»

The Pirate Bay spet na udaru

TorrentFreak - V ponedeljek se je ponovila zgodba s konca Avgusta, ko The Pirate Bay ni bil dosegljiv cel dan. Tudi tokrat se je mrk zgodil zaradi internetnega ponudnika, ki se je uklonil volji roke pravice in prekinil povezavo v svet The Pirate Bayu. Njihov prvi internetni ponudnik je bil švedski Black Internet, od katerega so se preselili k nizozemskemu NForce. Takoj po selitvi je NForce prišel na radar protipiratskih organizacij, ki so začele z grožnjami o tožbah. Ker je NForce relativno majhen internetni ponudnik in zato ne bi prenesel tožbe filmske in glasbene industrije, po dobrem...

45 komentarjev

Filmi po računalniških igrah

bit-tech.net - Včasih so bile predloge za filme knjige, gledališke igre, opere in podobno, sedaj pa se vedno pogosteje dogaja, da filme snemajo po igrah. Takih računalniških seveda, kjer je bila pionirka legendarna Lara Croft (filmska Angelina Jolie) v Tomb Raiderju. Na Bit-Techu so prešteli, koliko filmov z enakovrstnim izvirnikom se snema ali je v predprodukciji ta trenutek, in končali pri številki 28. Še letos pričakujemo Cold Fear in Fear Effect, v naslednjih treh letih pa vse od bojda za kino še primerne adaptacije igre Halo, do nekoliko manj jasnega zapleta v World of Warcraft leta 2011. In seveda Second Life, kolikor je to pač sploh računalniška igra.

63 komentarjev

"Zanimiv" poskus filmske in glasbene industrije

RTV Slovenija - Spletni portal rtvslo.si poroča, da bosta filmska in glasbena industrija na trg poslali brezplačen program, ki bo z računalnika odstranil programe za izmenjavo nelegalnih avdio in video datotek.

Program naj bi deloval tako, da na računalniku poišče programe za izmenjavo datotek, lahko pa tudi izbriše avtorsko zaščitene avdio in/ali video datoteke.

Za razvoj programa z imenom Digital File Check so se pri Mednarodni zvezi fonografske industrije odločili zaradi želje po zmanjšanju izmenjave piratskih multimedijskih vsebin. Zainteresiranim uporabnikom bo na spletu na voljo brezplačno. Predstavniki filmske in glasbene industrije upajo, da bo program uporabilo čim več ljudi, ciljajo pa zlasti na delodajalce in starše.

Več o programu lahko preberete tukaj.

Brez komentarja.

63 komentarjev

Microsoftova zaščita proti kopiranju CD-jev

News.com - Sicer novica malce starejšega datuma, a vseeno vredna objave.

Torej, vsled piratov je glasbena industrija vložila veliko sredstev v zaščito CD-jev pred nelegalnim kopiranjem, a vseeno so te zaščite kaj hitro podlegle nadebudnežem s preveč časa ... Samo spomnimo se lanskoletnega fiaska pri Sonyju, ki je porabil na milijone dolarjev za zaščito, ki so jo pirati zlomili z navadnim alkoholnim flumastrom. Microsoft seveda meni, da ima rešitev. Boljšo, kakopak. Le ta se imenuje ... Windows Media Data Session Toolkit.

Zaščita omogoča, da bodo podatki oz. pesmi na ploščku zapečeni v dveh plasteh; v eni bodo podatki za avdio (CD-Player) in v drugi za računalniške komponentne (CD-ROM).

Universal music in EMI, dve največji založniški hiši, se že veselita novega odkritja. Klik!

20 komentarjev

Veliki brat nas gleda...

Jaz - Pa tudi še kaj drugega. Kako naj si potem lahko razložimo dejstvo, da se, v bran pred kopijami Napsterja, organi poslužujejo tudi moralno dvoumljivih sredstev? Stvar je bolj poznana kot Internet Anti-Piracy System. Ta program išče programe, ki bi lahko bili povezani z izmenjavo MP3 datotek, ter jih shranjuje v svojo bazo. Beleži tudi vse (pazite sedaj to) IRC pogovore. Če program slučajno odkrije uporabo programa za izmenjavo, pri ponudniku interneta odredi prepoved uporabe. To je pa že preveč! Do kam bo morala prlesti glasbena industrija, da se bo končno zavedla, da štancanje glupih komadov na predrage cedejke pač več ni uporabno? Evolucija narekuje... Vinilke --> kasete --> cedejke. Od tu pa naprej v dve skrajnosti. DVD-A/SACD ter mp3. Mp3 bo prevladal. Glasbena industrija bo asimilirana. Upor je brezpredmeten. Thnx, AA Unique

5 komentarjev