisov, ki se je končal s SP2. Microsoft je namreč potihoma izdal že dolgo pričakovan drugi servisni paket (krajše SP2) za strežnike Windows Server 2003. Kljub temu, da gre za dobro preizkušeno celoto, je pred namestitvijo priporočljivo narediti varnostno kopijo sistema, ki ga bomo posodobili, ter prebrati kakšne spremembe prinaša paket.

Več podrobnosti je možno prebrati na uradni strani.

20 komentarjev

Obletnica XP SP2 in napoved za SP3

Slo-Tech - Te dni mineva leto dni od izida zloglasnega Service Pack 2 (krajše SP2) za operacijski sistem Windows XP. Prinesel je veliko novosti, poleg popravkov tudi izboljšanje varnosti (Security Center), žal pa tudi nekompatibilnost z nekaterimi napravami in programjem.

Te dni pa so na plan prišle informacije o naslednjem servisnem paketu - kot poročata zdnet.com in silicon.com, bi naj Service Pack 3 bil nared drugo leto, po izidu Windows Viste, ki je trenutno prioriteta. Realno to porine izid SP3 vsaj do božiča 2006 ali kar do spomladi 2007.

Bo tudi XP dočakal toliko servisnih paketov kot 2000?

13 komentarjev

Office 2003 je dobil SP2

Slo-Tech - Te dni, natančneje včeraj, je Microsoft izdal skupek popravkov za Office 2003, tokrat pod imenom Service Pack 2. Gre predvsem za veliko število popravkov na pordočju varnosti, stabilnosti in same zanesljivosti pri uporabi.

Sam paket je velik 50MB, če pa nimate dostopa do inštalacijskega CD, pa bo datoteka velika 100MB. V obeh primerih je dosegljiva na downloads.microsoft.com, kjer se nahaja tudi nekaj tehničnih podrobnosti o samem servisnem paketu.

Pri vsem je verjetno najbolj dobrodošla nova funkcija Outlooka, ki se imenuje Phishing Protection, že nekaj časa na voljo uporabnikom IE 7.0. Gre za zaščito lastnih informacij, ki bi jih lahko kot odgovor posredovali na kak email, poln zlobne kode.

Naj omenim še to, da bodo vsi, ki imajo inštaliran Microsoft Baseline Security Analizer v2.0, obveščeni o samem servisnem paketu za Office 2003, v kolikor je Automatic Updates nastavljen tako, da vas obvesti o novih popravkih.

15 komentarjev

Microsoft Baseline Security Analizer v2.0

Microsoft - Že dolgo je tega, kar je izšla prenovljena različica Microsoftovega orodja za pregledovanja osebnega računalnika.

S tem orodjem lahko namreč pregledamo, če imamo nameščene najnovejše popravke za operacijski sistem in ostale, pogosto uporabljane Microsoftove produkte, kot so Office, SQL in Exchange.

Prav tako orodje pogleda nastavitve, katere bi lahko zmanjšale varnost sistema, kot so recimo prazno geslo, dovoljenje za dostopanja do SQL baze, izpostavitev nepotrebnih aplikacij preko IISja, omogočen guest račun, program pregleda tudi nastavitve požarnega zidu in Automatic Updates in ostalo. Pri tem nam pri odkritem nenameščenem popravku ponudi povezavo do popravka ali do članka, kjer...

31 komentarjev

Windows 2000 SP4 Update Rollup 1 je tu

Microsoft - Microsoft je 28. junija izdal novi paket popravkov za operacijski sistem Windows 2000 z nameščenim SP4, ki se imenuje Update Rollup 1.

Update Rollup 1 vsebuje vse varnostne popravke od izdaje SP4 do 28. aprila 2005, vsebuje pa tudi manjse stevilo pomembnih popravkov, ki niso povezani z varnostjo.

Microsoft meni, da bo Update Rollup 1 bolje zadovolil potrebe strank kot pa nov servisni paket, saj vsebuje povečini le varnostne popravke (medtem ko servisni paket vsebuje tudi popravke, ki zadevajo zelo majhno število strank), tako da je zmanjšana možnost nestabilnosti in tudi čas, potreben za testiranje pred namestitvijo.

Service Pack 4 je tako bil zadnji servisni paket za Windows 2000.

Več informacij ter dolpoteg (31 MB)

22 komentarjev

Microsoft Windows Server 2003 SP1 na obzorju

The Register - Microsoft je en korak bližje izdaji servisnega paketa za Windows Server 2003. Izdal je namreč Service Pack 1 Release Candidate.

Prvi paket popravkov za ta operacijski sistem bo prinesel kar nekaj novih varnostnih zmožnosti, vključno z bolj strogimi nastavitvami privilegijev, podoporo strojni opremi "no execute", požarni zid, poznan iz Windows XP SP2, ter "načičkanega" čarovnika za varnost. Poleg omenjenega paketa popravkov se lahko beta-preskuševalci poigravajo še s 64-bitnimi kandidati za izdajo operacijskih sistemov Windows XP in Windows Server 2003.

Izdajo končnih različic vseh treh kosov programske opreme načrtujejo nekje v prvi polovici leta 2005.

Izvorna novica ter 10 razlogov zakaj namestiti Windows 2003 Service Pack 1.

Namestitev na lastno odgovornost.

9 komentarjev

Spet luknje v Windowsih

Slashdot - Microsoft je izdal seznam desetih novoodkritih lukenj v operacijskem sistemu Windows. Med njimi po kritičnosti najbolj izstopata dve.

Prva omogoča izvajanje zlobnekode™ skoz luknjo v pregledovanju JPEG slik. Če je uporabnik prijavljen kot administrator, to potencialno omogoča komurkoli izvajanje poljubne kode na ciljnem računalniku.
Druga pa se ukvarja prav tako z izvanjanjem zlobnekode™, tokrat skozi luknjo v Raziskovalčevi podpori za stisnjene (ZIP/CAB) datoteke. Ta prav tako kot prejšnja tudi omogoča spremnijanje datotek na računalniku ter izvajanje poljubnih ukazov.
Sta pa obe luknji že popravljeni v drugem servisnem paketu za Windows XP, popravki za Windows 2003 Server se pa dobijo na Microsoftovi strani.

Izvorna novica.

31 komentarjev